Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Bodilprisen 2023...
Spansk Doña Zine...
Robert Nominerin...
Franske Filmmandage
Fejø Film Festival

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Meter I Sekundet
Meter I Sekundet billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Drengen Fra Bjerget

9. juni 2013 af Elsebeth Frederiksen

5 stjerner Skriv en kommentar

Drengen Fra Bjerget billede

Fremragende lille film om den nederste underklasse i den vestlige verden

12-årige Simon (Kacey Mottet Klein) bor med sin søster Louise (Léa Seydoux) i et trøstesløst boligkompleks ved bunden af et skisportssted, hvor de rige, fra hele verden kommer for at løbe på ski. Den lille dreng lever af at stjæle skiudstyr fra de rige og sælge det til de lokale. Hans søster er fraværende, forsvinder ofte flere dage med tilfældige mænd og kan ikke beholde et job. Derfor er det teknisk set Simon, som betaler alle regninger og køber mad.

En dag bliver han opdaget af en britisk sæsonarbejder, som han bliver nødt til at samarbejde med for ikke at blive afsløret. En dag optrappes søsteren og Simons forhold, og de må kæmpe hårdere for at få tingene til at fungere, til trods for de hemmeligheder, som hviler hos dem.

Denne film er barsk og viser den ultimative fattigdom og hvordan man som fattig gør alt for at overleve, selv bryde loven. Den er kompromisløs og med simple metoder og gode replikker formår den at beskrive denne armod, så man faktisk kan forstå den.

Kacey Mottet Kleins præstation er fremragende. Han afslører en følsomhed, som han hele filmen igennem forsøger at kontrollere, men i enkelte passager krakelerer den og den viser en sårbar dreng, som har behov for anerkendelse og kærlighed. Søsteren Louise skildres som en vranten, uansvarlig ung kvinde, som man ikke får sympati med filmen igennem. Men hun er den voksne og den, som skal tage ansvaret for sin lillebror.

Meget rørende film
Man skal kæmpe hårdt for ikke at blive berørt af denne film. Også selvom man indimellem kan føle det, som om filmens instruktør Ursula Meier forsøger at manipulere seeren til at føle mere end man gør. Men jeg blev personligt meget berørt, især efter afsløringen af filmens store , for nogle uventede drejning, som også betyder ændringen af forholdet mellem Simon og hans søster.
Budskabet ved denne film er klart og som nævnt før måske lidt for udpenslet, men jeg er faldet for det. Det bevirker, at dette er en af de bedste film jeg har set i år. Og jeg har set en del.

Filmen er venligst stillet til rådighed af:

Another World Entertainment.

Titel: Drengen fra Bjerget
Original Titel: L'enfant d'en haut
Premieredato: 16. juni 2013
Instruktør: Ursula Meier
Skuespillere: Kacey Mottet Klein, Léa Seydoux, Martin Compston
Spilletid: 93 min.
Selskab: Another World, 2013
Genre: Dramabanner
Overskrift Højre Block
Regnen skyller a...
Den blinde mand ...
Babylon
Willow (Disney+)
The Pale Blue Ey...
Ét år, én nat
Operation Fortun...
Boy From Heaven
White Noise (Net...
Copenhagen Cowbo...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...