Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Franske Filmmandage
Fejø Film Festival
Svend22
Cinema Made In I...
Tyske Filmdage 2022

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Mugge & Hans Mær...
Mugge & Hans Mærkelige Hjerne billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Drive My Car

31. marts 2022 af Maria Bjerregaard

5 stjerner Skriv en kommentar

Drive My Car billede

Den japanske instruktør Ryûsuke Hamaguchi har skabt et poetisk og rørende portræt af sorg, fortrydelse og håb.

Ryûsuke Hamaguchi er kendt for sine personlige og intime fortællinger. Hans seneste film ”Japanske Fortællinger” fulgte korte historier med individer. Nu har hans nyeste film ”Drive my Car”, som er bygget på en novellesamling fra ”Mænd uden Kvinder”, endelig premiere i Danmark.

Instruktøren og skuespilleren, Yasuke Kafuku (Hidetoshi Nishijima) plejer et på én gang platonisk og lidenskabeligt forhold til sin hustru gennem 20 år, manuskriptforfatteren Oto (Reika Kirishima) De udklækker idéer, mens de har sex eller kører ture i deres bil. Denne tryghed bliver dog hurtigt forvandlet efter et tragisk dødsfald, og Yasuke bliver hyret til at stå bag en multisprogs produktion af teaterstykket ”Onkel Vanya”, hvor hans fortid indhenter ham.

Selvom filmen er sat i Japan, er det tydeligt, at Hamaguchi er interesseret i at fortælle en universal fortælling. Dette ses i det fremførte teaterstykke, der bliver spillet og oversat på flere forskellige sprog. Skuespillerne forstår knapt nok hinanden, men de får stadig skabt noget unikt og smukt.

De mest velfungerende scener, er de lange dialog-sekvenser. Instruktøren er ikke bange for, de lange sekvenser, og det er også i disse scener, at sandhederne kommer frem og hvor helingsprocessen starter.

Hidetoshi Nishijima spiller helt fantastisk. Han underspiller nærmest rollen på fornemmeste vis, hvor hans sorg og frustrationer ligger under overfladen, men ikke kommer frem. Det er før, han får et personligt forhold til hans kører – spillet fremragende af Tōko Miura, som begge går igennem den samme sorg og selvbebrejdelse. De finder sammen, og får lov til at gennemarbejde og accepterer dem selv på en poetisk og rørende måde.

Sprog kan meget. Hvad enten det er tegnsprog, engelsk eller koreansk. Selvom de er forskellige, kan vi forsat få en forståelse for hinanden. Dette ses bl.a. i den meget rørende afslutningsscene, hvor teaterstykkets sidste akt bliver vist, og man sidder med en kæmpe klump i halsen.

”Drive My Car” er smuk, poetisk og rørende. Det er Ryûsuke Hamaguchis hidtil stærkeste film, og den vandt velfortjent en Oscar. Billederne er smukke, og er med til at give et fantastisk nuanceret portræt af filmens plot. Tematikken er så kompleks, og får lov til at blomstre i form af de lange dialoger. Det er gribende og rørende.

Titel: Drive My Car
Original Titel: Drive My Car
Premieredato: 31. marts 2022
Instruktør: Ryusuke Hamaguchi
Skuespillere: Hidetoshi Nishijima, Tōko Miura, Reika Kirishima, Park Yu-rim, Jin Dae-yeon, Sonia Yuan, Ahn Hwitae, Perry Dizon, Satoko Abe, Masaki Okada
Spilletid: 179 min.
Selskab: C&I Entertainment, Camera Film, 2021
Genre: Drama


banner
Overskrift Højre Block
Into The Deep (N...
Blonde (Netflix)
Hvor Flodkrebsen...
Verden er uskarp
Triangle of Sadness
Ticket to Paradise
Pinocchio (Disney+)
Chiaras Valg
Europa
Kærlighed For Vo...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...