Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Nattevagten - Dæ...
Nattevagten - Dæmoner Går I Arv billede



Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

DuelMasters - Rule The Duel

6. maj 2005 af Michael Panduro

2 stjerner Skriv en kommentar

DuelMasters - Rule The Duel billede

I hælene på kæmpesucceser som Pokemon, Digimon og Beyblade skal vi nu udsættes for DuelMasters

Mød den unge Shobu Kirifuda. Shobu er vor modige helt med det stribede strithår, og drengen der skal introducere os til Kaijudo, det nyeste skud på stammen af japanske kortspil, der på TV bliver til drabelige monsterdueller. I modsætning til forgængerne Pokemon, Digimon osv. er Kaijudo dog også et kortspil i serien. Det vil sige at store dele af de tre afsnit på denne DVD går med at kigge på to animerede parykker der spiller kort. Selvfølgelig skal vi ikke snydes for de enorme monstre, beværgelser og voldsomme effekter der følger med denne slags anime, men der er ikke helt så meget af det som i eksempelvis Digimon. Desuden er de panserbeklædte drager, løver og uhyrer alle computeranimerede i DuelMasters, og det ikke særligt flot. Kort sagt er resultatet ikke specielt heldigt.

Vi kastes hovedkulds ud i en duel allerede i første afsnit og som sådan aner man som tilskuer ikke hvad der foregår. Karakterernes ansigtstræk og kommentarer fortæller om det går godt eller skidt, men spændingen er lidt søgt i starten. Først i tredje afsnit forklares lidt om spillets regler og man begynder at have lidt forståelse for det foregående.

Historien er ikke noget at skrive hjem om: Shobu er skolens dygtigste Kaijudo-duellist og som sådan opdages han af et højtstående tempel-samfund, hvis udsendte, Knight, påtager sig at oplære ham. Knights overhoveder sender adskillige modstandere for at teste den unge Shobu, der samtidig har sin tossede skolelærer og fjollede mor at bakse med. Stilen er velkendt fra de andre serier og typisk japansk i sin overdrevne mimik, sparsomme animation og akavede replikker. Den store brug af selvironi og sær humor adskiller serien en smule fra sine storebrødre, men handicapper den måske også lidt i forhold til sin barnlige målgruppe.

De tre afsnit her er de tre første i serien og virker således kun som en lille optakt. Igennem dem bliver historien langsomt mere fængende og flere plottråde inkorporeres. Således tror jeg bestemt at serien senere kan blive rigtig god. De farverige karakterer og i særdeleshed nogle af bifigurerne er spøjse og vældig underholdende, men det er ikke nok endnu.

Det er svært at sige om børn vil fange al humoren i DuelMasters, men spændingen, underholdningen og de seje monstre skal nok sikre bifald. Spørgsmålet er bare om ikke appetitten for denne slags serier snart er stillet, for Pokemon, Digimon og den noget mere seriøse Dragonball er alle væsentligt bedre.

Bonusmaterialet begrænser sig til reklamer. Der er for en gangs skyld mulighed for at vælge andet end dansk tale, hvilket er rart, da det engelske lydspor er væsentlig bedre sat sammen.

DuelMasters er tilsyneladende en amerikansk produceret adaptation af en stribe korte og mindre humorisiske, japanske afsnit hvilket i endnu højere grad får det hele til at lugte lidt af penge.

Filmen er venligst stillet til rådighed af Paramount Home Entertainment I/S.

Titel: DuelMasters - Rule The Duel
Original Titel: DuelMasters
Premieredato: 11. maj 2005
Skuespillere:
Spilletid: 72 min.
Selskab: Plastic Cow Productions, Paramount Home Entertainment I/S, 2004
Genre: Familie
Link: http://www.duelmasters.com




banner
Overskrift Højre Block
Ripple
KALAK
FØR STORMEN
All of us strangers
Drengen & Hejren
Argylle
Lærerværelset (B...
Golda (Blockbuster)
Pot-au-feu: Veje...
Fargo season 5 (...



KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...