Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Saw X
Saw X billede

The Hunger Games...


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Blu-Ray anmeldelse

Eddie the Eagle

5. oktober 2016 af Ronnie Bisgaard Mortensen

4 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Eddie the Eagle billede

Den sande historie om skihopperen Eddie the Eagle er en af årets bedste feel-good film.

”The most important thing in the Olympic Games is not the winning but the taking part; the important thing in life is not the triumph but the struggle.” Med dette citat slutter filmen Eddie the Eagle, og det kan måske synes underligt at starte ved slutningen. Ikke desto mindre beskriver dette citat karakteren Eddie Edwards, en skihopper, der blev verdenskendt under de Olympiske Vinterlege i Calgary i 1988. For Eddie var alt andet end den normale sportsmand, men havde et gå-på-mod og en vilje, der kunne konkurrere med de andre. Eddie the Eagle er filmen, der er dedikeret til denne mand og hans omdømme.

Som 10-årig drømmer Eddie Edwards (Taron Egerton) om at deltage i de Olympiske Lege, men Eddie er bare ikke skabt til at være sportsmand. Hans mor forsøger at støtte ham, så godt hun kan, og faren ønsker blot, at Eddie bliver murer ligesom ham selv. Eddie er dog fyldt med glæde og vilje og forsøger sig i et væld af sportsdiscipliner, og finder ud af at han faktisk er en ganske habil skiløber. Da Eddie ikke udtages til de Olympiske Vinterlege, højest sandsynligt pga. hans udseende og kejtethed, går der et lys op for ham. England har intet landshold i skihop, og derfor behøver Eddie blot at springe et x antal meter for at kvalificere sig. Han drager derfor til Tyskland for at træne og møder her den tidligere skihopstjerne Bronson Peary (Hugh Jackman) og sammen sætter de sig for at kvalificere Eddie til OL.

Det der lykkes så godt for Eddie the Eagle er præsentationen af dens hovedkarakter, der lige fra starten af bliver elskværdig for seeren. Det er Taron Egerton, der fik sit store gennembrud i den fantastiske Kingsman: The Secret Service (2014), der spiller den lettere kejtede Eddie Edwards. Autentisk med hinkestensbriller, 80’er moustache og lidt for mange kilo på sidebenene er Egerton ganske enkelt fremragende som Eddie, der søger omverdenens anderkendelse frem for dens drillerier. Ikke mindst farens accept bliver et følsomt emne i Eddies vej mod berømmelse. Som modspil til Egerton har man valgt den altid elskværdige Hugh Jackman. Hans karakter Bronson Peary er et påfund til filmen, men det klæder stadig handlingen, at Jackmans karakter får lov at få indflydelse på Eddies liv, om end hans baggrundshistorie som tidligere stjerne og nu afdanket og alkoholiseret snerydder føles en smule fortærsket. Kemien imellem de to skuespillere er dog god, og filmens instruktør Dexter Fletcher skal have stor ros for hans gode opbygning af handlingens forskellige momenter. For hver eneste gang Eddie oplever modgang så slår han tilbage og når han sidder på pinden og venter på at springe fra 90-meter banen, ja så sidder man som tilskuer og holder vejret og hepper på Eddie. Man vil inderligt, at det skal lykkes ham.

Eddie The Eagle er sådan en rigtig underdog-historie, hvor man hele vejen igennem filmen ønsker Eddie det bedste, og det er på trods af, at man faktisk godt ved at han bliver sidst i samtlige konkurrencer. For Eddie handler det nemlig ikke om at vinde, men om at være med. For ham er det lige så stort, og filmens budskab, som altså også understreges i filmens afsluttende citat, er kærkommen og vigtig i en verden, hvor det handler mere og mere om resultater frem for deltagelse og proces. Eddie the Eagle er en feel-good film, og filmen og Eddies charme vil helt sikkert smitte af på seeren. Derfor belønnes filmen med 4/6 stjerner.

Ekstramateriale
Blu-Ray udgaven af Eddie the Eagle indeholder følgende ekstramateriale:
• Let the Games Begin: Soaring with Eddie the Eagle
• Gallery
• Theatrical Trailer

Filmen er venligst stillet til rådighed af Fox-Paramount

Titel: Eddie the Eagle
Original Titel: Eddie the Eagle
Premieredato: 11. august 2016
Instruktør: Dexter Fletcher
Skuespillere: Jo Hartley, Keith Allen, Taron Egerton, Edvin Endre, Hugh Jackman, Rune Temte, Christopher Walken
Spilletid: 106 min.
Selskab: Marv Films, Fox-Paramount, 2016
Genre: Drama , Humor
Link: http://www.foxmovies.com/movies/eddie-the-eagle


banner
Overskrift Højre Block
All of us strangers
FØR STORMEN
Drengen & Hejren
Argylle
Lærerværelset (B...
Golda (Blockbuster)
Pot-au-feu: Veje...
Fargo season 5
Stockholm Bloodbath
THE ZONE OF INTE...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...