Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Saw X
Saw X billede

The Hunger Games...


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Eksponeret.

22. december 2009 af Henrik Andersen

3 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Eksponeret. billede

Eksponeret har den henrivende Christina Lindberg i den letpåklædte hovedrolle. Hendes charme og søde dådyrblik redder filmen.

Lena Svensson (Christina Lindberg) er 17 år. Hendes seksuelle drifter og specielt hendes fantasi kører på højtryk. Hun dagdrømmer og hendes drømme omhandler tit hende selv i situationer, hvor hun bliver voldtaget af en fremmed mand. Imens hendes forældre er på ferie, rager hun uklar med hendes kæreste Jan (Bjørn Adelly). Han slår hende og stikker af. Lena begiver sig ud på en blaffertur, hvor hun blandt andet møder en midaldrende mand, og et frit hippie kæreste par. Sammen tager de op i et sommerhus hvor fri sex og nøgenbadning er på dagsordnen. Uheldigvis kommer Jan forbi og tager Lena med tilbage til Stockholm. Her venter også den uhyggelige Helge (Heinz Hopf) der gerne udnytter Lena, og får hende med på lidt af hvert. Det hele ender i et bondage klimaks, der også involvere en kniv i ryggen på liderkarlen. Men spørgsmålet er om det hele er en af Lenas dagdrømme.

Intet er sikkert i denne Svenske softcore klassiker, der også er Christina Lindbergs første hovedrolle og hendes store filmgennembrud. Christina Lindberg blev siden kultstjerne, og et kig på hendes bedårende ydre gør det ikke vanskeligt at forstå. Efter en lang række sexplotation film, medvirkede Christina Lindberg også i kultfilmene Sex and Fury og den fandenivoldske svenske hævnfilm Thriller-En Grym Film.

Instruktøren af Eksponeret eller Diary Of A Rape som den kom til at hedde i USA er Gustav Wiklund. Wiklund havde under indspilningerne mesterinstruktøren Bunuell i tankerne, og specielt hans mesterværk Belle De Jour fra 1967 skulle have været en stor inspirationskilde.

Eksponeret er en klassiker i sin genre, men bestemt ikke et mesterværk. De mange nøgenscener med Christina Lindberg er relativt usammenhængende, og hele herligheden bliver en smule trivielt i længden. Men hvis man er fan af Lindberg og genren som sådan, må man bestemt ikke snyde sig selv for denne lille godbid.

Ekstramateriale.

Ekstramaterialet er fint og udover slideshow, trailers, biografier, filmografier, og en 4-sider booklet, hvor man kan læse mere om produktionen, finder man et godt dokumentar program hvor blandt andet Christina Lindberg i en noget ældre, men stadigvæk lige skøn fremtoning fortæller om filmens tilblivelse.

Ekstramaterialet får 3 stjerner ud af 6 mulige.

Kopien er noget ridset og til tider uskarp. Men er man fan af genren, er man vant til at se disse halvdårlige kopier, der simpelthen er det bedste man kan få på markedet. Man kan kun glæde sig over at et selskab som Another World Entertainment overhovedet udsender disse titler på Dansk DVD.

Lydformatet er Svensk Dolby Digital 2.0 og billedformatet er 1:66 Anamorphic Widescreen. Filmen kan ses med både Svenske, Norske, Finske og Danske undertekster.

Eksponeret er venligst stillet til rådighed af Another World Entertainment.

Titel: Eksponeret.
Original Titel: Exponerad.
Premieredato: 3. november 2009
Instruktør: Gustav Wiklund.
Skuespillere: Christina Lindberg, Heinz Hopf, Bjørn Adelly.
Spilletid: 88 min.
Selskab: 1971
Genre: Andet

banner
Overskrift Højre Block
All of us strangers
FØR STORMEN
Drengen & Hejren
Argylle
Lærerværelset (B...
Golda (Blockbuster)
Pot-au-feu: Veje...
Fargo season 5
Stockholm Bloodbath
THE ZONE OF INTE...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...