Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Bodilprisen 2023...
Spansk Doña Zine...
Robert Nominerin...
Franske Filmmandage
Fejø Film Festival

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Bamse
Bamse billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Blu-Ray anmeldelse

Emma.

29. august 2020 af Jesper Poulsen

3 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Emma. billede

Forholdsvis vellykket periodedrama med omdrejningspunktet ud i at finde sin partner af rette rang

Vi er i det klassedelte England i 1800-tallet, hvor førende familier har stor magt og indflydelse, mens fattigfolk i bedste fald kunne gøre sig håb om at blive selskabsdame eller guvernante. Emma er rigmandsdatter, som det yngste afkom af Mr. Woodhouse. Moren er død og søsteren er flyttet, så Emma har en særdeles ophøjet stand i byen. Hun mener det af et godt hjerte, men hun forvalter sin position temmelig dårligt. Hun er manipulerende og ulidelig til tider, men alt sammen for at få folk parret i samme stand og af den bedste mening. Der går dog ret så meget kuk i Emmas planer, da hun lokker sin fattige veninde Harriet til at afslå et ægteskab, da Emma har en helt anden kandidat i tankerne. Sagen er dog bare den at den nye kandidat er forelsket i Emma.

Emma er baseret på Jane Austens roman af samme navn. Anya Taylor-Joy er blevet boppet op med krøller og kostume og forsøger at være det lille samfunds bannerfører, da hendes far ikke er til megen nytte. Faren spilles i øvrigt af Bill Nighy (Love Actually, Pirates of the Caribbean, Harry Potter). Filmatiseringen er endt ud i et stykke satirisk drama, ganske som tiltænkt og er på den kant tro mod sit forlæg. Der er gemt et sødt portræt af datidens Kirsten Giftekniv, som, hvis man har tålmodighed, byder på et par muntre optrin i det ellers så opstyltede klassesamfund. Hvem mon Emma selv kunne se sig selv sammen med?

Emma-filmen rummer en friskhed, som klæder genren. Den har førhen i min optik været for stiv og stilsikker. Der er dog ikke noget brud på etiketten og dialogen, men skuespillernes ageren er alligevel befriende fri. Jovist er filmen lang og er centreret om det hedengangne miljø, men Autumn de Wilde kan sit håndværk og lykkes faktisk med at få skabt et produkt som vil henrykke kostume-drama-fanatikere og samtidig holde en dør på klem til os andre. Når det så er sagt, så findes der film af samme karakter, som er større værker og filmatiseringer end denne, men tre fine stjerner er i den sammenligning på vej mod de fire.

Filmen er venligst stillet til rådighed af:

Universal Pictures.

Titel: Emma.
Original Titel: Emma.
Premieredato: 27. juli 2020
Instruktør: Autumn de Wilde
Skuespillere: Anya Taylor-Joy, Bill Nighy, Johnny Flynn, Mia Goth, Callum Turner, Amber Anderson, Miranda Hart, Tanya Reynolds
Spilletid: 125 min.
Selskab: Focus Features, Perfect World Pictures, 2020
Genre: Drama
banner
Overskrift Højre Block
Regnen skyller a...
Den blinde mand ...
Babylon
Willow (Disney+)
The Pale Blue Ey...
Ét år, én nat
Operation Fortun...
Boy From Heaven
White Noise (Net...
Copenhagen Cowbo...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...