Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Jagtsæson 2 - I ...
Jagtsæson 2 - I Medgang Og Modgang billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

En Enkelt Til Korsør

22. marts 2009 af Jesper Hintze Vildbrad

4 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

En Enkelt Til Korsør billede

En forholdsvis ung mand, i gang med ph.d. i dansk, men for at minimere studiegælden, tager han til Korsør for at undervise på VUC i netop dansk. Men her bliver han undervist i livets mangfoldigheder.

Rasmus (Carsten Bjørnlund) er lettere perfektionist, og den truende studiegæld må nedbringes. Derfor vælger han at tage orlov. Med en enkelt billet i lommen til Korsør, for at undervise voksne i dansk og den danske kultur. Fra Korsør station, falder han i snak med taxa chaufføren Signe (Lærke Winther), på vej til bodegaen/kroen hvor han har lejet værelse. De laver et lille ophold på byens bakketop, med en fremragende udsigt udover byen.
Helt opløftet af denne tur booker Rasmus sig ind på kroen. Der er lidt højrøstet stemning, som han blot ser som en eksotisk kuriositet.
Lettere anspændt dagen efter møder han sit nye hold, der blandt andet tæller kro mutter Bettina (Lisbeth Wulff), den pensionerede Orlogskaptajn Wilhelm (Kurt Ravn), den jævne dansker repræsenteret i Ole (Bjarne Henriksen), anarkisten Danny ”Fuck” (Joen Højerslev), og ikke mindst blandt flere, taxa chaufføren Signe.
Rasmus første undervisning flader hen i den rene fiasko, folk evakuere lige så langsomt ud af lokalet en efter en, da de har andre pligter, som også kalder. Med ganske få tilbage, aflyser Rasmus undervisningen, i håb om at det vil gå bedre næste gang.
Lidt bedre forberedt, møder han sin elever for anden gang. Oplægget er romantikken, og først må han lige knække den konfliktsøgende Danny, der konstant prøver at sabotere hans dialog med klassen. Det lykkedes og med denne sejr, har jan vundet sine tilhørere. De bliver grebet af den nye verden. Signes flirtende signaler, gør ham lidt perpleks, og hurtigt mødes de også uden for undervisningstimerne. Hovedkulds falder han selv ind i romantikkens arme, men hans egne teser og nyromantiske tækning støder panden mod muren, da Signe viser sig at være lesbisk og i forhold med Ulla (Susan A. Olsen). De ønsker sig begge (mest Signe) et barn doneret af ham, Rasmus.

Instruktør Gert Fredholm er tilbage efter sit comeback med filmen ”At Klappe Med En Hånd”, og har blandt andet lagt hånd på ”Den Forsvundne Fuldmægtige” (1971) og Lille Virgil og Orla Frøsnapper” (1980). Har i den mellemliggende periode fra 1980 til 2001 arbejdet som assistent instruktør på flere film.
”En Enkelt Til Korsør” er en lille tur i den danske provins, hvor selve livet kan være hårdt og direkte for en anonym københavner. Carsten Bjørnlund kommer helskindet ud af sin rolle som den lidt regelrette men også uprøvede akademiker, et modigt valg af Fredholm. Kurt Ravn lyser op, men især skønne Lærke Winther fanger opmærksomheden.
Temaet er interessant, men filmen ender i den danske hyggekrog, hvor der er for mange lettere karikerede stereotype personager i fortællingen. Orlogskaptajnen med udsigt til det hav han har forladt og nu skvulper rundt i den finere sprit (rødvin) som nylig tituleret enkemand. Filmens stærkeste åre, er det lesbiske forhold og Rasmus fortvivlelse og lidt passivitet til selv at tage affære i starten.
Men det er en god portion insulin indsprøjtning af dansk hygge, så for der værdsætter den slags går ikke forgæves her.

Bonus til udgivelsen, Gert Fredholm fortæller om sine filmiske oplevelser. Der en del af de uundværlige fraklippede scener. Samt historien bag, og valget af byen Korsør, der nu er blevet en gennemfarts by af dimensioner.
Til sidst men ikke mindst traileren.

Filmen er venligst stillet til rådighed af: SF/Fox.

Titel: En Enkelt Til Korsør
Original Titel: En Enkelt Til Korsør
Premieredato: 17. marts 2009
Instruktør: Gert Fredholm
Skuespillere: Carsten Bjørnlund, Lærke Winther, Kurt Ravn, Bjarne Henriksen, Lisbeth Wulff, Joen Højerslev, Signe Skov, Benjamin Boe Rasmussen, Susan A, Olsen, Elith “Nulle” Nykjær
Spilletid: 105 min.
Selskab: Zentropa/2008
Genre: Romantik
Link: http://www.enenkelttilkorsoer.dk/banner
Overskrift Højre Block
The Bikeriders
Twisters
Kinds of Kindness
Marguerites Formel
Grusomme Mig 4
A Quiet Place: D...
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...