Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...
Dokumentarfilmfe...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Fri Mand
Fri Mand billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Enough

20. januar 2003 af Jeppe Krogh

2 stjerner Skriv en kommentar

Enough billede

Slim troede, hun giftede sig med drømmeprinsen Mitch, men da han begynder, at slå hende og bruge deres datter i sin sindssyge leg, får hun nok …

Servitricen Slim (Jennifer Lopez) er en gæv pige, der tror hun har fundet den eneste ene, da hun møder Mitch (Billy Campbell). Hun gifter sig med ham, men finder ud af, at der er noget rivende galt med ham. Han slår hende regelmæssig, har indtil flere elskerinder og er ikke bleg for, at bruge deres lille datter som pressionsmiddel overfor hende. Hun ser tiden an, men efter et stykke tid har hun fået nok …

Britiske Michael Apted har instrueret denne film om had og selvtægt, og gør det egentlig ikke særlig godt. Vi husker ham vel desværre nok bedst for James Bond-filmen The World Is Not Enough fra 1999 og andre film af svingende kvalitet, men han fortjener bedre. The Coal Miner’s Daughter (1980), den solide thriller Blink (1994) og dokumentarfilmen Inspirations (1997) er gode beviser herpå. Filmen ville da formodentlig heller ikke få den store opmærksomhed, hvis den ikke havde Jennifer Lopez i den altdominerende hovedrollen.

Lad mig sige det sådan, at hvis Jennifer ikke havde været med i filmen, var den sikkert ikke kommet op i biografen. Udover at den er bedre produceret og kan præstere flere stjerner, så kunne det ligeså godt være en tilfældig lørdagsfilm på TV. Mange film har en rimelig forudsigelig historie, men ser alligevel flotte ud og excellerer sig på andre punkter, så som dialog, tempo eller action/spænding. I Enough er historien fra starten givet, men alligevel kan filmen ikke profilere sig på andre punkter. Personerne er helt uden dybde og man gider derfor ikke interessere sig for dem - heller ikke selvom den ene person spilles af den smukke Jennifer Lopez. Skuespillerne får ikke noget foræret af historien, men de gør det alligevel heller ikke særligt godt: Lopez er utroværdig og skabet, mens Billy Campbell ligner og spiller som den TV-skuespiller, han er. Altid dejlige Juliette Lewis ser vi alt for lidt til og når vi endelig ser hende, er kun som den stereotypiske veninde, der skal trøste og altid være der uden at stille spørgsmål.

Slim vælger at forsvare sig mod manden og går i hård træning i forventning om et endeligt opgør. Vi følger hende blive trænet i ’Krav Maga’, som er en kampsport, der baserer sig på instinktive bevægelser og kroppens naturlige kæmp-eller-flygt-reflekser, men det virker bare som et lille frikvarter fra en kedelig historie, man ved hvordan ender. Det kunne være en blevet en bedre film, hvis vi havde fået mere at vide om mandens baggrund; f.eks hans barndom eller hvis vi havde set mere til hans mor i filmen. Også forholdet mellem Slim og hendes datter totalt uudforsket og vi som seere føler bare, at der skal ske noget inden det store opgør.

Denne film burde slet ikke være sat op i biografen, men være sendt ud på glemslens hylder i videobutikkerne, og men den smukke Jennifer Lopez i erindringen, vil jeg give denne film to stjerner ud af seks.

Titel: Enough
Original Titel: Enough
Premieredato: 1. november 2002
Instruktør: Michael Apted
Skuespillere: Jennifer Lopez, Billy Campbell, Juliette Lewis, Tessa Allen, Dan Futterman, Noah Wyle, Fred Ward, Christoffer Maher, Janet Carroll, Bill Cobbs.
Spilletid: 115 min.
Selskab: Columbia Pictures Corporation , Winkler Films
Genre: Thriller

banner
Overskrift Højre Block
Diary Of A Wimpy...
Ønsket
Maestro
Godzilla Minus One
Thanksgiving
Leo (Netflix)
Callas Paris 1958
Priscilla
Napoleon
Et Svært ÅrKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...