Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

The Hunger Games...
The Hunger Games: The Ballad Of Songbirds & Snakes billede

Saw X


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Epic Movie – Unrated

3. september 2007 af Toke Nielsen

1 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Epic Movie – Unrated billede

En gennemført forudsigelig og ideforladt sag der højest giver krampe i tæerne frem for lattermusklerne.

Fire forældreløse børn (spillet af voksne skuespillere) vinder hver en gylden billet der giver adgang til et besøg på en surrealistisk chokoladefabrik. Her opdager de snart at den bizarre ejer vil myrde dem hvorefter de gemmer sig i et garderobeskab der føre dem til landet Gnarnia. Her skal de sammen med løvemanden Aslo befri landet fra The White Bitch. Og det gør de så.

Det er hovedsageligt Tim Burtons fremragende Charlie Og Chokoladefabrikken (2005) samt Andrew Adamsons udmærkede og børnevenlige Narnia filmatisering (2005) der danner rammen om parodi-filmen Epic Movie. Men som det sig hør og bør indenfor denne genre får vi også glimt fra en masse andre større Blocbusters såsom Da Vinci Mysteriet, Pirates Of The Carabien, Snakes On A Plane, Harry Potter, X-men, Supermand og også Borat kigger forbi. Det kunne (og burde) måske have været sjovt men det er det bare ikke.

De mange jokes er et meget, meget langt stykke hen af vejen genbrug, helt tilbage til Leslie (Høj Pistolføring) Nielsens tid. Fra kameraet der køre ned over en smækker dulle så vi opdager at hun har behårede mande ben, til kvinden der bøjer sig over en mand på jorden der stønner højlydt af smerte – ikke fordi han er ved at dø men fordi hun står på hans hånd - og den gode gamle ”tungen på en frossen lygtepæl” kommer også med. Derudover får vi primært en lang række påmindelser om at ”Beaver” jo er slang for (fnis) tissekone (fnis) samt en lang række åbenlyse gentagelser af at Aslan, Faunen og alle de andre dyremennesker i Gnarnia er resultatet af deres forældres seksuelle eventyr med diverse dyr. Resten bliver fortrinsvis fyldt op med opkast og leg med urin.

Kort sagt er der intet som helst epic over Epic Movie. Den er slet og ret ikke meget mere end en lang opremsning af forudsigelige, infantile og først og fremmest uoriginale jokes der kun giver krampe i tæerne frem for lattermusklerne. Som det eneste positive skal nævnes Darell Hammonds udmærkede Johnny Depp imitation som Kpt. Jack Swallows ligesom sekvensen hvor denne balancerer på et kæmpe møllehjul er ganske fornøjelig – men hov? Det var den bestem også i Pirates Of The Carabien 2 (her blot langt bedre udført) hvor vi jo også finder selve Johnny Depp. At lave en bleg efterligning af (ikke en parodi over) en i forvejen over-the-top morsom film der er en parodi i sig selv (blot en god en af slagsen), virker unægtelig en kende ideforladt og overflødigt. Det samme kan siges om sekvensen hvor Borat dukker op som … Borat, ligesom Snakes On A Plane jo bestemt også var ment som en joke. Samtidigt må man undres over at f.eks. Lord Of The Rings ikke bliver nævnt i en film der postulerer at tage pis på store episke film, frem for det tilfældige udvalg af tilfældige blockbusters der er udvalgt til lejligheden og næppe kan kaldes episke storfilm.

En ussel stjerne går til dette makværk hvis største bedrift er blege og udvandede efterligninger af i forvejen eksisterende spoofs og andre morsomheder og som jeg personligt havde fortrukket i en ”rated” version med, lad os sige … halvanden times tid skåret fra.

Det samme går til ekstramaterialet der trods opdeling i adskillige små features først og fremmest er en gentagelse af bæver-jokesne og hvor det primære informative indhold går på at fortælle os af forfatterne er med på beatet og ved noget om at lave film. Vist stod samme hold bag de fire Scary Movie film (samt Date Movie) der er rene mesterværker i sammenligning med Epic Movie, men i dette sammenhæng er postulatet om at de ved noget om at lave film, svært at tage seriøst.

Filmen er venligst stillet til rådighed af:SF/Fox.

Titel: Epic Movie – Unrated
Original Titel: Epic Movie – Unrated
Premieredato: 28. august 2007
Instruktør: Jason Friedberg, Aaron Seltzer
Skuespillere: Kal Penn, Adam Campbell, Darrell Hammond, Jennifer Coolidge, Jayma Mays, Carmen Electra, Fred Willard, David Carradine
Spilletid: 89 min.
Selskab: New Regency Pictures, 20th Century Fox 2007
Genre: Humor


banner
Overskrift Højre Block
All of us strangers
FØR STORMEN
Drengen & Hejren
Argylle
Lærerværelset (B...
Golda (Blockbuster)
Pot-au-feu: Veje...
Fargo season 5
Stockholm Bloodbath
THE ZONE OF INTE...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...