Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Den Grænseløse
Den Grænseløse billede



Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Eskimo Diva

19. februar 2016 af Kristian Jensen

3 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Eskimo Diva billede

Lille men vigtig dokumentarfilm om livet som drag queen på Grønland…

I ”Eskimo Diva” møder vi 24årige Nuka Bisgaard, der har ambitioner om at blive den første drag queen, der turnerer nord for polarcirklen. Ambitionerne er store for Nuka, men det er modstanden desværre også. Konstant bliver Nuka og vennen Lu mødt af fordomme og lukkethed i det grønlandske samfund, og drømmene synes ualmindeligt svære at opnå.

”Eskimo Diva” er først og fremmest en smuk dokumentarfilm, der skildrer livet som homoseksuel på Grønland. Billederne af den smukke grønlandske natur supplerer på fineste vis Nukas drømmeagtige personlighed, der rækker langt ud over isbjergenes hvide tinder. Det er en roadmovie om ambitioner, venskab og kampen for at få lov til at være den man er. Det er et vigtigt budskab, der stadig er sørgelig aktuel.

Nuka er som person en interessant historie, og instruktør Lene Stæhr gør sit bedste for at fortælle den. Desværre virker det som om, at fokusset har været en udfordring. Filmen gaber simpelthen over for meget, og man kommer som publikum i tvivl om hvilken af Nukas historier, der egentlig er kernen i filmen.

Er det Nukas selviscenesættende drømme om et kendisliv, eller er det historien om en ung mands kamp for retten til at være sig selv, som vi som publikum skal følge med i? Adskillige sidehistorier bliver ved med at komme ind fra højre af, og det skaber en unødvendig forvirring i filmens fremdrift.

Det er filmens overordnede budskab, der gør den seværdig. Sat i en større kontekst omkring homoseksuelles rettigheder, er ”Eskimo Diva” en vigtig film. Via Nukas historie tydeliggøres hvor langt vi er fra målet omkring frihed og lighed når det kommer til homoseksualitet. Derfor er det også ekstra ærgerligt at filmen har så pokkers svært ved at holde fokus.

Humoren i ”Eskimo Diva” er derimod et stort plus. Nuka besidder en knastør humoristisk side, der gang på gang løfter filmen, selv når emnerne er særdeles tunge. Det virker befriende, og trods filmens problemer, kan man ikke undgå at trække på smilebåndet gennem samtlige 60 minutter af filmens længde.

Der er intet ekstramateriale til ”Eskimo Diva” ud over en trailer for filmen, et billedgalleri samt et trailershow med andre titler fra Another World Entertainment.

Filmen er venligst stillet til rådighed af:
Another World Entertainment.

Titel: Eskimo Diva
Original Titel: Eskimo Diva
Premieredato: 7. januar 2016
Instruktør: Lene Stæhr
Skuespillere: Nuka Bisgaard, Aqqalu Engell
Spilletid: 62 min.
Selskab: Space Rocket Nation 2015 /Another World Entertainment 2016
Genre: Dokumentar


banner
Overskrift Højre Block
Monkey Man
Immaculate
Fire døtre
Civil War
Lupin III: Cagli...
HAMMARSKJÖLD
Birthday Girl
Perfect days
Ripple
KALAK



KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...