Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Ny Streamingtjen...
Tag 24 Minutter ...
Nordisk Film Inv...
Cph:Dox. 18. – 2...
Oscar-Arrangemen...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Kollision
Kollision billede

Jojo Rabbit
Knives Out - Var...


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Et Liv Med AGF

14. december 2005 af Jesper Rosenberg Antonsen

5 stjerner Skriv en kommentar

Et  Liv Med AGF billede

Dette er IKKE en DVD om fodboldklubben AGF. Det er en DVD om klubben AGF. Punktum.

Mange forbinder de 3 bogstaver AGF med superliga-fodboldklubben AGF. Det er naturligvis også der profileringen er størst, men AGF er meget meget mere en superligafodbold, og det er mest det denne udgivelse handler om.

Vi starter helt tilbage i 1880, hvor Aarhus Gymnastik Forening stiftes. Dengang var der ikke så mange sportsgrene tilknyttet klubben, som der er i dag. Starten var naturligvis gymnastikken, men AGF kan også byde på mange andre ting. AGF var i øvrigt den første klub i Danmark der udbød kvinde-gymnastik.

DVD fortæller kort om klubbens 125 år lange historie. Der er speak af Nick Horup (som jo også er AGF-fan), og der er interviews med alle de nuværende formænd for de forskellige afdelinger. Derudover diskes der også op med interviews med tidligere og nuværende sportsudøvere. For at nævne en enkelt kan jeg nævne Susanne Nielsson, som fortæller om hvordan det var at vinde bronze ved OL i 1980. Dejligt krydret med DR’s arkivbilleder fra svømmefinalen.

Det er en rigtig god DVD der her er sendt på gaden. I hvert fald hvis man er interesseret i AGF, og det må jeg blankt erkende, at jeg er. Mit hjerte er hvidt som nyfalden sne, og det vil det altid være. Derfor synes jeg det var meget spændende at høre noget om klubbens historie. Mange ting havde man da hørt om før, men det bar en flot måde at vise det på.

Længden på denne DVD er nok lige til den korte side. Det er trods alt begrænset hvor meget man kan nå at vise af 125 års historie på 47 minutter. Mit umiddelbare gæt vil være (og det står helt for egen regning), at man ikke har lavet den længere af frygt for at folk skulle miste interessen undervejs. For som før nævnt vil mange forbinde AGF med fodbold, og fodbolden har sandt at sige ikke fået ret meget spilletid i denne udgivelse. Jeg vil tro at man bevidst har forsøgt at vise folk alt det andet som AGF står for.

Men med de muligheder DVD-mediet giver kunne man med god samvittighed have lavet dette portræt af klubben længere, også uden at komme yderligere ind på fodbolden. Som en extra godbid kunne man så have lavet et særskilt program på DVDen kun omhandlende fodbold. På den måde vil man have ramt mange flere. Og lur mig om ikke dem der i givet fald havde købt skiven for fodboldens historie ikke havde luret lidt på selve klubbens historie. Nå, det var bare min helt personlige holdning.

Man kan dog ikke tage fra udgivelsen, at det er en utrolig flot dokumentar om AGF. Jeg vil håbe at alle med et forhold til AGF vil tage sig de 47 minutter det tager at se filmen, for den giver et godt billede på klubben, og ikke mindst det sammenhold der er i klubben.

Så fra min side er der 5 flotte stjerner til denne DVD. Men jeg var jo også hvid-farvet i forvejen. Fans kan i øvrigt købe DVDen i Salling i Århus til den yderst fornuftige pris af 99,-

Filmen er venligst stillet til rådighed af
AGF Kontraktfodbold.

Titel: Et Liv Med AGF
Original Titel: Et Liv Med AGF
Premieredato: 10. oktober 2005
Instruktør: Morten Søding Sørensen
Skuespillere: Diverse AGFere
Spilletid: 47 min.
Selskab: Provinsfilm, 2005
Genre: Dokumentar
Link: http://www.agf.co.dk?ref=on-z


banner
Overskrift Højre Block
Black Christmas
Jojo Rabbit
Dark Waters
The Peanut Butte...
Kød & Blod
Weathering with You
Black And Blue
En Helt Almindel...
Jumanji: The Nex...
Escape at DannemoraKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...