Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Nattevagten - Dæ...
Nattevagten - Dæmoner Går I Arv billede



Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Artikel

Eve Arnold: Marilyn Monroe

3. november 2006 af Ellen Norvang

4 stjerner Skriv en kommentar

Eve Arnold: Marilyn Monroe billede

Der er blevet brugt kilometervis af papir på bøger og spandevis af fremkaldervæske på fotografier af det platinblonde ikon, Marilyn Monroe. Endnu en bog og flere fotografier til samlingen tilføjes.

Marilyn Monroe er en af de største myter der findes i vores historie. Der findes et hav af bøger der prøver at redegøre for hendes liv og gøren. Den amerikanske fotograf, Eve Arnold, har taget en masse billeder af den platinblonde stjerne og sætter nu sig selv på listen over forfattere til bøger om Monroe.
Arnolds hyldestbog til Monroe er skabt på baggrund af 98 fotografier der er taget i løbet af et årti. Flere af billederne er taget under indspilningen af filmen ”De Frigjorte”, hvor Arnold fulgte Monroe i to måneder og dokumenterede hendes adfærd i sine billeder. Fotgrafierne er blevet tilsat en bunke tekst, der indledes med en kort, men dog triviel og kedelig gennemgang af Monroes barndom og fascination af filmverdenen. Intet nyt at tilføje udover forfatterens personlige tilgang til det og idet hun havde et bekendtskab med Monroe bliver skuespillerinden og pin-up modellen pakket godt og grundigt ind i vat for ikke at tale nedladende.
Det mest interessante ved bogen er billederne. Teksten er kun interessant fordi den beskriver fotografens møde med Marilyn. Meget af det skrevne er overflødigt og det personlige input forfatteren giver er et overfladisk indblik i Monroes personlighed, men derimod et indblik ind i det arbejde der har ligget bag billederne. Det er som hyldestbog og som fotografisk materiale et interessant indblik.

Ingen tvivl om at bogen er en fryd for øjet. Det er en flot sammensat bog og billederne ren guf at sidde og studerer. Teksten fylder desværre for meget for den er ikke specielt interessant. Viden om Monroe kan findes andetsteds.
Billederne og den lidt andeledes vinkel på Monroe tager æren for de fire stjerner.

Bogen er venligst stillet til rådighed af:
Gyldendal.

Titel: Marilyn Monroe
Original Titel: Marilyn Monroe
Premieredato: 3. november 2006
Genre: Dokumentar





banner
Overskrift Højre Block
Perfect days
Ripple
KALAK
FØR STORMEN
All of us strangers
Drengen & Hejren
Argylle
Lærerværelset (B...
Golda (Blockbuster)
Pot-au-feu: Veje...



KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...