Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Evelyn (DVD)

20. maj 2004 af Jesper Hintze Vildbrad

4 stjerner Skriv en kommentar

Evelyn (DVD) billede

I 50´ernes Dublin, bliver en mand forladt af sin hustru og får frataget sine børn af staten. Hans kærlighed for ham til at vende sig imod den irske forfatning med dårlige ods tilfølge, fordrukken m.m.

Desmond Doyles (Pierce Brosnan) lever et lettere håbløst liv, med koenen og deres tre børn, og faren der næsten bor hos familien. Det er Dublin og arbejdsløsheden hærger. Det bliver tilsidst konen for meget, og på en typisk gråvejrsmorgen lister hun væk, ind i en bil, og forsvinder ud af deres liv. Desmond står helt alene, og længe går der ikke før staten ankommer, og fratager ham sine børn. De to drenge bliver sendt Ipå kostskole, medens pigen Evelyn (Sophie Vavasseur), bliver sendt p åen skole, ledet af nonner. Med flasken i hånden prøver Desmond at få det hele til at hænge sammen, og at få sine børn tilbage. Men han er oppe Imod de mægtige katoslke statsapperat, og hans sparsommelige indtægt gavner heller ikke sagen. Men bartenderen, den unge Bernadette (Julianna Margulies) føler mere end bare sympati, og den fortvivlede men meget håbefulde far for hende med på sagen. En rig amerikaner er også i byen (baren), og det viser sig at han er advokat Nick Barron (Aidan Quinn), som også sympatisere med Desmond. Støtten vokser, og nu er de klar til at gå rettens vej, med støtte fra to andre advokater Michael Beattie og Tom Connolly (Stephen Rea og Alan Bates). Den nationale radio er tilstede med en håndfuld journalister. Irlan holder vejret, det er den irske grundlov der er under hammeren.

Evelyn er en typisk feel good film, hvor den lille mand er oppe mod det store stygge samfundsmaskineri, hvor håbløsheden er skåret ud i den irske tåge. Filmen er bygget over en virkelig hændelse, hvilket gør den historisk interessant. Instruktøren Bruce Beresford får man ganske få virkemidler styret begivenhederne ud i det tårevædede område, man knytter sin næve, opejsningens time er til genkaldelse, og med blændende skuespillere som Alan Bates, Stephen Rea og Aidan Quinn, lykkedes det også at få hævet filmenover standarden. Specielt spiller den lille Sophie Vavasseur pigen Evelyn med bravour. Pierce Brosnan lægger også til en forandring ekstra kræfter, med både irsk accent og god indlevelse i sin rolle. Instruktøren der er mest kendt for filmen “Driving Miss Daisy” helt tilbage i 1989, har lavet en ganske tålelig film, takket været skuespillerne der bringer sødsuppen op til en spiselig sag, og for folk med hang til denne type film, er der bare at sige bon appetit.

Filmen er venligst stillet til rådighed af Buena Vista Home Entertainment.

Titel: Evelyn
Original Titel: Evelyn
Premieredato: 26. maj 2004
Instruktør: Bruce Beresford
Skuespillere: Sophie Vavasseur, Pierce Brosnan, Aidan Quinn, Julianna Margulies, Alan Bates, Stephen Rea, John Lynch
Spilletid: 91 min.
Selskab: UA/Touchstone/2002
Genre: Drama
Den godt udseende bartender, Bernadette
Den godt udseende bartender, Bernadette
Desmon Doyle med sine to advokater, før de virkelig gik ind i sagen...
Desmon Doyle med sine to advokater, før de virkelig gik ind i sagen...


banner
Overskrift Højre Block
RYUICHI SAKAMOTO...
Fuld af kærlighed
Furiosa: A Mad M...
De uønskede
Inshallah en dreng
The Garfield Movie
ABOUT DRY GRASSES
PIGEN DER FORTAL...
The Fall Guy
Paranoia (Blockb...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...