Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Jagtsæson 2 - I ...
Jagtsæson 2 - I Medgang Og Modgang billede

Deadpool & Wolve...


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Evigt solskin i et pletfrit sind

3. juni 2004 af Henrik Andersen

5 stjerner Skriv en kommentar

Evigt solskin i et pletfrit sind billede

Joel og Clementine har været kærester, men hun vælger trods det at få slettet hendes hukommelse om ham. Han vil gøre ligeså, men fortryder undervejs og prøver at gemme hende væk i sin hukommelse.

Joel og Clementine har været kærester i 2 år. De er meget forskellige og forholdet er ved at gå skævt. En dag efter et skænderi forlader Clementine Joel for at opsøge en dokter der kan hjælpe hende med at få slettet hendes hukommelse omkring Joel.
Da Joel opsøger hende næste dag kan hun ikke huske ham og hun har til og med fået en ny kæreste. han bliver meget skuffet over hendes handling og beslutter sig for at gøre det samme. men under vejs i hans hukommelses sletning begynder han at huske på hvor meget han elsker hende når alt kommer til alt. han oplever i søvne alle de minder de havde sammen og finder ud af at han slet ikke vil have hende slettet fra sin hukommelse. Han må nu kæmpe en desperat kamp for at slippe fra glemselens mørke dyb. Han og hans minder bliver jaget rundt i erindingens labyrint, men tiden er knap og sammen må de lægge en plan for hvordan Joels hukommelse kan undgå at blive slettet.

Ideen til filmen opstod da kunstneren Pierre Bismuth præsenterede sin ven, filminstruktøren Michel Gondry, for en provokerende tanke: " Tænk hvis man en morgen fik et brev med posten hvori der stod at man er blevet slette fra en persons hukommelse og aldrig mere skal kontakte vedkommende. "
Michel Gondry ville gerne lave en film sammen med manuskriptforfatteren Charlie Kaufmann, og præsenterede ham for ideen. men han havde på daværende tidspunkt nog at gøre med at filme og skrive til BEING JOHN MALKOVIC. Der gik derfor hele 2 år før ideen blev til et færdigt manuskript.

Franskmanden Michel Gondry har ud over filmen HUMAN NATURE, lavet en del musikvideoer. Han har blandt andet lavet videoer for: ROLLING STONES, WHITE STRIPES; KYLIE MINOUGE og RADIO HEAD. Desuden har han lavet prisvindende reklamefilm for LEVI'S og SMIRNOFF.

Islandske Valdis Oskarsdottir har klippet filmen. Hun har også klippet en del danske film. Hun har klippet Dogme-filmene FESTEN og MIFUNES SIDSTE SANG. Derudover har hun været med på SKAGERRAK og Thomas Vinterbergs DE STØRSTE HELTE.

Det er i sandhed en stjernebesat film. Jim Carrey er vel nok en af tidens største komikere. kate Winslet er en super god karakterskuespiller der efterhånden har prøvet det meste lige fra TAITANIC og ud i det mere vovede i Jane Champions HOLY SMOKE fra 1999.

I de mindre men lige så solide biroller ses Kirsten Dunst ( Spiderman 1 og 2, Mona Lisa Smile og Interview with a vampire. ), Elija Wood ( bedst kendt for hans rolle som frodo Baggins i de 3 Ringenes Herre film. ), Tom Wilkinson ( The Full Monty, Rush Hour og Shakespeare in Love. ) og Mark Ruffalo ( In The Cut, Windtalkers og Michael Mann's kommende film Collateral.).

EVIGT SOLSKIN I ET PLETFRIT SIND er en rigtig god film. Jeg er vild med Charlie Kaufman's manuskripter. Han er fantastisk god til at skrive medrivende og spændende historier der virkelig udfordrer den der skal følge med i historien. denne gang er der også brug for at man tager hovedet med sig i biografen. Det er rart at se at jim Carrey, tør begive sig ud i andre roller end hans sædvanlige komiske karakter. Her spiller han på alle føelserne og det virker rigtigt godt. Han beviser med denne rolle at han formår meget mere end måske først antaget. Det er rigtigt godt gået Jim !
Alle andre roller er godt besat og alle spiller rigtigt godt. det ses tydeligt at der har ligget et godt manuskript til grunde for de mange gode personligheder i filmen.
Stilen er dogme/dokomentaragtig og det virker til at den noget unaturlige historie virker mere realistisk og nede på jorden. Alt i alt er det en fantastisk historie om venskaber, minder, orange frakker, blåt hår og de erindringer vi alle bære rundt på og som gør os til de hele mennesker vi nu engang er. EVIGT SOLSKIN I ET PLETFRIT SIND kan absolut anbefales, så held og lykke med dette lille tanke eksperiment.

Titel: Evigt solskin i et pletfrit sind
Original Titel: eternal Sunshine of a spotless mind
Premieredato: 4. juni 2004
Instruktør: Michel Gondry
Skuespillere: Jim Carrey, Kate Winslet, Kirsten Dunst, Tom Wilkinson, Elija Wood, Mark Ruffalo.
Spilletid: 108 min.
Selskab: Focus Features, This is that productions, Blue Ruin. 2004
Genre: Drama
Link: http://www.eternalsunshine.com

banner
Overskrift Højre Block
The Bikeriders
Twisters
Kinds of Kindness
Marguerites Formel
Grusomme Mig 4
A Quiet Place: D...
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...