Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Den Grænseløse
Den Grænseløse billede



Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Evil Remains

16. maj 2005 af Morten Pedersen

3 stjerner Skriv en kommentar

Evil Remains billede

Mytedannelserne spøger igen, da en sociologi-studerende vælger gerningsstedet for nedslagtningen af en familie som mål for sine feltstudier. Og historien har det jo med at gentage sig

Evil remains er et forsøg på at lave en klassisk horror film. Unge, letpåklædte – lettere naive – unge mennesker drager ud i skoven for at afkræfte myten om at brutal nedslagtning for 20 år siden. En studerende, Mark, har valgt at undersøge myten om Carl Bryce – der dræbte sin hund, slagtede sin far med en hækkesaks og sluttede festen med at sætte ild til sin mor – for at dokumentere, hvorvidt den slags myter er opspind, eller om der virkelig er noget om snakken. Det gør han selvfølgelig ikke alene, i det 4 venner tilfældigvis ikke skal noget den dag. Ind i folkevognsrugbrødet og af sted til hill-billy-land med nedlagte og forladte landejendomme og øjne, der lurer inde fra skovens dyb.

Det viser sig hurtigt, at der er noget om snakken. Så efter de indledende småforskrækkelser, (knagen i gulvbrædderne og stemmer fra kælderen) der indikerer, at der er noget galt, bliver der langsomt tyndet ud i rækkerne hos de 5 venner. Rækkefølgen på drabene starter forudseeligt, men derefter afviges der fra den almindelige standard i horror-film – men det er egentligt mere irriterende og uforståeligt end det er overraskende. Og herefter går det lettere skævt for Evil remains. For tilhængere af det helt klassiske setup vil kigge langt efter afklædte piger og nye, fantasifulde måder at slå en andet menneske ihjel på. I stedet skal det, man ikke kan se, så være skræmmemomentet - men det lykkes bare ikke.

Når vores venner tages af dage, er det filmet så mørkt, at man ikke kan se hvad der foregår og derudover præsenteres der ingen nævneværdig nytænkning eller overraskelseselementer. Derfor sidder man bare og venter på slutningen, så man kan komme til bunds i, hvad det hele drejer sig om.
Ideén med mytedannelser er ligesom set før, og 5 teenagere i et forladt hus med en grum historie bag sig har de fleste også stødt på før. Så uden kreativitet – eller total genre-dyrkelse, får man bare en gang ligegyldig standardpakke – som hurtig smides i bunken med forglemmelser. Ind i mellem er der lyse øjeblikke – som når Marks bror beskylder Mark for at skrive opgaven med et mål – at få afkræftet, at han selv er lettere gal. Eller når de to kvindelige deltager på studieturen i en hårdt presset situation sætter ord på deres frygt. Her kommer der en snert af realisme over forløbet, men ellers er det småt med de positive indslag.

Omgivelserne – huset og skoven, er ikke voldsomt skræmmende og stemningen når ikke rigtigt ud til modtageren. Hovedrolleindehaverne har angiveligt alle været med i større produktioner, men det må vist have været i mindre roller – i Evil Remains gør de deres arbejde, men der ligger ikke statuetter og venter på dem. Det gør der heller ikke til manuskriptforfatteren, der har mere end skævet til film i tilsvarende stil – dog uden det store held i kopiprocessen. Mindre selvhøjtidelighed og gerne lidt humor kunne have pyntet gevaldigt. Faktisk sad undertegnede og savnede en rendyrket parodi på horrorgenren – her kender man i hvert fald alle elementerne til bunds og forstår at hylde dem, om end på en skæv måde.

Ægte horrorfans bør gå uden om denne produktion og i stedet sætte nogle af de ægte forgængere i DVD´en, nyankomne bør gøre det samme. Evil Remains vil ikke tiltrække nye fans, men omvendt vil den heller ikke fornærme nogen - værst af alt er dog, at den i hvert fald slet ikke vil skræmme nogen som helst.

Der er intet ekstramateriale på DVD´en – udover et par trailers.

Filmen er venligst stillet til rådighed af Nordisk Film.

Titel: Evil Remains
Original Titel: Trespassing
Premieredato: 24. april 2005
Instruktør: James Merendino
Skuespillere: Clayne Crawford, Jeff Davis, Daniel Gillies, Ashley Scott, Estella Warren
Spilletid: 84 min.
Selskab: Element Films, Nordisk Film, 2004
Genre: Gyser


banner
Overskrift Højre Block
Monkey Man
Immaculate
Fire døtre
Civil War
Lupin III: Cagli...
HAMMARSKJÖLD
Birthday Girl
Perfect days
Ripple
KALAK



KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...