Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

The Hunger Games...
The Hunger Games: The Ballad Of Songbirds & Snakes billede

Saw X


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Fantastic Four

6. august 2015 af Rasmus Legene

3 stjerner Skriv en kommentar

Fantastic Four billede

Marvels første heltegruppe får endnu en chance på det store lærred

Så er vi her igen. Det er endnu en gang blevet tid til at genstarte en superheltefranchise fordi den sidste omgang ikke gav penge nok. Denne gang er det Fantastic Four, en af marvels tidligste superhelte grupper. De blev sidst set spillet af Jessica Alba, Michael Chiklis, Chris Evans (der nu tjener Marvel som Captain America) og Ioan Gruffud.

Sidste omgang ramte lige nøjagtigt inden overgangen til de “mørke” superheltefilm som Christopher Nolans Batman Begins (2005) var med til at skubbe i gang uden selv at være mørk og dyster. Den nye skal derfor forsøge på at bringe Fantastic Four op på side af de andre “seriøse” superheltefilm fra moderne tid.

Det er endnu engang gruppens oprindelse vi ser. Hvordan de mødes som børn og unge, bygger en maskine, der kan tage dem til en parallel dimension og får superkræfter af noget der. Viktor Von Doom er endnu engang skurk, og han er også en del af det hold der tager afsted. Skuespillerne er betydeligt yngre denne gang, med Miles Teller, Kate Mara, Michael B. Jordan og Jamie Bell som de fire fantaster. De har alle imponerende præstationer på CV’et, men det hjælper desværre meget lidt når manuskriptet er giver så lidt at arbejde med.

Af uvisse årsager går den første fjerdedel af filmen med at introducere Reed Richards, spillet senere af Miles Teller, som barnegeni. Vi får lov til at se hvordan han får hjælp af Ben Grimm til at lave en prototype, som de så senere bruger som videnskabsprojekt i gymnasiet. Forudsigeligt nok bliver Reed herefter samlet op af en rig forsker som vil have ham til at arbejde for sig. Det er alt sammen 20 minutter eller sådan noget som kunne være, og senere bliver, afleveret igennem 3 linjer dialog. Og det er hverken originalt eller særligt spændene.

Derefter går en fjerdedel af filmen med at bygge den rigtige udgave af dimensionsrejsemaskinen hvorefter de tre unge drenge drikker sig fulde og beslutter sig for at bruge den. Det går naturligvis galt, og derfor får de superkræfter. Og her kommer det absolut bedste filmen har at byde på: Katastrofescenen efter de kommer hjem, som er fyldt med noget meget grotesk og specifikt kropshorror. Desværre er det er kort fornøjelse før vi er tilbage på noget ligegyldigt plot om hvordan militæret vil misbruge deres kræfter og Viktor Von Doom vil ødelægge hele jorden.

Nå, jeg kunne blive ved med at råbe af detaljer. Skuespillerne er udemærket valgt, men deres figurer er for kedelige og ensidige til at det giver en spændene dynamik. Effekterne er flotte, men det hele bliver hurtigt til en kæmpe stak computeranimationer, der bare basker løs på hinanden og derfor føles det aldrig helt ægte. Plottet er afskyeligt forudsigeligt og leverer aldrig noget nyt, hverken til superheltegenren eller til Fantastic Four specifikt.

Alt i alt en skuffende, og ligegyldig, oplevelse. Efter at have set Josh Tranks fantastiske Chronicle (2012) havde jeg håbet at instruktøren kunne levere noget magisk her, men resultatet er en kedelig, generisk superheltefilm uden meget at værdsætte.

Titel: Fantastic Four
Original Titel: Fantastic Four
Premieredato: 6. august 2015
Instruktør: Josh Trank
Skuespillere: Miles Teller, Kate Mara, Miles B, Jordan, Jamie Bell
Spilletid: 100 min.
Selskab: Twentieth Century Fox Film Corporation, 20th Century Fox, 2015
Genre: Sci-Fi
Link: http://www.fantasticfourmovie.com/
Dimensionsrejsemaskine!
Dimensionsrejsemaskine!


banner
Overskrift Højre Block
All of us strangers
FØR STORMEN
Drengen & Hejren
Argylle
Lærerværelset (B...
Golda (Blockbuster)
Pot-au-feu: Veje...
Fargo season 5
Stockholm Bloodbath
THE ZONE OF INTE...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...