Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...
Dokumentarfilmfe...

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Flammen Og Citronen

23. oktober 2008 af Jesper Hintze Vildbrad

4 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Flammen Og Citronen billede

Fra den 9. April 1940, blev Danmark som forvandlet, dvs. en mikroskopisk del af befolkningen gik imod den tyske invasion, der i blandt de legendariske helte Flammen og Citronen.

Danmark blev virkelig taget på sengen, da tyskerne uden nogen former for modstand kunne invadere landet med kampvogne. Og flere store firmaer gjorde sig hurtigt til (der i blandt Georg Jensen), og tjente ganske godt på krigen. Andre som idealisten Flammen alias Bent Faurschou-Hviid (Thure Lindhardt) finder et legendarisk makker skab hos Jørgen Haagen Schmidt med dæknavnet Citronen (Mads Mikkelsen) og danner straks front mod tyskerne. Virkemidlerne var små i starten, den danske regering var pro tyske, de var heller ikke bekendte med de krigsforbrydelser Tyskland begik, bl.a. Koncentrationslejrene.
Under ledelse af Jørgen Winther (Peter Mygind) for de to frihedskæmpere udstukket deres opgaver. Alt går deres vej, fjender bliver likvideret. Flammen møder en mystisk og tiltrækkende kvinde, med paryk i en bar, Kelly Selmer (Stine Stengade). Hun viser sig at arbejde for samme modstandsbevægelse ”Holger danske”, og optræder som kureren, destinationen København Stockholm København. Et ulmende erotisk bekendtskab tager sin begyndelse.
Men bøtten vender for de to modstandsfolk, hvor en del fra gruppen er blevet taget af tyskerne, en stikker i egne rækker, og måske på højeste plan.

Et oplagt portræt af instruktør Ole Christian Madsen (”Prag”, ”Nordkraft”, ”Pizza King” m.fl.). En flot fotograferet film, med troværdig kulisse arbejde. At filmen så ifølge eksperter, øjenvidner til de historiske begivenheder, at lancere et noget andet billede af datidens sabotører Flammen og Citronen, end virkeligheden tog sig ud. Citronen havde humor, og var altid velklædt, aldrig ubarberet osv. Og at begge herrer altid sov med øjet på klem, og ofte måtte styrte ud ad bagindgangen. Flammen fremstår som en trænet likvideringsmester, men var meget andet end det, var med til at planlægge diverse aktioner. Og fra 1943, havde han aldrig myrdet før, og blev noteret for i alt syv likvideringer.
Det er film, og der er skruet op for dette blus, og det er ganske seværdigt, under disse rammer. Alt foregik i dybeste hemmelighed. ”Flammen og Citronen” har så ikke taget til opgave at udstille den magtmisbrug, der foregik, også efter krigens afslutning, hvor en del døde for frihedskæmpernes hånd, uden rettergang. Skuespillet er ganske overbevisende, især Peter Mygind og Hanns Zischler (Gilbert) skiller sig ud.
Kan anbefales for spændingen, historieskriverne og faktuelt orienterede personer har ikke helt så meget at komme efter.

Ekstra materialet er særdeles ambitiøst til denne dvd udgivelse. Bonus materiale:
VFX – Visuelle effekter: På pædagogisk vis forklares og visualiseres, hvordan fra nutidens luftbilleder, omformet til datidens bygninger, biler m.m. via computer manipulation.
Desuden trailer, teaser, en teatralsk trailer og et kommentatorspor.
Men det slutter ikke her, en ekstra dvd medfølger.
Her kommer instruktøren også sine omskrivninger til undsætning, ved en bag om filmen, med grundig research. Et tema om virkelighedens Flammen og Citronen.
Hoffmann om Hoffmann (Gestapos øverst kommanderende i Danmark). Sønnen Jens Hoffmann er taget til Danmark for at finde ud af sin far Karl Heinz Hoffmann, og hans virke her. Han betragtede ham som en ganske almindelig far, og kom aldrig tæt på denne side af ham, som han blev kendt for i Danmark. Der menes at cirka 850 danske frihedskæmpere døde under besættelsen, og en del faldt for Gestapos hånd.
Selve gallapremieren i København, fyld i forhold til dvd´ens seriøsitet.
Og ikke mindst en produktionsdagbog.

Filmen er venligst stillet til rådighed af:
Sandrew Metronome.

Titel: Flammen Og Citronen
Original Titel: Flammen Og Citronen
Premieredato: 29. september 2008
Instruktør: Ole Christian Madsen
Skuespillere: Mads Mikkelsen, Thure Lindhardt, Stine Stengade, Peter Mygind, Lars Mikkelsen, Jesper Christensen, Hanns Zischler, Christian Berkel, Mille Lehfeldt, Malene Schwartz, Caspar Phillipson
Spilletid: 120 min.
Selskab: Nimbus Film/2008
Genre: Krig
Link: http://www.flammenogcitronen.dk/
Flammen med den hemmelighedsfulde Kelly
Flammen med den hemmelighedsfulde Kelly
Flammen med sympatisører, hvor han havde et logi i kælderen.
Flammen med sympatisører, hvor han havde et logi i kælderen.banner
Overskrift Højre Block
Diary Of A Wimpy...
Ønsket
Maestro
Godzilla Minus One
Thanksgiving
Leo (Netflix)
Callas Paris 1958
Priscilla
Napoleon
Et Svært ÅrKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...