Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Den Grænseløse
Den Grænseløse billede



Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Flyboys

17. oktober 2007 af Maria Moni

3 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Flyboys billede

Heroisk film om de unge amerikanske mænd, som i 1. Verdenskrig meldte sig til den legendariske Lafayette Eskadrille.

Flyboys er på samme tid en spændende, smuk og romantisk film. Den fortæller historien om en svunden tid, hvor rigtige mænd var modige, stærke og principfaste. Man troede stadig på begreber som ære, troskab og kærlighed. Kvinderne var uskyldige, og blev opfattet som bly violer, der skulle reddes af ridderen på den hvide hest (eller i dette tilfælde, den amerikanske helt i den sølvgrå flyvemaskine)

Historien tager sit udgangspunkt i Amerika, hvor vi møder en gruppe unge mænd, som vælger at rejse til det krigshærgede Europa for at kæmpe for de allierede styrker. Det er en flok modige mænd, som på trods af, at deres land har vendt Europa ryggen, drager mod Frankrig, for at melde sig under fanen hos den berygtet Lafayette Eskadrille. De har mange begyndervanskeligheder, men efterhånden som de bliver mere erfarende, bliver de hurtigt udnævnt til luftens helte.

Filmen forsøger at komme i dybden og tematiserer ikke alene krig og kærlighed på den traditionelle og overfladiske måde. Flyboys forsøger ligeledes at afdække den racisme og mistro, som de afroamerikanske mænd blev mødt med; selv når de satte deres liv på spil, for at kæmpe for friheden.

I hovedrollen som den oprørske Blaine Rawlings, ser vi James Franco, som er kendt fra Spiderman filmene. Franco er som altid charmerende, og han kan smelte ethvert kvindehjerte. Franske Jean Reno spiller den spøjse kaptajn Thenault. Han rolle virker utrolig karikeret, og man har ofte svært ved at tage hans skuespil seriøst. Resten af skuespillergalleriet er en broget samling af mere eller mindre ukendte skuespillere, hvilket klæder filmen godt.

Flyboys er en kunstnerisk flot film fyldt med masser af luftakrobatik, men på trods af den heftige fortællerrytme og dramatiske historie, er det stadig som om at Flyboys mangler den sidste ingrediens for at være rigtig god.

Ekstramateriale
Der er intet ekstramateriale på dvd’en ud over trailers for andre film.

Billedformatet er 16: 9 Anamorphic 2 35: 1, og lyden er gengivet i Dolby Digital 5.1

Filmen er tekstet på Dansk, Norsk, Svensk og Finsk

Filmen er venligst stillet til rådighed af Nordisk Film

Titel: Flyboys
Original Titel: Flyboys
Premieredato: 25. september 2007
Instruktør: Tony Bill
Skuespillere: James Franco, Scott Hazell, Mac McDonald, Philip Winchester, Todd Boyce, Michael Jibson, Karen Ford, Ruth Bradley, Abdul Salis, Tim Pigott-Smith, Tyler Labine, Gail Downey, David Ellison, Augustin Leg
Spilletid: 125 min.
Selskab:
Genre: Action





banner
Overskrift Højre Block
Monkey Man
Immaculate
Fire døtre
Civil War
Lupin III: Cagli...
HAMMARSKJÖLD
Birthday Girl
Perfect days
Ripple
KALAK



KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...