Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

The Hunger Games...
The Hunger Games: The Ballad Of Songbirds & Snakes billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Fort Apache

2. april 2007 af Søren Falgaard

4 stjerner Skriv en kommentar

Fort Apache billede

Første del af John Fords kavaleritrilogi tager os med John Wayne og Henry Fonda til en base beliggende i the New Frontier

John Ford lavede i 1948 ”Fort Apache”. Det var den første film i en trilogi om de amerikanske soldater, der kæmpede ved den yderste grænse mod indianerne. Filmen blev fulgt op af ”Kavaleriets gule bånd” og ”Rio Grande”, der ligesom Fort Apache havde John Wayne i hovedrollen.

I ”Fort Apache” følger vi Oberst Owen Thursday (Henry Fonda), der sammen med sin datter (spillet af Shirley Temple) ankommer til Fort Apache, hvor han skal overtage kommandoen. Thursday vil have ryddet ud i de Apacheindianere, der har skabt problemer på egnen. Kaptajn Kirby York (John Wayne) sætter sig op i mod den voldsomme taktik og vil gå diplomatiets vej, mens han vil få ryddet ud i de korrupte forhandlere, for hvem moral er en by i Rusland og profit livets mål.

Thursday er dog ingen mand at diskutere med og han sender sine mænd på en skæbnesvanger mission, der en gang for alle, skal få ryddet ud i den vilde indianerflok. Filmen fokuserer på at skildre de mænd, der bor og kæmper ude i ørkenlandskabet, men den viser også spektakulære krigsscener mellem indianerne og de blåklædte soldater.

Filmen er ret underholdende og har en speciel stemning, der får en til at føle sig helt derude på bøhlandet sammen med soldaterne. Indianerne fremstår ikke som de vilde dyr, de ofte er i Westernfilmene. I stedet lægges det psykologiske fokus på soldaterne og deres indgangsvinkel til at løse konflikter. Her viser det sig, at hovmod og aggressivitet ikke fører noget godt med sig.

Derfor fremstår ”Ford Apache” som en god klassiker af en Westernfilm med ikoniske skikkelser som John Wayne og Henry Fonda i store roller. Det er ret specielt, at filmen faktisk har castet de to typer omvendt. For hvor Fonda normalt spillede den pragmatiske diplomat, og Wayne ”The Duke” spillede den handlekraftige alphahan, er det lige omvendt i ”Fort Apache”.

Filmen kan på On Airs udgivelse her, både opleves i den originale sort/hvidversion og i den senere farvebelagte version. Filmen virker helt klart bedst i den originale sort/hvide i stedet for de falske farver, der præger den anden version. Udover denne meget vigtige feature indeholder DVDen en Trailer fra filmen

Filmen er venligst stillet til rådighed af:
On Air Video.

Titel: Fort Apache
Original Titel: Fort Apache
Premieredato: 20. februar 2007
Instruktør: John Ford
Skuespillere: John Wayne, Henry Fonda, Shirley Temple, Victor McLaglen, Ward Bond, Pedro Armendariz, John Agar
Spilletid: 122 min.
Selskab: On Air
Genre: Western
Link: http://www.imdb.combanner
Overskrift Højre Block
FØR STORMEN
All of us strangers
Drengen & Hejren
Argylle
Lærerværelset (B...
Golda (Blockbuster)
Pot-au-feu: Veje...
Fargo season 5 (...
Stockholm Bloodbath
THE ZONE OF INTE...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...