Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Casper
Idiot Prayer – N...
Sophia Loren Ven...
Disney+ Streamin...
70Mm-Film Samler...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Honest Thief
Honest Thief billede

Trolls På Verden...


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Free Fall

23. september 2014 af Elsebeth Frederiksen

4 stjerner Skriv en kommentar

Free Fall  billede

Er du klar til at smide alt for at prøve noget andet?

Free Fall er blevet kaldt den tyske Brokeback Mountain og jeg kan se ligheden. De handler begge om to mænd der bliver tiltrukket af hinanden, de lever i en macho-verden og omverden ser skævt til dem.

Free Fall handler om Marc (Hanno Koffler), hvis liv faktisk kører ret godt. Hans forlovede Bettina (Katharina Schüttler) er gravid og han har et godt job som politimand. Indtil han møder politiaspiranten Kay (Max Riemelt), som han løber lange ture med i skoven og som selvfølgelig udvikler sig til mere. Kay er single, så intet står på spil for ham, men han er stadig ikke ude af skabet og når man ser filmen kan man godt forstå hvorfor. Mens de to udvikler følelser for hinanden plages Marc af tvivl, utroskab og viden om at ønsket og drømmen om den perfekte familie måske ikke går i opfyldelse.
Der er så mange ting, Marc må gøre op med, elsker han både sin forlovede og Kay og hvem skal han vælge?
Free Fall virker ægte og man kan mærke Marcs splittelse og frustration, samtidig med at man føler med hans forlovede, som er uden skyld i alt dette.

Jeg tænkte om filmen kunne blive lidt af en kliché fordi, den det skildrer en mand, som i starten er heteroseksuel, som pludselig får følelser for en mand. Men det virker faktisk ret autentisk og ægte.
For det er måske netop i de maskuline miljøer, som militæret og politiet hvor man hurtigt kan blive stigmatiseret og marginaliseret.
Der er ingen tvivl om at Marc elsker Bettina, men han elsker også Kay, selvom forholdet til ham også er bygget på begær, tiltrækning og ønsket om at prøve noget nyt og farligt. Marc er i hvert fald nødt til at tage et valg.

Både Hanno Koffler og Max Riemelt spiller overbevisende, og det gør meget ved filmens troværdighed. Koffler spiller, så man forstår hans frustration og Riemelt overbeviser os om, hvorfor han ikke bare er sprunget ud og hvor desperat og frustreret han er over, at Marc ikke er hans alene. Katharina Schüttler er perfekt som den forsmåede forlovede, som også må tage en del svære beslutninger omkring forholdet til Marc.

Man kan sætte sig ind i Marcs problemer, på den ene side vil han have manden Kay og alle de ting, der følger med af kampe og fordomme og han vil også have sin forlovede Bettina, som er den rigtige og måske den, der er mindst komplicerede at have et forhold til, men måske også den lidt kedelige vej at følge.

Free Fall eller Frit Fald på dansk er en meget passende titel for det er netop den situation, Marc befinder sig i og man skal være meget hård i filten, hvis man ikke bliver bare lidt påvirket af den.

Filmen er venligst stillet til rådighed af:

Another World Entertainment.

Titel: Free Fall
Original Titel: Stephan Lacant
Premieredato: 23. september 2014
Instruktør: Stephan Lacant
Skuespillere: Hanno Koffler, Max Riemelt, Attila Borlan, Katharina Schüttler
Spilletid: 92 min.
Selskab: 2013
Genre: Drama , Romantik


banner
Overskrift Højre Block
Saint Maud
Greta
Herself
Body Swap
Idiot Prayer - N...
Roadkill
The Painted Bird
Retfærdighedens ...
Psycho - 60th An...
FreakyKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...