Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Hammarskjöld
Hammarskjöld billede

For Evigt
Civil War


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Friday Foster (1975)

30. september 2001 af Morten Eriksen

4 stjerner Skriv en kommentar

Friday Foster (1975) billede

Hun er fotograf på magasinet

Det starter med et hastejob nytårsaften. Hun skal tage ud i lufthavnen i Los Angeles og tage billeder når Amerikas rigeste sorte mand Blake Tarr (Thalmus Rasulala) ankommer. Straks efter ankomsten bliver han skudt ned af politibetjente. Den ene betjent (Carl Weathers) ser hende og han følger efter. Da hun ikke ved hvad det er hun pludselig er blevet rodet ind i, må hun derfor have hjælp af hendes ”main-man” privatdetektiven Colt Hawkins (Yaphet Kotto). Sammen må de finde ud af hvad operation ”Black Widow” er og hvem der står bag. Friday Foster (Pam Grier) er fotografen der bliver viklet ind i en sag der viser sig at handle om de hvides kamp for at de sorte ikke får politisk indflydelse.

Filmen er baseret på en tegneserie fra 1970 af Jorge Longaron og Jim Lawrence. I filmen ses flere kendte ansigter fra film i nyere tid. Carl Weathers fra”Action Jackson” og ”Rocky” spiller her den bestukkede politimand. Det gør han med spejlsolbriller og uden at sige et ord. Han er skummel. Eartha Kitt er med som modedesigner. Vi ser hende fremvise et modeshow og det er skægt at se pigerne vise hvad der var det hotteste look i 1975! Yaphet Kotto der også er med i ”Alien” samt flere Blaxploitation film, spiller næsten altid bad guy, men her er han Fosters ven med titlen P.I.. Scatman Grothers huskede jeg kun fra en enkelt film inden at jeg begyndte på at se Blaxploitation, og det var ”The Shining” med bl.a. Jack Nicholson fra 1980 (han døde i 1986 af lungekræft). Pam Grier var kun i begyndelsen af 20’erne da hun indspillede alle de store hits fra dengang. Film der tog nogle alvorlige emner op, så som undertrykkelse og ringe vilkår for sorte, narkoproblemer og prostitution. Der bliver brugt meget sort slang i filmene, og dèt oven i deres tøjstil fra dengang samt sex og action er med til at gøre det til en fed og (set i nutidens lys) ret sjov oplevelse. Hendes rolle i filmen er den søde, talentfulde og sexede kvinde med kontrol over tingene og som alle mændene sværmer om. Hun overlader dog det meste action til privat detektiven.

Intruktøren Arthur Marks har lavet flere film i Blaxploitation stilen: ”Detroit 9000”, ”JD’s Revenge”, ”The Monkey Hustle” og ”Bucktown”.

Jeg synes at filmen skal have 4 stjerner.

Titel: Friday Foster
Original Titel: Friday Foster
Premieredato: 25. december 1975
Instruktør: Arthur Marks
Skuespillere: Pam Grier, Yaphet Kotto, Eartha Kitt, Scatman Grothers, Carl Weathers, Thalmus Rasulala
Spilletid: 89 min.
Selskab: Orion Pictures 1975
Genre: Action
Link: http://


banner
Overskrift Højre Block
Civil War
Lupin III: Cagli...
HAMMARSKJÖLD
Birthday Girl
Perfect days
Ripple
KALAK
FØR STORMEN
All of us strangers
Drengen & Hejren



KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...