Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Funky Monkey

29. august 2005 af Michael Panduro

1 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Funky Monkey billede

Ulideligt kedelig børnefilm der nok aldrig rammer det tilsigtede publikum

Det burde ikke være svært at lave en børnefilm, når blot man har de rette ingredienser. Alligevel har instruktør Harry Basil formået at ødelægge en yderst simpel opskrift. Resultatet er en film der i højere grad vil tilfredsstille nørder med hang til klodsede b-film end de børn til hvem den er tilsigtet.

Vi har en forsker der har skabt en super-chimpanse for et grådigt firma der agter at sælge dyret til højest bydende militære institution. Forskeren bliver sur og beslutter sig for at redde det stakkels dyr. Aben, der er trænet i alt fra kung-fu og kompliceret opgaveløsning til amerikansk fodbold og stand-up, viser sig at være lidt asocial i forhold til sine artsfæller, så planen om at give den en hyggelig opvækst i nærmeste zoo må opgives og forsker-karlen tager sin primale ven på nakken. De to ender hos den enlige mor med den nørdede søn, der mest af alt har manglet en abe-ven til at løse alle sine problemer med kærligheden og de slemme bøller i skolen.

Det er en klassisk og perfekt opskrift på såkaldt familieunderholdning, men ”Funky Monkey” er en pine at se. Tempoet er for langsomt, chimpansen for identitetsløs og skuespillet for overgearet. Selv den normalt velafmålte Matthew Modine rammer fuldstændig ved siden af sine barnlige målgruppe med spil der simpelthen er for karikeret. De fjollede optrin, kiksede one-liners og de dåååmme skurke skal nok få de små til at le en gang eller to, men i vore tiders hårde konkurrence er her alt i alt skudt langt under målet. Det største problem er som nævnt selve titelindehaverens komplette fravær af identitet. Aben laver ting som vi har set aber lave tusinder af gange før og laver den noget lidt uventet er det fuldstændig talentløst og uoverbevisende sat sammen. Selv den forudsigelige computergrafik er der sparet enormt på.

Der findes folk der vil se ”Funky Monkey” som en underholdningsfilm i verdensklasse, men det vil kun være den smalle gruppe af mennesker der ser film udelukkende for at grine af andre folks fejltagelser. Hører man til denne gruppe kan man nemt tilføje 3 stjerner til nedenstående.

Filmen indeholder intet bonusmateriale.

Filmen er venligst stillet til rådighed af
Sandrew Metronome.

Titel: Funky Monkey
Original Titel: Funky Monkey
Premieredato: 28. juni 2005
Instruktør: Harry Basil
Skuespillere: Matthew Modine, Seth Adkins, Michael Diamant, Roma Downey, Gilbert Gottfried, Fred Ward, Jeffrey Tambor
Spilletid: 94 min.
Selskab: ApolloMedia/Franchise Pictures,
Genre: Familie
Link: http://www.funkymonkeymovie.warnerbros.com

banner
Overskrift Højre Block
RYUICHI SAKAMOTO...
Fuld af kærlighed
Furiosa: A Mad M...
De uønskede
Inshallah en dreng
The Garfield Movie
ABOUT DRY GRASSES
PIGEN DER FORTAL...
The Fall Guy
Paranoia (Blockb...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...