Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Cinema Made In I...
Dokumentarfilmfe...
Oscar 2023
Franske Filmmand...
Robert-Prisen 2023

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Kysset
Kysset billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Blu-Ray anmeldelse

Game Of Thrones - The Complete Seventh Season

11. december 2017 af Jesper Poulsen

6 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Game Of Thrones - The Complete Seventh Season billede

Tilbage i nedskåret tilstand på 7 afsnit, men HVILKE 7 afsnit. Kald det bare storform! Intet under at Game Of Thrones fortsat kan kalde sig verdens mest omtalte tv-serie.

Tingene snerper til i Westeros, og det er næsten ubegribeligt at man nu sidder og afventer/frygter den kommende sæson 8. Afventer fordi man i spænding gisper efter at finde ud af, hvem der ender på Jerntronen efter så mange stridigheder og ondsindede handlinger. Game Of Thrones er uden tvivl den tv-serie med flest likvideringer, ofte uventede og voldsomme, men så sandelig også på vores heltes side. Ja, eller i hvert fald dem man havde taget til sig. Nu her så mange sæsoner senere, så er sandheden vel sagtens at man har lært at alle karakterer har flere lag og sider, om end at vi alle kan blive enige om at Joffrey Lannister og Ramsay Bolton ikke var Guds bedste børn. Omvendt kan vi nok også finde et par stykker, som vi fatter ubetinget sympati for. Men alle de andre (hundredevis af karakterer) var udstyret med såvel gode som nederdrægtige egenskaber, hvilket gjorde tingene virkelig tilspidsede, når der røg en personlighed i svinget. Mage til snigløbermiljø har man nok aldrig set.

Man frygter ligeledes dens afslutning, for hvad skal vi dog herefter diskutere på arbejdspladsen, blandt familiemedlemmer eller i de opståede GoT-klubber, hvor fans mødes og ser afsnittene sammen og får timelange diskussioner ud af enkelte scener. For hvad skal vi dog bruge tiden på, når George R. R. Martins bog om Is og Ild ikke når i mål på skrift men på skærm? Man kunne jo give sig i kast med at se serien om igen. Mon ikke man ved at kende handlingsgangen kan dykke ned i evindelige detaljer, hvor en simpel replik, et blik eller fnys kan tolkes endnu kraftigere?

Her i sæson 7 får Arya den længe svorne hævn over de resterende medlemmer af Huset Frey. Jon Snow sikrer sig alliancer og genvinder endegyldigt Winterfell på ny. Hos Citadel stjæler Samwell en stak bøger omhandlende drageglas. Davos smugler Tyrion indenfor på King’s Landing. Sådan kunne man blive ved. Hver eneste person har deres egen lille agenda, hvilket utvivlsom leder hen til et ultimativt clash i sæson 8. Brikkerne begynder at rykke på sig, og det gælder ikke kun hos de levende. De såkaldte Hvide Vandrere dukker op ved Muren med en massiv hær. Og hvad værre er… De slipper fra omstændighederne med en af Daenarys’ drager, dog i genfødt tilstand og med de karakteristiske blå øjne. På den måde kan man roligt argumentere for at Is og Ild endelig støder sammen.

På danskersiden har vi stadig Nikolaj Coster-Waldau i live som Jamie Lannister. Han har vokset sig mere menneskelig som sæsonerne er gået. Det kan man så ikke sige om et andet dansk islæt i form af Pilou Asbæk, som den magtsyge sømand Euron. Vi får i denne sæson også en ny celebrity med i serien. Tidligere har folk som Jonathan Pryce og Max von Sydow sådan gæstet settet, lige som det er tilfældet med vores egen Frank Hvam. I denne omgang er det så Jim Broadbents (Moulin Rouge, Harry Potter, Indiana Jones) tur til at stemple ind, hvilket også kan siges om en lille gæsteoptræden i sæsonens første afsnit. Her får Maisie Williams (Arya) en fin gave af Weiss og Benioff, som har hidkaldt den populære sanger Ed Sheeran til at spille en af de Lannister-soldater, som Arya gør holdt hos i skoven. I det hele taget gør hele skuespilsholdet en kæmpe præstation, og faktisk vil jeg gerne fremhæve et par stykker, hvis roller mister livet her i sæson 7. Sagen er bare den, at jeg så ville spoile væsentlige plotdele, hvilket jeg hellere må undlade, selvom det er svært at forestille sig at der endnu er folk som IKKE har set sæson 7.

Game Of Thrones har jeg på CinemaOnline beskæftiget mig med hele seks gange i alt nu. Det er blandt disse faktisk kun sæson 5, som ikke opnåede topkarakter. Det gør sæson 7 i den grad. Her er vi kun nogle små mulehår fra klimaks, som venter ude i fremtiden. Hvordan skal det gå med Jon, Tyrion, Daenarys, Cercei, Jamie, Arya og Sansa? Hvordan skal der slås en krølle på dette episke stykke fantasy? Det er der kun én måde at finde ud af på, og det er at besidde en god portion tålmodighed inden vi igen skal en tur til Westeros. Indtil da, så må vi bare konstatere at vinteren er kommet til Danmark!

Bonusmaterialet er som altid særdeles omfattende. Du kan som altid tilvælge den såkaldte In-Episode-Guide for hvert afsnit. Hertil kommer små pop-ups med nyttig viden undervejs, som handlingen og progressionen skyder frem. Du kan også komme tættere på mytologien omkring dette univers, eller tilvælge en af de hele 11 kommentarspor. Du kan også komme helt tæt på maskinrummet i Art Department eller se mere om hvordan man har arbejdet med invasionen af Westeros. Utallige timers fakta om verdenshistoriens største stykke fiktion.

Filmen er venligst stillet til rådighed af Twentieth Century Fox Home Entertainment Warner Bros.

Titel: Game Of Thrones - The Complete Seventh Season
Original Titel: Game Of Thrones - The Complete Seventh Season
Premieredato: 11. december 2017
Instruktør: Mark Mylod, Alan Taylor, Matt Shakman, Jeremy Podeswa
Skuespillere: Peter Dinklage, Gwendoline Christie, Nikolaj Coster-Waldau, Lena Headey, Emilia Clarke, Kit Harington, Iain Glen, Alfie Allen, Pilou Asbæk, Jim Broadbent, Maisie Williams, Sophie Turner, John Bradley, Aidan Gillen, Liam Cunningham, Nathalie Emmanuel
Spilletid: 457 min.
Selskab: HBO Entertainment, 2017
Genre: Action , Drama , Fantasi
banner
Overskrift Højre Block
A Beautiful Life...
The Mother (Netf...
White Men Can't ...
Fast & Furious X
Tori og Lokita
Sisu
Little Richard: ...
Guardians of the...
Lyset
Peter Pan & Wend...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...