Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Nordisk Film Inv...
Cph:Dox. 18. – 2...
Oscar-Arrangemen...
Oscar 2020
Robert-Prisen 2020

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Stephen King's D...
Stephen King's Doctor Sleep billede

Terminator: Dark...
Den Lille Afskye...


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Garden State

29. september 2005 af Lise Aakjær

5 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Garden State billede

Hvor blev livet af? Den 26-årige Andrew Large står ved voksenlivets afgrund og ser livet passere forbi i en rus af nervemedicin. Fremragende instruktørdebut af Zach Braff kendt fra tv-serien "Scrubs"

Skuespilleren Zach Braff er kendt fra den komiske læge-tv-serie "Scrubs", der kører på tv3, men bag det komiske talent og den hvide kittel gemmer han på en seriøst talentfuld filminstruktør.

Hans spillefilmsdebut "Garden State" er en lille independent succes. Ikke bare er filmen blevet til på et minimalt budget uden om de store Hollywood-agenturer, der nægtede at lege med, men Braff har også selv skrevet manus, instrueret og spiller sågar selv hovedrollen som den forvirrede unge mand i panikalderen. Og så har han tilmed shanghajet ingen ringere end Natalie Portman (Star Wars: Episode 1 og 2) som filmens anden hovedrolleindehaver på mindsteløn.

Med det lille independent-eventyr i baghovedet glædes man over at se nomineringerne til bl.a. "Sundance Film Festival" og "Los Angeles Film Festival" trykt på DVD'ens cover.
Samtidig er glæden ved at se filmen på en måde endnu større, fordi det er så skønt, når skæve film som denne får en chance - og lykkes.

Den unge Andrew "Large" Largeman (Zach Braff) har siden barndommen været bedøvet af lægeordineret Lithium og diverse nervemedicin. Efter i 9 år at have prøvet lykken som skuespiller i Los Angeles vender han hjem til sin ualmindeligt almindelige fødeby et sted i New Jersey. Den tvivlsomme anledning er moderens begravelse.
Den evigt deprimerede mor er druknet, eller måske: har druknet sig i badekarret.

Da Large var barn skubbede han i afmagt til sin evigt surmulende mor, hvilket tilfældigvis fik katastrofale følger. I det Large puffede til mor gav opvaskemaskinens slappe låsemekanisme endelig op, og lågen åbnedes. Mor snublede over lågen, væltede bagover og slog baghovedet så slemt, at det anbragte hende i kørestol for evigt paralyseret fra livet og nedefter.

Derpå blev den unge Large medicineret af sin psykolog-far for at undgå enhver følelse af skyld, skam eller smerte. Derefter blev han deporteret til en kostskole.

Men nu skal den fysisk lammede mor stedes til endelig hvile af sin psykisk lammede søn. Og det bliver en milepæl i Larges liv på flere måder.
Mødet med fødebyen og dens beboere, der bl.a. tæller graveren Mark (Peter Sarsgaard) og ikke mindst det farverige livsstykke Sam (Natalie Portman), vækker den følelseslammede Large til live. Samtidig lægger han sin psykofarmaka på hylden og langsomt, langsomt begynder han at kunne føle livet med al dets smerte, glæde og kærlighed. Han får endda konfronteret sin frygtede træmand af en far og - nok vigtigst af alt - sig selv.

"Garden State" er en underspillet komedie med en uimodståelig skæv humor og en sødme, der går lige i hjertet. Fra første møde med lillebyens spøjse figurer fatter man sympati, især for den apatiske Large, hvis liv passerer ham forbi.

Nu forsøger han at bryde igennem den underlige glasvæg mellem ham og livet, som nervemedicinen har skabt. Lykkes det, er han ægte voksenmenneske, men visse forhindringer er måske uoverstigelige.

Det er nemt at indleve sig i fortællingens universelle spørgsmål om smerte, tab, kærlighed og voksenalderens skræmmende dybe afgrunde. I Braff's fortælling glider den gamle svada om at gribe dagen og hoppe i swimmingpoolen, selvom man ikke kan bunde, ubesværet ned med et skvæt charmerende absurdteater, flotte billedkompositioner og et fantastisk soundtrack.

Ekstramateriale

Der er masser af godt ekstramateriale på DVD'en:

-Fraklippet materiale i massevis
-"Bloopers"
-"The Making of Garden State" et kig med bag produktionen af filmen
-Audio Commentaries (kommentatorspor)- af instruktøren Zach Braff

Filmen er venligst stillet til rådighed af
Buena Vista Home Entertainment

Titel: Garden State
Original Titel: Garden State
Premieredato: 7. september 2005
Instruktør: Zach Braff
Skuespillere: Zach Braff, Natalie Portman, Peter Sarsgaard, Ian Holm, Alex Burns, Jill Flint, Michael Weston
Spilletid: 98 min.
Selskab: Miramax Films, Fox Searchlight, Camelot Pictures, Buena Vista Home Entertainment, 2004
Genre: Humor
Pludselig forstod Andrew "Large" Largeman (Zach Braff) udtrykket "at gå i et med tapetet"
Pludselig forstod Andrew "Large" Largeman (Zach Braff) udtrykket "at gå i et med tapetet"
Den apatiske og nervemedicinerede Large (Zach Braff) vågner op til dåd, da han møder den søde og farverige Sam (Natalie Portman)
Den apatiske og nervemedicinerede Large (Zach Braff) vågner op til dåd, da han møder den søde og farverige Sam (Natalie Portman)
Sammen med vennerne igen. Efter 9 år vender Large tilbage til sin fødeby i New Jersey
Sammen med vennerne igen. Efter 9 år vender Large tilbage til sin fødeby i New Jersey


banner
Overskrift Højre Block
Zombieland: Doub...
First Love
Doctor Sleep
Love Child
En Splittet Familie
Le Mans '66
Critters Attack!
Bloodline
iHuman
JagtsæsonKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...