Verdens farligste by, kåret af FN, det er den tvivlsomme ære Haitis hovedstad Port-Au-Prince kan bryste sig med. Asger Leth har sat sit eget liv på spil, ved at filme den ekstreme beretning om to brødre, 2Pac og Bily, der begge er bandeledere i slumkvarteret Cité Soleil, men 2Pac stoler ikke på nogen og slet ikke Bily, der ofte går med pistol og bruger den.
De to gangsterledere og deres soldater, er blevet hyret som Chimerès (spøgelser) af præsidenten Jean Bertrand Aristide, til at nedkæmpe den voksende opposition. Aristide brugte for en del år tilbage Chimerès til at voldtage og myrde en kvindelig politichef, der ikke føjede Aristide´s ønsker.
Lele er en fransk nødhjælpsarbejder, og er udstationeret i Cité Soleil, for at hjælpe tilskadekommende, men paradoksalt er hun også blevet 2Pacs kæreste efter først at have været lidt hos Bily.
Folk dør omkring dem, og både 2Pac og Bily lever fra dag til dag, med bevidstheden om at de snart skal dø. 2Pac har derfor et ønske, som rapsanger, at han kan forlade etablissementet, og leve af sin musikalitet i de forenede stater. Han har en forbindelse med rapperen Wyclef Jean, og håber at kune gøre sig en levevej, og forlænge sit liv betragteligt.
Asger Leth og hans filmhold har med egen stil, både grynede billeder, ind imellem hurtige klip, og så neddæmpede, uden lys opsætning, fået lavet noget nært et mesterværk. Det virker ganske troværdigt, og at de implicerede reagere fuldstændig som var der ikke et kamera tilstede. Det må også have været lidt af et kunststykke at vække især 2Pac´s tillid, for Asger Leth og hans to hjælpere serbiske Milos Loncarevic og danske Frederik Jacobi, kunne være blevet skudt ned hvis de forlod Cité Soleil uden oppassere, og i Cité Soleil. Det måtte have været drømmen om at blive filmet og hørt og set for 2Pac, at komme væk, der afgjorde hans beslutning, og invitere et filmhold så tæt på, helt ud på badeværelset, og i opgørene, der bølgede frem og tilbage.
Filmen vækker mindelser om ”City Of God”, hvor gangsterne ikke har noget konfirmationsalderen. Her er de alle i tyverne, og ”Ghost Of Cité Soleil står som et dokumentarisk monument over håbløshed, død og vold, og menneskelig afmagt. Medrivende og fascinerende skildret, om et folkefærd, der er styret af flere hundrede års diktatur, hjulpet med vestlige midler, har holdt folk i fattigdom, er skabt dette kolossale slumområde, Cité Soleil!
Ekstra materialet består af et bag scenerne er virkeligheden yderligere dokumentar, og kan stærkt anbefales. Det er ikke oversat til engelsk.
Filmen er venligst stillet til rådighed af Nordisk Film.