Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Jagtsæson 2 - I ...
Jagtsæson 2 - I Medgang Og Modgang billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Gilmore girls sæson 1

16. marts 2006 af Gert Sørensen

4 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Gilmore girls sæson 1 billede

En drama komedie med mor og datter på højt plan.

Gilmore Girls er mere end blot en drama/komedie serie. Den følger op på stilen som både Popular, sex and the city og Malcolm in the Middle startede i slut 90erne.
Serien formår på bedste via at blande både hverdagsdrama med sjov dialog og yderst karikerede personer.

Lorelai er enlig mor, der fik datteren Rory, i en meget tidlig alder. De er ikke kun mor & datter men bedste venner hvilket ikke altid er en god ting. De bor i byen Stars Hollow, hvor også de rige bedsteforældre bor. Lorelai og hendes mor Emily kan ikke altid forstå hinanden og kan ikke fordrage den måde den anden lever på, hvilket altid betyder konfrontationer. Stars Hollow er også beboet af Familiens ven og lokale cafeejer, den altid små sure Luke, Rorys bedste ven Lane og hende ultra-kristne, koreanske mor. Kirk den lokale tosse og mange flere uforglemmelige personer.

Med alle 21 episoder fra den første sæson får man starten på en fantastisk serie, der både er hjertevarm og humoristisk og ikke kun til piger.

Problemstillingen er måske lidt triviel med en alenemor og hendes datter, der bor alene og har problemer med kærligheden, familien og skolen, men det forfriskende mix af humor der kommer igennem dialogen gør serien til noget helt specielt og friskt.

Episode 1
Rory bliver optaget på den fine Chilton skole, og Loralai bliver tvunget til at bede sine rige forældre om penge til at betale for skolen. Dette får dog konsekvenser for hende på det personlige plan.
Episode 2
Rorys første dag på Chilton, er en katastrofe da hun sover over sig, og hendes mor møder op på den fine skole I Tshirt og jeans, hvilket ikke er velanset påklædning.
I skolen bliver hun overgået i alt af Paris, og er nu ikke længere klassen kloge pige hvilket er lidt af et slag for hende.
Episode 3
Rory tilbringer en dag med sin bedstefar, hvilket får konsekvenser for Rory og Loralais sammenhold da Loralai bliver jaloux på den opmærksomhed som Rory får, hvilket er noget hun altid selv har stræbt efter
Episode 4
Rory får sit første 7 tal i en skole opgave og går totalt ned og begynder at læse febrilsk op til eksamen. På Loralais arbejde går det heller ikke for godt, en madkritiker sender kroens kok ud i overvejelser over sine kundskaber efter han har brugt udtrykker ”i orden”
Episode 5
Både Rory og Loralai har problemer med kærligheden. Rory kan ikke begå sig i nærheden af hendes kæreste Dean og Loralai aftaler at gå på en date med Rorys lære Max, selv om hun er bekymret for hvad Rorys reaktion vil blive.
Episode 6
Det er Rorys fødselsdag og både bedsteforældrene og Loralai arrangerer fødselsdagfest. Bedsteforældrenes fest falder ikke i Rorys smag og hun føler sig så utilpas at der opstår et skænderi mellem hende og Emily. Dagen efter møder bedsteforældrene op til en noget mere afslappet fest i Loralais og Rorys hjem for at glatte ud ovenpå gårsdagens skænderi.

Episode 7
Loralai føler sig forbigået da Rory ikke fortæller hende om sit første kys, og invitere derfor Rorys kæreste Dean over for at se film, hvilket Rory ikke er overvældende begejstret for.
Episode 8
En snestorm lammer byen og Rory sner inde hos sine bedsteforældre. Dette giver Loralai en chance for at være sammen med sin nye Kæreste Max uden Rory finder ud af det. Imens kæmper byens beboer med snemasserne for at opføre det årlige borgerkrigsslag.
Episode 9
Rory og Dean tager til bal sammen, men falder i søvn og kommer ikke hjem. Dette får Loralai til at mistro sin datter og det ender med et kæmpe skænderi imellem Loralai og hendes mor om hvem der er den værste mor.
Episode 10
Loralai bliver ikke inviteret med til sine forældres årlige julefest. Sur og træt af det hele beslutter hun sig for at holde fest med cafeejeren Luke. Da hun hører at hendes far har fået det skidt, skynder hun sig til hospitalet for at være sammen med familien.
Episode 11
Loralai beslutter sig for at droppe Max, men hendes beslutning om at gøre det under en lærer/forældre samtale ender med at give Rory flere problemer med skolen.
Episode 12
Loralai presser hendes veninde og medarbejder Sookie til at invitere en fyr ud, dette betyder dog hun skal på en double
date med en meget underlig person, hvilket ikke helt var en del af planen.
Episode 13
Rory har startet en indsamling til et loppemarked, men da Loralai ser en jakke bliver hun nødt til at tage den til sig selv. Det viser sig dog at være en dum ide da den blev doneret af Luke og han har nogle følelser involveret i den jakke.
Episode 14
Da Loralai mister den kylling som Rory passer i et eksperiment, beslutter hun sig for at ringe til Luke. Han misforstår hendes opkald som et tilbud om en romantisk aften hvilket ikke helt lå i kortene.
Episode 15
Rorys far vender tilbage til Stars Hollow, og gamle følelser kommer tilbage. Denne tilbagekomst betyder også at gamle problemer mellem Loralai og hendes forældre blusser op.
Episode 16
Rory bliver inviteret på en romantisk date med Dean. Hvilket giver lige så mange tårer som smil.
Episode 17
Imens Rory kommer sig oven på daten med Dean, bliver hun nødsaget til at deltage i Chiltons årlige bal. Sammen med Lane og Paris oplever hun at skolen super par går fra hinanden og Rory finder trøst for en kort stund hos Tristan. Lane oplever sit værste mareridt, at kunne lide en fyr som hendes mor også vil kunne acceptere.
Episode 18
Loralais bedstemor kommer på besøg, hvilket sender Loralais mor i panik, da hun skal finde alt hvad de nogensinde har fået foræret af hende frem. Det viser sig at hun er en tro kopi af Loralais mor og behandler Emily ligesom hun behandler Loralai.
Episode 19
Rory skal bruge nogle billeder af sin mor og bedsteforældre som børn. Dette er dog ikke muligt da Loralai brændte alle sine baby billeder, da hun havde et abnormt stort hoved. Derfor må Rory lede andre steder og finder en gammel bog med billeder af Loralai og Luke som børn. Bogen har også et billede af en gammel kro ”the Dragonfly” som Loralai beslutter sig for at købe og renovere.
Episode 20
Rory og Lane har travlt med at lave en liste over hvor Dean befinder sig på forskellige tidspunkter, således Rory kan undgå ham. Det bliver dog ikke så let da det viser sig at Lane og Dean er makkere på et skoleprojekt og bliver nødt til at arbejde sammen udenfor skolen.

Episode 21
Både Rory og Loralai får gang i deres kærlighedliv da Max ikke vil lade Loralai gå. Dean køre til Rorys skole for at mødes med hende men da han ser hende og Tristan sammen forsøger han at slippe væk, dog når Rory at fange ham og hun vil ikke lade han slippe væk igen.

Ekstra mareriale

"Welcome to the Gilmore Girls" - making-of documentary of the first season
Gilmore-isms - montage
Gilmore Goodies & Gossip - En fakta boble version af et entelt afsnit. Her får man informationer om diverse referencer og diverse andre goodies fra Gilmore Girls universet
ekstra scener

Filmen er venligst stillet til rådighed af
Warner Bros..

Titel: Gilmore girls sæson 1
Original Titel: Gilmore girls sæson 1
Premieredato: 17. januar 2006
Instruktør: Lesli Linka Glatter
Skuespillere: Lauren Graham, Alexis Bledel, Melissa McCarthy, Scott Patterson, Keiko Agena, Yanic Truesdale
Spilletid: 0 min.
Selskab: Warner Bros
Genre: Drama
Loralai og Rory Gilmore
Loralai og Rory Gilmore


banner
Overskrift Højre Block
The Bikeriders
Twisters
Kinds of Kindness
Marguerites Formel
Grusomme Mig 4
A Quiet Place: D...
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...