Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Gintberg - Big Time Paranoia

6. november 2007 af Jesper Poulsen

3 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Gintberg - Big Time Paranoia billede

Gintberg Classic

Big Time Paranoia er titlen på Jan Gintbergs seneste stand up show, som nu er udkommet på dvd. Gintberg behøver næppe nogen nærmere præsentation, da han er en af branchens mest rutinerede mænd og har stået på mangen en scene og underholdt folk med diverse løjer. Tv-komikken har også fået en ordentligt dosis Gintberg, med programmer som f.eks. “Vindhætterne” og “Show Off”. Og så husker de fleste sikkert også Gintberg fra radioens tæskehold, hvor Talen Til Nationen den dag i dag nærmest er et klenodie. Senest har Gintberg været at finde i underholdningsquiz'en “Er Du Klogere End En 10-Årig?”. Relevant spørgsmål egentlig, når man tænker på Gintbergs åbenlyse syreskade på øverte etage, når det danske samfund og vores allesammens dagligdag skal endevendes.

Gintbergs stil er braldrende som et vandfald og gerne med velkendte overdrivelser og morbide sammenligninger. Klassiske Gintberg-dyder som “det svarer til...”, “det danske svar på...” lader sig ikke fornægte, og selvom det virker passé og stereotypt, så er der ingen tvivl om at Gintbergs faste publikum elsker det. Han har IKKE skiftet stil som mange andre komikere har forsøgt sig. Jvf. Anden (Anders Matthesen) som jo teatralsk kastede sig ud i Anden På Coke? Eller en Mick Øgendahl (som dog siden godt var klar over at det var et for stort spring) som mixede kortfilm ind i sit Undskyld! Her får man Gintberg som vi kender ham. Kritisk og højtråbende med diverse gestikulationer. Denne gang med et show bygget op omkring vores paniske angst som indfinder sig overalt hvor vi går og står.

Vores kære statsminister, den talende abe, får et skud for boven. En mand som mener at det går så godt i Danmark, men som selv har travlt med at skampudse de vindruer han spiser. Og hvorfor kan ingen finde Osama i bjergene, når vi godt kan finde en mastuberende kvinde på Google Earth? Gad vide hvorfor flyrejser er så billige? Hvorfor TV 2 News gentager alle deres nyheder? Er Danmark rigtig med i krig, når 40 procent af vores styrke forsvinder, når 2 Jens'er skal på barselsorlov? Kan man kende Saddam på knækket og hvorfor lykkedes det ikke at få Ulla Terkelsen til at rapporterer direkte fra den lade, hvor fra henrettelsen skete? Det er så sandelig ikke emner som Gintberg mangler – men som sagt så er stilen meget ensformig, og med halvanden time i den form, om end den er up-tempo, så bliver det lidt uinteressant i længden. Gintberg må dog selv på briksen undervejs, for at holde en terapeutisk pustepause...

Med på dvd'en er også selve opvarmningsbidden på et bredt kvarter. Tobias Dybvad, en af de fremadstormende folk i gamet, leverer en lidt anden tilgang til tingene end Gintberg. Her er der lidt mere ungdommeligt punch, f.eks. på spørgsmålet: Hvorfor er gamle mennesker så racistiske? Tobias er ikke længere nogen no-name, da han har sin faste gang på radio, tv og som efterhånden fast inventar på de populære Talegaver Til Børn-shows som hvert år afvikles mellem jul og nytår.

På en satire-dvd som denne er der naturligvis også en god spandfuld ekstramateriale. En ordentlig omgang pjat, er vel den rette betegnelse.

Hvis man har fået nok at Gintbergs stil, så er der ikke noget nyt på bedding her. Er man storfan så vil man trives med en mand som er tro mod det han mestrer. Dog siger den mestring ikke undertegnede så meget længere. Jeg mener nok dybest set ikke der er den store forskel på at se f.eks den første dvd-udgivelse med Gintberg og så frem til denne den fjerde i rækken. Dog har Gintberg fat i den lange ende i sit show og energien er intakt. Sjov er detaljen også omkring Gintbergs inddeling af publikum i 4 kategorier + en enkelt. Udgivelsen er godkendt, men ikke sådan en man hiver frem igen og igen, og slet ikke for at skrige af grin.

DVDen er venligst stillet til rådighed af:Art People.

Titel: Gintberg - Big Time Paranoia
Original Titel: Gintberg - Big Time Paranoia
Premieredato: 5. november 2007
Skuespillere: Jan Gintberg
Spilletid: 144 min.
Selskab: ArtPeople, Fridthjof Film, FBI, 2007
Genre: Humor


banner
Overskrift Højre Block
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...
Bad Boys: Ride o...
Knox Goes Away
RYUICHI SAKAMOTO...
Fuld af kærlighed
Furiosa: A Mad M...
De uønskedeKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...