Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

The Hunger Games...
The Hunger Games: The Ballad Of Songbirds & Snakes billede

Saw X


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Blu-Ray anmeldelse

Gold

10. juli 2017 af Jesper Poulsen

1 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Gold billede

Når filmen nu hedder "Gold", burde man måske have håbet på bare et enkelt gylden øjeblik. I stedet får man en bundskraber af karat!

Man skulle ikke tro at det var muligt. Hvordan kan det næsten lade sig gøre at afvikle en film på 1 time og 48 minutter, som stagnerer i underholdningsværdi i præcis det sekund at filmen starter? Inspireret af en virkelig historie og med en central kraft som Matthew McConaghey som trækplaster… Ja, selv dette er ikke nok i forhold til at få vredet bare en anelse spænding eller nerve ud af ”Gold”.

Historien om Kenny Wells, der gang på gang støder panden mod muren, i forsøget på at få investorer med på vognen, når det drejer sig om jagten på guld. Han er tæt på at gå personligt konkurs, og ingen vil røre ham med en ildtang, indtil han teamer op med den ivrige geolog Mike Acosta (Edgar Ramirez – Point Break). Da parret rammer den gyldne åre dybt i Borneos jungle, synes lykken at vende. Sagen er nu bare den at alle pludselig kan bruge Kenny, og vil have en bid af kagen.

Der er desværre slet ingen spænding i nogle af de tre dele man kan argumentere for at filmen består af. Det er frygteligt kedeligt at se Kennys kamp for at få finansieret sin gulddrøm, det er faktisk endnu mere ligegyldigt at se ham skøjte rundt i junglen, hvor han tilmed redder sig en tropisk sygdom, og hvad værre er at det magtfulde spil om rigdommen er så flad og ubegejstrende at se, så man simpelthen sidder og misser med øjnene undervejs. Selvom filmen er baseret på et autentisk scenarie, så har jeg stadig ikke fundet argumentation eller rimelighed for at ”Gold” skulle kunne omdannes til en film, som bare må nå ud til et publikum. McConaghey er totalt overgearet og hysterisk at se på, og heller ikke Bryce Dallas Howard (Peter Og Dragen, Jurassic World, The Village) bidrager med noget særligt i rollen som Kennys kæreste. Jeg gad egentlig godt føre en telefonsamtale med Stephen Gaghan (instruktøren bag bl.a. Syriana) , for at høre ham om han selv kan hitte rede i denne omgang lineært udebleven spændingskurve.

Det er helt umuligt at fastholde bare en snert af interesse for figurerne og handlingen, for det hele er så intetsigende at man ikke engang kan skele til nogen referencer eller klichéer undervejs. Det eneste positive jeg kan fremmane om ”Gold” er at der næppe kommer en 2’er. Jeg tildeler blot filmen en enkelt stjerne.

Bonusmaterialet består af featurettes som omhandler filmens locationer, baggrundshistorien, Matthew McConagheys rolle, samt en slettet sekvens og kommentarspor fra Stephen Gaghan.

Filmen er venligst stillet til rådighed af:

Scanbox.

Titel: Gold
Original Titel: Gold
Premieredato: 20. juli 2017
Instruktør: Stephen Gaghan
Skuespillere: Matthew McConaghey, Bryce Dallas Howard, Edgar Ramirez, Stacy Keach, Corey Stoll, Craig T Nelson, Joshua Harto, Bill Camp, Toby Kebbell, Timothy Simons
Spilletid: 115 min.
Selskab: Black Bear Pictures, Sierra Affinity
Genre: Drama , Thriller
banner
Overskrift Højre Block
All of us strangers
FØR STORMEN
Drengen & Hejren
Argylle
Lærerværelset (B...
Golda (Blockbuster)
Pot-au-feu: Veje...
Fargo season 5
Stockholm Bloodbath
THE ZONE OF INTE...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...