Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Til Verdens Ende
Til Verdens Ende billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Gooseboy

3. oktober 2019 af Maria Bjerregaard

4 stjerner Skriv en kommentar

Gooseboy billede

“Gooseboy” er en herlig, skøn og fantasirig børnefilm.

Wikke og Rasmussen har igennem 90’erne og 00’er bragt os søde familiefilm såsom ”Hannibal og Jerry”, ”Flyvende Farmor” og ”Der var engang en dreng”. Det er muligvis lidt gakket og fjollet, men stadig sødt og fantasirigt. Nu kommer turen så til ”Gooseboy” hvor drengen Viggo må forlade hans virtuelle verden og træde ud i den virkelige verden for at hjælpe gåsen, Nissemand.

Virkeligheden kalder
Drengen Viggo ( Thomas Refslund Ravn) er lidt af en enspænder og bruger sine dage på at spille det virtuelle spil ”Gooseboy”. Han lægger ikke engang mærke til den søde Vigga ( Frida Luna Roswall Mattsson), der bare gerne vil være sin sommerflirt. Viggos dag ændres, da en gås crasher ind i hans vindue – og den kan tale! Gåsen Nissemand ( Mads Geertsen) skal tilbage til sin flok, men med en brækket vinge bliver Viggo nød til at hjælpe ham, og det bliver en farverig og spændende rejse for dem begge.

Et velcastet hold
Ligesom de andre Wikke & Rasmussen film er der blevet skrabet et veletableret skuespilshold sammen. Børnene er dygtige og det må være lidt af en udfordring at arbejde med en dels animeret gås og green screen, hvor ens talent for alvor bliver sat på prøve. Sangerinden Szhirley har slået sig igennem som en solid sange og skuespiller og giver os skønsang og et herligt portræt som Viggos mor. Filmens har fået herlige biroller, som Viggo møder på sin rejse. Det er de lidt tossede togkontrollører spillet af Rasmus Bjerg og Søren Malling og Ulrich Thomsen i rollen som til dels ubegavede detektiv. Og så kommer rapperen Pharfar og hans faste crew også lige forbi og gør, hvad de nu gør bedst.

En moralsk rejse
”Du kan gøre mere, end hvad du selv tror”. Et godt budskab i en børnefilm, selvom man efter den femte gang har fattet det. Det var slet ikke behøvet at udpensle budskabet så meget, da Viggos handlinger igennem film siger det hele. Viggos karakter bliver opstillet lidt som et skvat, der ikke tør noget, men efter denne rejse burde tvivlen komme folk til gode. Både mor og kæreste lærer alle noget på denne skønne og lidt fjollede rejse. Hvis man har lidt kendskab til Danmark, burde det gå op for folk, at de højt sandsynlig har været udenfor de danske grænser. Dette har dog også betalt sig, og vi får præsenteret en visuelt flot film med skønne sange og højt humor.

”Gooseboy” er en herlig børnefilm, der kan nydes af hele familien. Den indeholder gode, originale sange, der bliver performet af et rigtig godt skuespilshold.

Titel: Gooseboy
Original Titel: Gooseboy
Premieredato: 3. oktober 2019
Instruktør: Michael Wikke, Steen Rasmussen
Skuespillere: Thomas Refslund Ravn, Frida Luna Roswall Mattson, Szhirley, Søren Malling, Rasmus Bjerg, Ulrich Thomsen, Nicolas Bro, Caroline Henderson, Dario Campeotto, Pharfar, Marie Dalsgaard, Steen Rasmussen, Michael Wikke
Spilletid: 87 min.
Selskab: SF Studios Production, SF Studio, 2019
Genre: Familie
banner
Overskrift Højre Block
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...
Bad Boys: Ride o...
Knox Goes Away
RYUICHI SAKAMOTO...
Fuld af kærlighed
Furiosa: A Mad M...
De uønskede
Inshallah en drengKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...