Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

For Evigt
For Evigt billede

Hammarskjöld
Civil War


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Blu-Ray anmeldelse

Goosebumps

15. juni 2016 af Daniel Hartvig Nielsen

3 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Goosebumps billede

Jævnt teenager-adventure-gys med masser af nostalgi

I mine unge teenageår gik mange af lommepengene til boghandleren, når jeg skulle ned og hente den seneste udgivelse af R.L. Stines ’Gåsehud’-bøger. Med skræmmende titler som ’Dukkernes Nat’, ’Den afskyelige snemand’, ’Monsterblod’ og ’Vareulven fra Febersumpen’ åd jeg bøgerne råt. En vanedannende blanding af gys og gru med en god portion humor.

Derfor var gensynet med alle R.L. Stines monstre i filmatiseringen af bogserien også en nostalgiske fornøjelse med masser af flashbacks til min barndom.

Teenageren Zach (Dylan Minnette) flytter til en lille by Madison, Delaware, med sin mor, der har fået et job som vicerektor. Han bliver gode venner med nabopigen Hannah (Odeya Rush), men hendes far, forfatteren R.L. Stine (Jack Black), vil ikke have de ser hinanden.
Zach bliver nysgerrig – og aflægger nabohuset et natligt besøg. Her kommer han til at åbne en bog, der lukker flere af Stines monstre fra bøgerne løs.

I ’Goosebumps’ har man opfindsomt samlet alle Stines monstre i en film, der nøjsomt følger ’Gåsehud’s bøgerne klassiske strukturer – noget film også selv gør opmærksom på. Med masser af monster-nostalgi og selvironi – R.L. Stine har blandt andet et par henvisninger til kollegaen Stephen King – kan man ikke undgå at være stærkt underholdt.

Desværre er ’Goosebumps’, også som de oprindelige bogforlæg, ikke særlig nuancerede. Teenagerne er noget firkantet stillet op, mens temaerne om ensomhed og tab er klodset fremstillet.

Instruktør Bob Lettermans inspiration er hentet hos 80’er børne-adventure film som ’Goonies’ og gyseren ’Gremlins’ – og i den henseende fungerer ’Goosebumps’ også, selvom at humoren til tider virker lige så udaterede som inspirationskilderne.

Jack Black giver en fortræffelig præstation som R.L. Stine (som selv har en lille cameo i filmen), uden at han dog på nogen måder brænder helt igennem. Det gør den lidt goofy CGI til gengæld, der tager voldsomt til hen mod filmens klimaks, hvor vi undervej stifter bekendtskab med talende dukke, en afskylig snemand, en vareulv, the Blop, kæmpe insekter og en hær af havenisser.

’Goosebumps’ følger den klassiske teenager-adventure formel slavisk og er kun momentvis sjov, men har man læst de gamle bøger, kan man godt forberede sig på et fornøjeligt nostalgi-trip af dimensioner!

Filmen er venligst stillet til rådighed af:

Universal Pictures.

Titel: Goosebumps
Original Titel: Goosebumps
Premieredato: 27. maj 2016
Instruktør: Rob Letterman
Skuespillere: Jack Black, Amy Ryan, Ryan Lee, Odeya Rush, Dylan Minnette, Jillian Bell, Steven Krueger, Halston Sage
Spilletid: 103 min.
Selskab: Sony, Universal Pictures, 2016
Genre: Familie , Fantasi , Gyser

banner
Overskrift Højre Block
Civil War
Lupin III: Cagli...
HAMMARSKJÖLD
Birthday Girl
Perfect days
Ripple
KALAK
FØR STORMEN
All of us strangers
Drengen & HejrenKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...