Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...
Dokumentarfilmfe...

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Gorillaer i disen (DVD)

2. marts 2003 af Diana Monica Szatanik

5 stjerner Skriv en kommentar

Gorillaer i disen (DVD) billede

Autentisk drama om Dian Fossey, der prøver at redde Afrikas gorillaer fra udryddelse

I 1932 blev Dian Fossey født i San Francisco, Californien. Hun havde fra barnsben elsket dyr. I 1963 efter en tur til Afrika møder hun Dr. Leakey, og bliver straks interesseret i bjerg gorillaer.
Dr. Leakey er en yderst velhavende mand som kører et program i Zaire, hvor han har ansat en mand til at holde øje med bestanden af bjerg gorillaer. De sidste 10 år er bestanden faldet med cirka det halve.

Da hans trofaste medarbejder har sagt stillingen op, er Dian (spillet af Sigourney Weaver) selvfølgelig ude efter den og heldigt for hende får hun stillingen.

I 1967 starter hun så at obsevere bjerg gorillaer i Zaire, men det varer ikke længe før hun opdager at hun er meget mere end uvelkommen. Hun bliver derfor smidt af millitæret, selvom hun har en arbejdstilladelse.

Hun tager derfor til Rwanda, hvor hun oprettede lejren Karisoke.

Hendes arbejde bliver omtalt i hele verden og en dag kommer Bob Campbell (Bryan Brown), fotograf for National Geographic, uventet til lejren. Hun er slet ikke glad for at han er kommet og hun vil slet ikke lade ham tage billeder. Det går selvfølgelig Bob på at Dian er så kold og hård overfor ham, men hurtig bliver han betaget af hendes kærlighed til gorillaerne og deres tryghed ved hende.

Dian bløder hurtigt op og snart er der romantisk i luften, hun kan ikke helt benægte at hun føler sig tiltrukket af ham. De to finder hurtigt sammen.

Men glæden slutter brat for Dian. En dag da hun og hendes stifinder Sembagare (John Omirah Miluwi) vandrer rundt i bjergene for at finde den flok hun observere mest, finder hun en gorilla, hun har navngivet Digit pga. hans 2 sammenvoksede fingere, død. Han var den gorilla hun var mest knyttet til så selv om hovedet og hænderne mangler ved hun det er ham.

Hun er nu fast opsat på at få professionelle jagere til at jage krybskytterne, som hovedsageligt er den lokale stamme batwa.

Med hendes stædighed får hun ansat 3 jagere af Rwanda. Dette giver også hurtig pote, for snart er den første fangst hjemme og hendes straf til dem er til at starte med ekstrem, men i sidste ende noget der er værre end at dø... første gang!

Dian stoppede krybskyttere i lang tid, hun gik direkte til hovedmændene og nedgjorde dem, ikke underligt at hun den 26. december 1985 blevet fundet myrdet i sin hytte.
Hun var så engageret i sit arbejde at ingen skulle i nærheden af hendes gorillaer og ja, de blev betegnet hendes gorillaer.

Der bliver den dag i dag stadig arbejdet videre i hendes ånd, men hendes død forbliver et mysterium.

Det at se at et menneske kæmper sådan for nogle dyr er utrolig. At Dian Fossey har elsket disse gorillaer og ikke ville opgive selv om der blev gjort meget for at få hende væk er helt forbløffende. Jeg fik en klump i halsen engang imellem, for som almindelig menneske i Danmark er det ikke de truede dyr der fylder mit hoved dagligt og jeg fik dårlig samvittighed til tider.
Dette er ikke kun en film om en kvinde der viede sit liv til gorillaer. Men en film om kvinde der ofrede sit liv for dem.

Jeg kan varmt anbefale filmen, selv om den er 15 år gammel.

EKSTRA MATERIALE:

Desværre er ekstra materialet lidt tyndt. Vi får kun lov til at høre skuespillerne tale om deres rolle, se Sigourney Weaver leve sig ind i rollen og høre lidt om Dian Fossey.
Det varer ikke så langt tid og knap så interesant.

Jeg giver ekstra materialet 2 stjerner.

Filmen er instrueret af Michael Apted som også har lavet; Enough, The world is not enough, Blink, Gorky Park.

Filmen er venligst stillet til rådighed af Sandrew Metronome.

Titel: Gorillaer i disen
Original Titel: Gorillas in the mist
Premieredato: 4. februar 2003
Instruktør: Michael Apted
Skuespillere: Sigourney Weaver, Bryan Brown, Julie Harris, John Omirah Miluwi, Iain Cuthbertson
Spilletid: 129 min.
Selskab: Universal Pictures , Sandrew Metronome, udgivet 2003, produceret 1988
Genre: Drama
Link: http://www.dianfossey.org


banner
Overskrift Højre Block
Diary Of A Wimpy...
Ønsket
Maestro
Godzilla Minus One
Thanksgiving
Leo (Netflix)
Callas Paris 1958
Priscilla
Napoleon
Et Svært ÅrKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...