Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

The Hunger Games...
The Hunger Games: The Ballad Of Songbirds & Snakes billede

Saw X


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Grand Theft Parsons

6. januar 2008 af Jesper Hintze Vildbrad

3 stjerner Skriv en kommentar

Grand Theft Parsons billede

I 1973 døde en legende i musikgenren americana, hans manager har taget sig jobbet at stjæle liget og udføre afdødes sidste vilje, at blive brændt af ude i det åbne amerikanske landskab.

Gram Parsons blev hurtigt en legende, med sin nyskabende stil indenfor country/americana, men en overdosis blev også tildelt hans skæbne, som det er skik indenfor branchen.
Grams kæreste vågner op til en død Parsons, og inden roadmanageren og Gram´s bedste ven Phil Kaufman (Johnny Knoxville) kan få sat nødproceduren i gang, er pressen allerede informeret, og den døde fragtet til bedemanden.
Parsons ekskæreste Barbara Mansfield (Christina Applegate) møder op med et tvivlsomt håndskrevet testamente, hvor der står at hun arver alt. Men hun kan intet stille op uden dødsattesten, som endnu ikke er blevet trykt.
Kaufman skal hente liget, som nu er blevet transporteret til lufthavnen. Han har brug for en rustvogn, for at lette sin mission, og en hippie Larry Oster-Berg (Michael Shannon) i lokalområdet, skulle netop besidde en af slagsen.
Det viser sig at være gul med blomster på, og gå under navnet Bernice. Den allerede stressede Phil, må sluge synet, en sort vil have været mere diskret, og få indvilliget Larry om at han skal leje den, og af sted tager de med Larry som uvidende chauffør om missionen, kun at en ven skal hentes fra lufthavnen. Grams far Stanley (Robert Forster) er på vej til lufthavnen for at hente sin søn, og Barbara har ikke sådan uden videre givet op.

En lille spøjs roadmovie, bygget over virkelige hændelser, prædiker et lidt grumset eftermæle for Gram Parsons, hvis liv og virke kun er en meget lille bi person. Der er ikke direkte referencer fra hans kunstneriske hånd, selvom soundtracket indeholder et par numre.
Johnny Knoxville fungere overraskende godt i figuren som den lidt fandenivoldske og hurtigt tænkende roadmanager. Robert Forster er altid en fornøjelse, men her er hans rolle meget begrænset i sin udfoldelse, Historien er lidt tyndbenet, og bliver aldrig rigtig morsom eller stærk vedkommende, og dullerne (specielt Christina Applegate) er for dullede.
Der er referencer til Quentin Tarantino på coverets omslag, med en speciel tak, men den mangler momentum, og mere fyld på historien, og mere spæk på replikkerne..

Ekstra materialet består af en lille trailer kavalkade med fem film.

Filmen er venligst stillet til rådighed af Nordisk Film.

Titel: Grand Theft Parsons
Original Titel: Grand Theft Parsons
Premieredato: 23. oktober 2007
Instruktør: David Caffrey
Skuespillere: Johnny Knoxville, Michael Shannon, Robert Forster, Christina Applegate, Marley Shelton, Gabriel Macht
Spilletid: 84 min.
Selskab: Swipe Films/2004
Genre: Andet


banner
Overskrift Højre Block
All of us strangers
FØR STORMEN
Drengen & Hejren
Argylle
Lærerværelset (B...
Golda (Blockbuster)
Pot-au-feu: Veje...
Fargo season 5
Stockholm Bloodbath
THE ZONE OF INTE...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...