Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Franske Filmmandage
Fejø Film Festival
Svend22
Cinema Made In I...
Tyske Filmdage 2022

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Hvidstengruppen ...
Hvidstengruppen Ii - De Efterladte billede

Vanskabte Land
Black Panther: W...
Alle For Fire
Emily


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Green Lantern

18. august 2011 af Ole Jessen Hansen

3 stjerner Skriv en kommentar

Green Lantern  billede

Universet er endnu en gang truet og kun et menneske kan redde det.

Endnu en superhelt melder sig i feltet af superheltefilm fra USA, og fra storleverandøren D. C. Comics: Green Lantern, eller som han vel hedder på dansk: Grønne Lygte.

Efter en sommer hvor vi blandt andet har stiftet bekendtskab med Thor og Captain America, er det så tid til at bevæge sig ind i et univers, hvor et magtfuldt elitekorps: The Green Lantern Corps har til opgave at sørge for fred og retfærdighed. De bærer alle en grøn ring, som er givet til dem af Universets vogtere (Guardians of the Universe). En ring der har magiske evner. Den kan nemlig skabe alt, hvad ejeren af ringen har fantasi til at forestille sig.

En ny og stor fare truer universet. Parallax, som er et gammelt medlem af universets vogtere, og låst inde på en øde planet af et medlem af The Green Lantern Corps, Abin Sur (Temura Robinson), er sluppet løs.
Han lever af frygt, og jo mere frygt han møder, jo mere magtfuld bliver han. Parallax truer med at udslette universet, som vi kender det, hvilket blandt andet går ud over Abin Sur, der må flygte såret til jorden, hvor hans rumskib styrter ned. Hans sidste opgave i live bliver, at finde en der kan overtage hans grønne ring, og dermed blive et medlem af korpset.

Ringen udvælger den frygtløse, men uansvarlige test pilot, Hal Jordan (Ryan Reynolds) som et nyt medlem. Det første medlem af korpset, som er menneske, med alle de fordele og bagdele som det fører med sig.
Da Abin Sur skal obduceres bliver videnskabsmanden Hector Hammond (Peter Sarsgaard) tilkaldt. Og under obduktionen bliver han inficeret af Parallax ondskab, og udvikler sig langsom til et misfoster, der bliver Hal Jordans fjende, selvom de er barndoms venner.

Kampen om jordens og universets overlevelse kan begynde.

Green Lantern er baseret på en tegneserie, skabt i 1940 og hovedfiguren i denne film, Hal Jordan. optrådte første gang i 1959.
Jeg må være ærlig og sige at jeg ikke er ovenud begejstret for denne film. Ikke at den der utålelig, men den bliver bare aldrig rigtigt god. Specielt ikke når man tænker på mange at de andre rigtigt gode superhelte film, der efterhånden er kommet på banen. Historien fænger ikke rigtigt. Den virker usammenhængende, og der er rigtigt mange huller i historien og mange steder, hvor der bliver skøjtet hen over vigtige ting.

Speciel ros skal den dog have til valget af Ryan Reynolds som Hal Jordan og Peter Sarsgaard som Hector Hammond. Ryan Reynolds er et modigt valg, og det fungerer rigtigt godt. Han er humoristisk og fungerer godt i rollen som en umoden mand, der må tage sine valg i livet op til overvejelse. Men Peter Sarsgaard er efter min mening den store stjerne i denne film. Han er super god som Hector Hammond, og formår virkelig at give karakteren kant.

Filmen er instrueret af en af de store kanoner, Martin Campbell, der blandt andet har instrueret de to James Bond film: Casino Royal og Golden Eye. Men rygterne siger, at han ikke kommer til at instruere den 2´er, som der uden tvivl kommer (husk at blive siddende i biografen, efter at rulleteksterne har kørt over lærredet), da filmen ikke har indtjent det, som var forventet.

Titel: Green Lantern
Original Titel: Green Lantern
Premieredato: 18. august 2011
Instruktør: Martin Campbell
Skuespillere: Ryan Reynolds, Blake Lively, Peter Sarsgaard, Mark Strong, Angela Basset, Tim Robbins
Spilletid: 114 min.
Selskab: Warner Bros, SF-film, 2011
Genre: Action
Link: http://greenlanternmovie.warnerbros.com/
Hector Hammond og Hal Jordan inden de bliver fjender.
Hector Hammond og Hal Jordan inden de bliver fjender.
Hal Jordan og Carol Ferris
Hal Jordan og Carol Ferris


banner
Overskrift Højre Block
Diary Of A Wimpy...
Crimes Of The Fu...
Vanskabte Land
Trold (Netflix)
Rimini
Andor (Disney+)
Bardo: False Chr...
Loving Highsmith
The Menu
She SaidKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...