Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Civil War
Civil War billede

For Evigt
Hammarskjöld


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Guardians of the Galaxy Vol. 3

3. maj 2023 af Maria Bjerregaard

5 stjerner Skriv en kommentar

Guardians of the Galaxy Vol. 3 billede

Superheltene fra galaksen takker af med et meget følelsesladet, solidt og et særdeles underholdende action-brag.

Tårerne kunne ikke holdes tilbage på sidste dag af settet. Det er måske ikke særligt underligt, når man tænker på, at rejsen begyndte helt tilbage i 2014, hvor den første Guardians of the Galaxy film havde premiere. En film, som blev anerkendt for dens grænseløse humor og vilde action sekvenser. Noget, som muligvis var lidt atypisk for Marvel universet, men ikke desto mindre fik instruktør James Gunn skabt noget uforglemmeligt. Nu er det så tid til den sidste del af den populære franchise – og der bliver sagt farvel på manér.

Galaksens vogtere forsøger at etablere et nyt og fredfyldt liv på planet ”Knowhere”. Freden varer dog ikke længe, da Rockets ( Bradley Cooper) fortid indhenter ham. Derfor må Peter Quill ( Chris Pratt) og de andre forsøge at redde deres ven, før deres hold bliver endeligt tilintetgjort.

Det er et dejligt gensyn med Marvels hidtil sjoveste karakterer. Selvom humoren er kendetegnet, så dykker vi denne gang ned i det seriøse og til tider ubehagelige. Rocket har altid været et sjovt og underholdende side-kick, men får her sin baggrundshistorie fortalt. Det er et meget ømt og sårbart portræt af den lille og rapkæftede vaskebjørn, og som publikum bliver der skabt en ny form for sympati, som muligvis ikke var til at finde i de andre film. Det er meget rørende og følelsesladet, og samtidigt giver filmen også lige en løftet pegefinger til videnskaben og dens til tiden umenneskelige gerninger.

James Gunn har sørget for alt i denne film. En superheltefilm, som sagtens kunne have været overladt til klichéerne og dens mange actionsekvenser. I stedet har Gunn her været interesseret i at fortælle en fuldendt historie, hvor alle karakterernes skæbner bliver forløst. Det er herligt at være vidne til, at der trods alt er sagt alt i værke for, at fortælle en god og solid historie, og ikke blot et afsluttende actionbrag.

Der er naturligvis en masse humor og action. Især den seneste karakter, Adam Warlock, som er pragtfuldt spillet af stortalentet Will Poulter, skinner igennem til trods for hans begrænsede skærmtid. Og den stille og rolige Mantis får også lov til at skære igennem, hvor tonen får en anden lyd. Det er meget befriende, at hendes karakter ikke blot er det fornuftige side-kick. Hun har trods alt været en del af holdet siden 2’eren.

Der bliver lagt op til alt det, som du kan forvente fra en Marvel film, og alligevel tager filmen skridtet videre, og bliver til mere end blot det sædvanlige. Det føles nærmest som at få et kæmpe gruppekram af sin nærmeste familie – får man ved aldrig, hvornår man får dem at se igen. Et meget ærligt, følelsesladet og et kæmpe farvel til Marvels bedste karakterer.

”Guardians of the Galaxy Vol.3” byder på humor, action og emotionel rutjsebanetur. Hvis man er fan af karaktererne, så kan man ikke undgå at fælde en tåre eller to. Selvom der er klichéer her og nu, så overskygger de på ingen måde filmens overordnet kvalitet og historiefortælling. James Gunn har valgt at slutte af med manér – og det er en udtrykt fornøjelse.

Titel: Guardians of the Galaxy Vol. 3
Original Titel: Guardians of the Galaxy Vol. 3
Premieredato: 3. maj 2023
Instruktør: James Gunn
Skuespillere: Chris Pratt, Zoe Saldaña, Dave Bautista, Karen Gillan, Pom Klementieff, Vin Diesel, Bradley Cooper, Sean Gunn, Chukwudi Iwuji, Will Poulter, Elizabeth Debicki, Maria Bakalova, Sylvester Stallone
Spilletid: 150 min.
Selskab: Marvel Studios, Walt Disney Studios, 2023
Genre: Action , Humor , Sci-Fi


banner
Overskrift Højre Block
Birthday Girl
Perfect days
Ripple
KALAK
FØR STORMEN
All of us strangers
Drengen & Hejren
Argylle
Lærerværelset (B...
Golda (Blockbuster)KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...