Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Game Of Thrones ...
Støt Cinemaonline
Filmquiz I Valby...
Første Smugkig F...
Den Oscar-Vinden...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Knives Out - Var...
Knives Out - Var Det Mord? billede

Midsommar
Løvernes Konge
Sorry We Missed You
Alting Sker På E...
Yesterday


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Halloween III – Season of the witch

26. november 2012 af Kristian Jensen

4 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Halloween III – Season of the witch billede

Okkult gyserfilm uden egentlig relation til den kendte filmserie.

Da John Carpenter i 1978 instruerede "Halloween" eller på dansk "Maskernes Nat", havde han næppe regnet med, at hans film om en maskeret massemorder ved navn Michael Myers, skulle gå hen og danne skole inden for moderne gyserfilm. Med Carpenters kniv-svingende morder var den moderne slasherfilm født, og har siden den dag, været inspirationskilde til et utal af film om morderiske bøhmænd.

"Halloween" serien løber fra 1978 og frem til 2009, hvor den sidste film udkom. Serien har i den grad været præget af svingende kvalitet, og det er langt fra alle efterfølgerne, der kan måle sig med Carpenters originale forlæg. "Halloween III - Season of the Witch" er dog en undtagelse, og det på trods af, at den absolut intet har med den originale historie at gøre. Væk er Michael Myers, Dr. Loomis og Laurie Strode, og ind kommer i stedet keltiske druider, mystiske halloween masker med dødbringende kræfter og usårlige menneskelignende robotter.

"Halloween III" begynder da en legetøjsforhandler bliver myrdet under mystiske omstændigheder. Den unge Ellie (Stacey Nelkin), datter af den døde legetøjsforhandler, beslutter sig for at efterforske mordet på sin far. Sammen med lægen Dan (Tom Atkins), kommer Ellie på sporet af en mystisk legetøjsfabrikant, der er verdenskendt for sine halloweenmasker. Noget tyder på, at maskefabrikanten er forbundet med Ellies fars brutale død. Da den grufulde sandhed går op for Dan og Ellie er det for sent, og parret må kæmpe for deres overlevelse.

Da "Halloween III" udkom i de amerikanske biografer i 1983, blev den en kæmpe fiasko. Publikum forventede en slasherfilm, hvor Michael Myers kløvede sig igennem blodige teenagekroppe, og i stedet fik de en okkult gyserfilm, der med sin syrede historie om koldblodige druider, lå milevidt fra det man kendte.

Det er synd og skam at filmen fik så hård en medfart, da det faktisk er en skøn lille bloddryppende horrorperle, der underholder fra start til slut. På trods af, at historien er langt ude, så er den stramt fortalt uden svinkeærinder og ligegyldige plottråde. Skuespillet er godt, og især Tom Atkins er übermacho i rollen som den handlekraftige læge Dan Challis, der dog bliver pillet gevaldigt ned i filmens pessimistiske klimaks.

Effekterne er blodige og har det herlige 80'er look, der får ægte horrorfans til at klappe i hænderne. John Carpenter og Alan Howarths sublime synthesizer musik sidder lige i skabet, og fotografen Dean Cundeys kameraarbejde etablerer en skøn stemning.

"Halloween III - Season of the Witch" er en glimrende skrækfilm, der i den grad fortjener en oprejsning, og med AWE's flotte udgivelse er chancerne for at dette kunne ske ganske gode.

Ekstramateriale
Udover en trailer til filmen samt et trailershow med andre AWE titler, er der intet ekstramateriale til ”Halloween III – Season of the Witch”.

Filmen er venligst stillet til rådighed af Another WorldEntertainment.

Titel: Halloween III – Season of the witch
Original Titel: Halloween III – Season of the witch
Premieredato: 2. oktober 2012
Instruktør: Tommy Lee Wallace
Skuespillere: Tom Atkins, Stacey Nelkin, Dan O'Herlihy
Spilletid: 93 min.
Selskab: Universal Pictures 1982/another World Entertainment 2012
Genre: Gyser


banner
Overskrift Højre Block
Knives Out – Var...
Den Gyldne Handske
Jumanji: The Nex...
En Hvid, Hvid Dag
Scooby-doo! Tilb...
Western Stars
F for Får filmen...
Made in Bangladesh
Gud være lovet
Marriage StoryKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...