Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Isbjørnen 2019
Det Er Drømmen, ...
Game Of Thrones ...
Galla Premiere P...
Den Ukendte Dans...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Countdown
Countdown billede

Selvmordsturisten
Dronningens Corgi
Men In Black: In...


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Harry & Kammertjeneren

8. august 2006 af Jesper Hintze Vildbrad

5 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Harry & Kammertjeneren billede

Grønthandlerens bud/skrotforvalter Harry får pludselig penge mellem hænderne, og får den fremragende idé, at bruge rub og stub på en butler, der skal forkæle ham lidt på sine gamle dage!

Livet går lystigt for sig på Rewentlovsgade, tæt på hovedbanegården, hvor Harry (Osvald Helmuth) forvalter en skrotplads, får en vis kolerisk ældre herre ved navn Krause (Olaf Ussing), der konstant truer Harry med fyringer. Pengene er små, fjederen i sofaen drilsk, og kakkelovnens rør, falder af, ved hver togafgang. Men får at det hele kan rulle rundt, bistår han også den lokale købmand som bud. Ude på skrotpladsen render en lille ung mand på 8 år, ved navn Heisenberg (Palle Kirk) og gør sig i raketaffyringer.
Men der er kærlighed i det faldefærdige skur, hvor også kvindecharmøren Igor (Henning Moritzen) og Biskoppen (Gunnar Lauring) jævnligt dukker op får at lade sig indrullere i et kortspil. Igor deler lidt kærlighedskvaler overfor kunstnerspiren Magdalene (Lise Ringheim), som alt for godt kender hans hang til skørter, og indtil videre har modstået hans tilnærmelser.
En dag bliver der vendt op og ned på det hele , da Harry arver cirka tre tusinde kroner, et anseelig beløb. Biskoppen og Igor har mange gode idéer, men Harry vil engagere en butler!
Tre særdeles fornemme af slagsen bestiger vejen mod Rewentlovsgade, en må vende om, og endnu en foran skrotpladsen. Den sidste, Fabricius (Ebbe Rode) anstiger Harrys skur. Og bliver som den eneste ansøger ansat som privat kammertjener!

En dansk filmperle, der lægger sig tæt på de seks stjerner. Instruktøren Bent Christensen (”Naboerne” m.fl.) har tydeligt skævet til den nye franske film, som bølgede over det danske land, med funklende glimt i øjet. En særdeles hjertevarm film, med glimrende spil hele vejen rundt, især Osvald Helmuth og Ebbe Rode, og en god Henning Moritzen som ”fyrst” Igor, der også høstede en bodil for bedste birolle. Filmen blev også tildelt en bodil for bedste danske film. En rummelig komedie, der også rummer god menneskelig dybde. Lydsiden af Niels Rothenborg, er fremragende, og giver scenerne er ekstra skær. De sort/hvide optagelser er sublime, og godt fotograferet. Harry Og Kammertjeneren er af de største i dansk filmhistorie, og kan kun anbefales på det varmeste. En re-make er ved at blive indspillet i Hollywood, med prominente navne som Anthony Hopkins og Morgan Freeman.

Filmen er venligst stillet til rådighed af:
Sandrew Metronome.

Titel: Harry & Kammertjeneren
Original Titel: Harry & Kammertjeneren
Premieredato: 1. august 2006
Instruktør: Bent Christensen
Skuespillere: Osvald Helmuth, Ebbe Rode, Henning Moritzen, Gunnar Lauring, Lise Ringheim, Lily Broberg, Palle Kirk, Olaf Ussing
Spilletid: 97 min.
Selskab: Constantin Films/1961
Genre: Humor


banner
Overskrift Højre Block
Men In Black Int...
LEGO DC Batman: ...
Onkel
Last Christmas
Le Mans '66
MARIANNE & LEONA...
Batman: Hush
Inden Vinteren K...
Ayka
Sidste BudKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...