Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Dokumentarfilmfe...
Oscar 2023
Franske Filmmand...
Robert-Prisen 2023
Bodilprisen 2023...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Den, Der Lever S...
Den, Der Lever Stille billede

John Wick: Chapt...
The Fabelmans
Livsvidner - Gud...


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Blu-Ray anmeldelse

Harry Potter and The Goblet of Fire (4K)

6. december 2017 af Ronnie Bisgaard Mortensen

4 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Harry Potter and The Goblet of Fire (4K) billede

Flammernes Pokal er et tætpakket handlingsforløb i det fantastiske HP-univers, men mangler dog det instruktørmæssige aftryk.

Mange film genudgives i øjeblikket i Ultra HD, også kaldet 4K, og heriblandt altså Harry Potter-serien, den 8 film lange fantasyserie, der strakte sig fra 2001-2011. Jeg har taget et kig på seriens fjerde installation Harry Potter and The Goblet of Fire, på dansk kendt som Harry Potter og Flammernes Pokal.

Helt generelt er min holdning til hele Harry Potter-serien, at man er sluppet rigtig godt fra filmatiseringerne af J.K. Rowlings fantastiske bogserie. Der er efter min mening ingen dårlige film imellem, og det er på trods af, at der har været fire forskellige instruktører inde over serien. Dog har jeg læst bøgerne (op til flere gange), og derfor er jeg også af den holdning, at filmene aldrig når bøgerne til sokkeholderne, men det er altid lidt en gråzone, når man sammenligner bog og film, for det er to vidt forskellige fremstillingsformer. Det er Mike Newell, der har siddet i instruktørstolen til Flammernes Pokal og uden at forklejne mandens filmprojekt, så er han efter min personlige mening, den instruktør, der har sat det mindste aftryk af de fire forskellige instruktører (Chris Colombus, Alfonso Cuarón og David Yates). Det går som sådan ikke ud over underholdningen, men det personlige aftryk er svært at få øje på fra Newells side.

På Harry Potters fjerde år på Hogwarts skal der afholdes Turnering i Magisk Trekamp mellem tre forskellige troldmandsskoler. Selvom Harry ikke er gammel nok til at deltage, så bliver han alligevel valgt til at deltage i turneringen under mystiske omstændigheder. Her skal han dyste imod tre andre troldmænd og hekse i tre svære og livsfarlige opgaver. Samtidig lurer mørket i baggrunden og Harry og hans følgesvende, Ron og Hermione, trues ikke kun af pubertet og troldmandsturneringer, men snart også af mørkere og langt farligere ting.

Filmens altoverskyggende tema er Turneringen i Magisk Trekamp og her i gennem opstår mange af filmens bedste scener. Især turneringens første opgave, hvor deltagerne skal stjæle et guldæg fra udvalgte drager er fantastisk veleksekveret ift. spænding, action og effekter. Samtidig begynder man at kunne mærke her i seriens fjerde film, at karaktererne begynder at vokse sig ind i teenagealderen, for der begynder at være mere fokus på venskab, kærlighed og andre pubertetskvaler, hvilket giver anledning til både sjove og følsomme episoder blandt de mange karakterer. Især Harry begynder at få øjnene op for pigen Cho Chang, mens Ron er håbløst forgabt i den franske turneringsdeltager Fleur Delacour. Hvor de to første Harry Potter-film var mere børnevenlige, så begynder filmene fra det tredje kapitel og fremefter også at lukke op for mere mørkere sider. Dødsfald og tab af forskellige karakterer begynder at spille ind i handlingen og skaber dermed en mere voksen tilgang til kampen mellem det gode og det onde og ikke mindst med Voldemorts genopstandelse i slutningen af filmen (Beklager spoileren, men går ud fra at man enten har læst eller set filmene før).

Til gengæld er der også ting der skuffer i filmen, hvilket er et udslag af bogens lidt over 600 sider, der skal forkortes ned til en 2,5 times lang film. Fx er jeg svært skuffet over eksekveringen af bogens start, der omhandler Verdensmesterskaberne i Quidditch, ligesom andre episoder af gode grunde decideret bliver udeladt fra handlingen, fordi det måske ikke spiller den store rolle i den store historie. Det er dog også af den grund, at jeg aldrig vil kunne give nogen af Harry Potter-filmene en topkarakter, for selve universet bliver gjort mindre og mere filmvenligt. Har man ikke i forvejen anskaffet sig Harry Potter-samlingen på DVD eller Blu-Ray, så kan det dog klart anbefales at få fat i Ultra HD-udgaverne, for alle filmene, inklusive Flammernes Pokal er fantastisk flotte og tager sig bare endnu bedre ud i 4K, og samtidig har selve coverne på filmene fået et nyt design, der helt sikkert tager sig godt ud i enhver filmsamling. Harry Potter-serien er filmhistorie og bør være en del af enhver filmsamling, så selvfølgelig kan både denne film og hele serien anbefales.

Ekstramateriale
Ultra HD-udgaven og Harry Potter and The Goblet of Fire indeholder følgende ekstramateriale:
• Creating the World of Harry Potter, Part 4: Sound and Music.

Filmen er venligst stillet til rådighed af Twentieth Century Fox Home Entertainment Warner Bros.

Titel: Harry Potter and The Goblet of Fire
Original Titel: Harry Potter and The Goblet of Fire
Premieredato: 14. november 2017
Instruktør: Mike Newell
Skuespillere: Ralph Fiennes, Brendan Gleeson, Timothy Spall, Gary Oldman, Rupert Grint, Alan Rickman, Emma Watson, Daniel Radcliffe, Robbie Coltrane, Jason Isaacs, Eric Sykes, David Tennant
Spilletid: 157 min.
Selskab: Warner Bros., Fox Warner, 2005
Genre: Adventure , Familie , Fantasi
Link: https://www.warnerbros.co.uk/brands/harry-potter


banner
Overskrift Højre Block
John Wick: Chapt...
The Fabelmans
Revir
Vi er Rusland, C...
Boston Strangler...
A Journey and th...
Dreaming Arizona...
The Last Of Us (...
The Inspection
Knock at the CabinKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...