Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Blu-Ray anmeldelse

Harry Potter og Dødsregalierne del 2.

20. november 2011 af Helle Perrier

5 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Harry Potter og Dødsregalierne del 2. billede

En fabelagtig afslutning på fortællingen om Harry Potter.

Vi forlod Harry Potter hvor alt så sortest ud i første del af filmen. Nu er vi så tilbage med en film, der stort set udelukkende foregår på én dag. Den sidste dag i fortællingen om vores allesammens lille yndlingstroldmand. Der er skruet voldsomt op for effekterne og ned for charmen i en dyster, men fejende flot film, der bestemt nok skal glæde de mange fans. Det er en alvorlig og tungsindig film, der passer utroligt godt til det litterære oplæg. Trådene skal samles, og hvor den første halvdel af filmen var en lille pause i det store opgør, hvor der blev lagt stor vægt på at få tingene til at gå op i en højere enhed og de mange brikker til puslespillet blev lagt, så er fortsættelsen til gengæld en actionpræget omgang med magi og alvorlig toner, der i er med til at give serien en velfortjent flot finale.

Krigen bryder ud. Nu er det det sidste opgør mellem Voldemorts dødsgardister og de gode troldmænd og hekse. Kampen kommer naturligvis til at stå ved Hogwarts, hvor lærere og elever forenes i et vældigt slag.
Forinden har Harry, Ron og Hermione kæmpet for at ødelægge de sidste af de syv horcruxer, blandt andet ved et spektakulært indbrud i Gringot's Bank. Men Lord Voldemort lever endnu og de må slutte sig til kampen i forsøget på at tilintetgøre alt det onde. Det bliver en sej og grusom kamp for de tre venner.

Harry Potter har bestemt fået den afslutning som bøgerne har fortjent. J.K. Rowlings fantastiske bøger, der kunne sende selv det modne publikum tilbage til barndommen, skulle naturligvis filmatiseres. Hele otte film er det blevet til, og samlet set er det en værdig og beundringsværdig visualisering af hele universet.

David Yates har instrueret Harry Potter og Dødsregalierne del 2, og med den, er han manden bag de sidste fire film i rækken. Det giver en god sammenhæng og ikke mindst fornemmer man, at han efterhånden kender sine skuespillere så godt, at personinstruktionen er absolut gennemført. Selvfølgelig er der skåret meget væk fra bøgerne, hvilket er passende i forhold til at lave en film, der skal give mening og bibeholde seerens interesse. De vigtigste ting kommer med, så selv de (få), der ikke har læst bøgerne kan også følge med.
Visuelt er filmen et sandt festfyrværkeri af effekter. På blu-ray får man virkelig en på opleveren, og det dystre univers fremstår som en flot pendant til filmens indhold. Især scenen i Gringot's og slaget ved Hogwarts leverer nogle eminente magiske brag. Det er en fornøjelse at se mrs. MacGonagall svinge tryllestaven.
Det hele understøttes af et bombastisk soundtrack, komponeret af  Alexandre Desplat , der også har lavet musikken til de øvrige film.

Harry Potter er blevet voksen. Husker man den lille dreng i de første film, opdager man pludselig hvor gammel man selv er blevet, når Harry Potter med ét har skægstubbe, brysthår og en sixpack. Med vokseværket er der naturligvis også kommet flere bekymringer, og de første films barnlige glæde er blevet afløst af et ofte indadskuende og dunkelt univers. Det passer såvel fortælling som skuespillere godt, at charmen er lagt på hylden. Ikke en gang Ron får lov til at være comic sidekick i udpræget grad.
Harry Potter er en fortælling om at blive voksen, om venskab og loyalitet og at kæmpe for det, man tror på. Noget de fleste kan bruge, hvad enten man har en kedelig hverdag med termin og pligter eller om man fylder elleve år i morgen og nærer et spinkelt om om at få besøg af en ugle.

Harry Potter og Dødsregalierne del 2 afrunder filmene på fornemste vis. Man kan kun håbe, at fru Rowling ikke sætter sin anseelige formue overstyr i disse finanskrisetider, og bliver nødt til at lave en spin off serie, for Harry Potter-filmene har fået nøjagtigt det flotte punktum de fortjener.

Filmen er venligst stille til rådighed af Warner Home Video.

Titel: Harry Potter og Dødsregalierne del 2
Original Titel: Harry Potter and the deathly Hallow part two
Premieredato: 15. november 2011
Instruktør: David Yates
Skuespillere: Daniel Radcliffe, Rupert Grint, Emma Watson
Spilletid: 133 min.
Selskab: Warner Bros., 2011
Genre: Fantasi


banner
Overskrift Højre Block
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...
Bad Boys: Ride o...
Knox Goes Away
RYUICHI SAKAMOTO...
Fuld af kærlighed
Furiosa: A Mad M...
De uønskedeKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...