Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Den Grænseløse
Den Grænseløse billede



Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Artikel

Hawkwind: Space Ritual (Collector's edition)

5. juli 2007 af Helle Perrier

5 stjerner Skriv en kommentar

Hawkwind: Space Ritual (Collector's edition) billede

Hawkwind inviterer os med på en indre musikalsk rumrejse, hvor alting kan ske. Et must-have for alle rejsende i rum og tid.

Hawkwind er ikke et band, der umiddelbart er specielt velkendt herhjemme, men kommer man til bandets hjemland, Storbrittanien, finder man en velvoksen skare af fans, der elsker et af tidens største undergrundsbands, og som er lige så skøre som bandet selv.

Hawkwind blev stiftet helt tilbage i 1969, og er en af de tidligste bands, der beskæftigede sig med space rock, af andre bands, der har bevæget sig i samme stilart og som er væsentligt mere kendte er kan blandt andet nævnes Pink Floyd. Space Rock kan bedst beskrives som musik, hvor der er lagt hovedvægt på lange instrumentale passager oftest med brug af synthesiser. Musikken er psykedelisk og flydende, og især hos Hawkwind finder man et meget komplekst lydbillede, hvor der er fyldt godt ud i lydspektret.

Space Ritual er en samling af sange taget fra bandets tour af samme navn i 1972. De forskellige numre er taget fra to koncerter henholdsvis i London og Liverpool. Og tracklisten indeholder en imponerende samling af sange, der i deres helhed tager os med på de mest syrede rumtrip og tilbage til jorden igen. Vi får præsenteret hele 21 tracks på 2 cd’er, og skal man vælge er sange som Black Corridor, 10 seconds of forever og Master of the Universe fantastiske, fabulerende eventyr, der kan anbefales en ekstra gennemlytning, selv om det naturligvis bør tilstræbes at man hører det hele, selv om det bestemt kan være krævende.

I denne udgivelse er der blevet tilføjet nogle ekstra tracks som blev udeladt på den originale vinyludgave af albummet. Der medfølger også en dvd. Det er dog ikke koncertoptagelser i billede, men i lyd, hvor man kan få den komplette koncert, mens man præsenteres for forskellige mønstre på sit fjernsyn. Der er også en række koncertfotos af bandmedlemmerne og to videoer – Silver Machine og Urban Gorilla.

Man kan måske umiddelbart blive lidt skuffet over at man ikke får koncerterne med i billede, da det bestemt ville være værd at se. Samlet set er Space Ritual dog en formiddabel udgivelse, der såfremt man ikke kender Hawkwind, også kan være en god introduktion til deres syrede univers.

CDen er venligst stillet til rådighed af:EMI Music Denmark.

Titel: Hawkwind: Space Ritual (Collector's edition)
Original Titel: Hawkwind: Space Ritual (Collector's edition)
Premieredato: 25. juni 2007
Genre: Action


banner
Overskrift Højre Block
Monkey Man
Immaculate
Fire døtre
Civil War
Lupin III: Cagli...
HAMMARSKJÖLD
Birthday Girl
Perfect days
Ripple
KALAK



KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...