Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Ny Streamingtjen...
Tag 24 Minutter ...
Nordisk Film Inv...
Cph:Dox. 18. – 2...
Oscar-Arrangemen...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Knives Out - Var...
Knives Out - Var Det Mord? billede

Kollision


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Hell Fest

27. september 2018 af Maria Bjerregaard

3 stjerner Skriv en kommentar

Hell Fest billede

Det er “Halloween” i en forlystelsespark, når vi tager i "Hell Fest", hvor en maskeret seriemorder er løs. Desværre er filmen fyldt med klichéer og ingen originalitet. Men gyserpublikummet vil sandsynligvis være godt underholdt.

Instruktøren Gregory Plotkin har en lang fortid i gysergenren som filmklipper. Han har stået bag sidste års overraskende gyserhits ”Get Out” og” Happy Death Day”. Før disse film har han også mange års erfaring med Paranormal Activity franchisen - også som klipper, så han må anses som velkendt indenfor genren. Nu har han så kastet sig ud i hans egen film, hvor en maskeret seriemorden går iblandt gæsterne på denne store Hell Fest festival. Men originaliteten haltet desværre i denne omgang.

Den vildt Fest
Natalie ( Amy Forsyth) vender hjem til sin hjemby, og skal tilbringe weekenden sammen med sin bedsteveninde Brooke ( Reign Edwards) som også har en aftalt med veninden Taylor ( Bex Taylor-Klaus) som Natalie ikke har det bedste forhold med. Brooke og Taylor får dog lokket Natalie med til gyserfestivalen, Hell Fest og siden at Natalies crush Gavin ( Roby Attal) har skaffet VIP billetter, så er det svært at sige nej. Hvad der starter ud som en aften med gys og samvær med vennerne, bliver pludselig en aften for overlevelse, når en maskeret seriemorder viser sig at være iblandt dem.

Slashergyser uden overraskelser
”Hell Fest” er lagt op til at være en slashergyser, hvor blodet også sprøjter ud under kedelige omstændigheder. Instruktøren Plotkin har tidligere nævnt, at Halloween er hans yndlingsgyser, og ”Hell Fest” er også stærkt inspireret af denne umotiveret morder, som blot dræber, fordi han kan. Der er derfor intet nyt eller spændende element ved ”Hell Fest”, som også gør den meget forudsigelse. Skuespillerne gør hvad, de får besked på med kliché dialog, men et lille shout out må gå til karakteren Taylor for hendes lille unikke personlighed, som i få momenter gør filmen ret underholdende.

Et halvkedeligt og forudsigeligt gys
Man kan fornemme at Plotkin har godt styr på gysergenren og især det visuelle, hvilket fungerer bedst i filmen. ”Hell Fest” er visuel flot at se på, selvom plottet ikke er særlig originalt. Men det lader dog til, at filmen er bevidst om, at gys kan blive for meget, og en af karaktererne siger også på et tidspunkt ” Am I supposed to be scared right now?”, hvilket kan indikere, at filmen godt ved, at den ikke er skræmmende hele vejen igennem – hvilket den heller ikke er. Der er et par få billige jump scare med et lidt halvkedeligt spændingsplot. Men hvis man er inde i gysergenre, kan man sagtens regne plottet ud.

”Hell Fest” forbliver et halvkedeligt og forudsigeligt slashergys med et middelmådigt spændingsniveua og ingen virkelig uhyggelige momenter. Seriemorderen er meget umotiveret, og man sidder tilbage med en lidt tom fornemmelse af hans intentioner. Dog vil gyserpublikummet føle sig godt underholdt, da filmen virker til at vide, hvad den er vil.

Titel: Hell Fest
Original Titel: Hell Fest
Premieredato: 27. september 2018
Instruktør: Gregory Plotkin
Skuespillere: Amy Forsyth, Reign Edwards, Bex Taylor-Klaus, Christian James, Matt Mercurio
Spilletid: 82 min.
Selskab: Valhalla Motion Pictures, UIP, 2018
Genre: Gyser
Link: http://uip.dk/taxonomy/term/1891

banner
Overskrift Højre Block
En Helt Almindel...
Jumanji: The Nex...
Escape at Dannemora
Samurai Marathon
Aren’t You Happy?
Snatchers
Roma
Last Christmas
Western Stars
Kill ChainKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...