Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Jagtsæson 2 - I ...
Jagtsæson 2 - I Medgang Og Modgang billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Helt Hysterisk Serie 1 (BBC)

6. november 2004 af Morten Eriksen

3 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Helt Hysterisk Serie 1 (BBC) billede

BBC serien ”Absolutely Fabulous” om de to modefreaks Eddy og Patsy er nu ude på det danske dvd marked.

Edina ”Eddy” Monsoon (Jennifer Saunders) og Patricia ”Patsy” Stone (Joanna Lumley) spiller to frygtelige egotrippere hvis liv består i at se godt ud og være med på moden, hvad end det måtte være! Det sidste de to veninder vil erkende er, at livet er ved at indhente dem, at de ikke længere er unge og at der er andet i livet end at være trendy og fuld og skæv. Eddy er enlig mor og bor sammen med teenagedatteren Saffron ”Saffy”. Hun er mere voksen end Eddy og Patsy tilsammen, men hendes tips og gode råd bliver sagt for døve ører, især når Patsy er til stede! Hun er jealous på Saffy, fordi hun ”stjæler” venindernes tid sammen.

EPISODER:

Mode

Den neurotiske Edina Monsoon er chef for sit eget PR firma. Sammen med vendinden og kollegaen Patsy planlægger de Monsoons debut modeshow. Det er ikke let, især ikke når Eddy vil forsøge at bevise overfor datteren Saffy, at hun er aldeles velfungerende uden alkohol!

Fed

Eddy har taget på, og hun forsøger at finde på forskellige måder på at tabe sig. Situationen bliver tilspidset, da hun hører at hendes modelveninde fra 60’erne er på vej for at besøge hende. Her er de så at Patsy’s kreative tankegang bliver sat i sving, og hun foreslår bl.a. en fedtsugning og nogle større læber...

Frankrig

De to modefreaks har fundet ud af, at det er super trendy at tage på ferie til en lille fransk by. De er dårligt nok ankommet, før de går i baglås over det franske sprog og de tør ikke møde lokalbefolkningen. Saffy og Bubble kommer til hjælp.

Isolationstank

Eddy keder sig, da hendes assistent bliver for effektiv. Hun forsøger at komme lidt ind på livet af sin datter, som hun praktisk talt ikke aner hvad laver. Hun får hevet ud af hende, at der er forældredag på college, men Saffy nægter hende at deltage. Eddy falder på knæ for at få lov til at komme med, og som et sidste trick truer hun med at adoptere et lille barn. I sin nye isolationstank falder Eddy hen og gør sig grusomme forestillinger!

Fødselsdag

Eddy fylder 40 og hun har det rædselsfuldt. Saffy har inviteret gæster, men det skal Eddy ikke nyde noget af. Efter megen tomult og sure opstød ender Eddy og Patsy med at ryge sig skæve på toilettet.

Bladet

Patsy kommer i tanke om, at hun har et arbejde og skal til møde. Hun får hjælp af Eddy til at finde kontoret, men mødet går ikke så godt. Patsy mangler nogle modeller der skal gennemgå en makeover i et tv-program. Derfor er det nærliggende at spørge Saffy, men kan hun overtales?

Serie 1 består af de 6 afsnit der hver varer en halv time. Det er ikke alt der fungerer ligegodt, og kender man ikke serien ud og ind, så skal man lige give den en chance! Efter et par afsnit er man tunet ind på de vilde optrin og den grove humor. Man kan nok godt sige, at ”Helt Hysterisk” er for kvinder hvad ”Når Mænd Er Værst” er for mænd!

Jennifer Saunders mødte Dawn French på teaterskolen. Sammen skrev de serien ”French & Saunders” (1987) hvori de optrådte sammen. I den serie er der en sketch om en mor og hendes datter. Da Jennifer Saunders senere blev bedt om at skrive noget nyt, var hun løbet tør for idéer men fandt så på at skrive noget mere om personerne fra den sketch. Det blev så i 1992 til successen ”Helt Hysterisk” som rullede over skærmen i 5 sæson’er. Serien har opnået kultstatus i England.

Saunders har netop været aktuel i Shrek 2, hvor hun har indtalt stemmen til Fairy Godmother. Ellers er det ikke meget vi ser til hende herhjemme. Det samme kan siges om Joanna Lumley der spiller Patsy. Hun var i tidernes morgen Bond pige i “I Hendes Majestæts hemmelige Tjeneste” (1969), men for nylig har hun været aktuel i ”Magiske Ella” der netop har været oppe i biografene. Hun er faktisk den person der er mest morsom i ”Helt Hysterisk”.

Jane Horrocks der spiller Eddys assitent Bubble kender vi mest fra "Little Voice" hvor hun spiller den stille pige fra landet med det store sangtalent.

DVD specifikationer:

Menuerne er med musik og bevægelse. En cigaret med animeret røg er en fin detalje. Billedet er i 4:3 (1.33:1) og kvaliteten er ok uden at være helt i top. Enkelte steder kan man se kompressionen i billedet. Afsnittene er tekstet på dansk (en ikke uvæsentlig feature) og lyden er i stereo.

Ifølge coveret skulle dvd’en indeholde fraklip, foto galleri m.m. Jeg har for en god ordens skyld tjekket om det skulle være gemt som ”easter eggs”, og jeg har scannet dvd’ens indhold på pc’en. Materialet er ikke at finde på skiven! Sådan en bommert forbigås ikke ustraffet! Derfor kun 3 stjerner til serie 1.

BBC logoet kan godt antages for at være lidt af et kvalitetstegn, når vi snakker tv-serier. Næsten lige meget hvilket show eller serie det drejer sig om, så er indholdet velproduceret og materialet ligger aldrig under middel. Man kan sige, at produktionerne ligger på et vist fagligt niveau. På BBC forholder det sig faktisk sådan, at det er manuskriptforfatterne der er vigtige og som der er stor respekt omkring, ikke så meget skuespillerne. Sådan har det altid været!

BBC er ikke kendt for at sælge deres serier til foræringspriser, men faktisk så har denne serie fået et behageligt prisleje i Danmark. For en hundredekroneseddel kan man således få en hel sæson.

Skulle man blive ramt af AbFab feber, så er der masser information at hente på seriens hjemmeside, hvor man blandt andet kan komme på virtuel tour, downloade spandevis af klip, billeder og screensavere eller læse om de enkelte afsnit.

DVDen er venligst stillet til rådighed af
K.E. Media

Titel: Helt Hysterisk
Original Titel: Absolutely Fabulous
Premieredato: 1. april 2004
Instruktør: Bob Spiers
Skuespillere: Jennifer Saunders, Joanna Lumley, Julia Sawalha, Jane Horrocks, June Whitfield
Spilletid: 195 min.
Selskab: BBC Worldwide Ltd., K.E. Media 2004
Genre: Humor
Link: http://www.bbc.co.uk/comedy/abfab/
Eddy og Patsy
Eddy og Patsy


banner
Overskrift Højre Block
The Bikeriders
Twisters
Kinds of Kindness
Marguerites Formel
Grusomme Mig 4
A Quiet Place: D...
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...