Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Den Grænseløse
Den Grænseløse billede



Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Her kommer bersærkerne

20. august 2015 af Daniel Hartvig Nielsen

2 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Her kommer bersærkerne billede

Dirch Passer ruller sig ud som viking i svensk tosse komedie fra 1965.

Det var ikke kun på denne side af Øresund, at Dirch Passer slog sine folder. I vores naboland Sverige havde Danmarks største komiker nemlig også roller i en stribe svenske produktioner – i alt fra ’Dirch passer hund’ over ’Dirch vælter byen’ til den netop udgivende ’Vi vilde vikinger’ fra 1965. Desværre har ingen af filmene vist sig særlig gode!

I ’Her kommer berskærne’, der fik den danske titel ’Vi vilde vinkinger’ ved dens premiere i de danske biografer, spiller Dirch den ene halvdel af vikingebrødrene Garm (Dirch) og Glum (Carl-Gustaf Lindstedt). De to er efter et sejrrigt togt blevet plyndret af Olav den Sure, og kommer derfor tomhændet hjem til kongen, der også er deres far. Olav den Sure kræver tilmed en kidnapningssum for de to brødre – men da deres far ikke kan betale den, sender han de to ”bersærkere” til Rom som gladiatorer.

’Her kommer bersærkerne’ er nok mere berygtet end berømt for dens fuldstændig ringe filmiske kvaliteter – fra absurd overspillet skuespil til den nærmest ikke eksisterende historie. Det er da heller ikke de filmiske kvaliteter, som gør denne lille mærkværdige film underholdene, men derimod dens høje kitsch-værdi.

Ingen af skuespillerne virker for alvor til at tage noget seriøst, og duo’en Dirch og Carl-Gustaf Lindstedt gør den som en retarderet og nordisk udgave af de senere så populære Trinity-brødrene (noget før deres tid). Uden at det dog hverken bliver lårklappende sjovt eller drønhamrende kedeligt.

’Her kommer bersærkerne’ er desværre blot endnu et bevis for den måde hvorpå Dirch Passers store talent blev udnyttet – ikke kun til at sælge film – men også til fuldstændigt ligegyldige roller, lige meget hvor sjovt det end måtte have været at lave.

’Her kommer bersærkerne’ har en høj kitsch-værdi, som man kan vælge at nyde eller vrænge på næsen af, meget mere har denne fuldstændigt fjollede og unødvendige vikingekomedie ikke at tilbyde.

Titel: Her kommer bersærkerne
Original Titel: Här kommer bärsärkarna / Vi vilde vikinger
Premieredato: 2. juli 2015
Instruktør: Arne Matsson
Skuespillere: Dirch Passer, Carl-Gustaf Lindstedt, Åke Söderblom, Nils Hallberg, Loredana Nusciak, Walter Chiari
Spilletid: 73 min.
Selskab: Bison Film, Merry Film, Another World, 2015
Genre: Humor


banner
Overskrift Højre Block
Monkey Man
Immaculate
Fire døtre
Civil War
Lupin III: Cagli...
HAMMARSKJÖLD
Birthday Girl
Perfect days
Ripple
KALAK



KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...