Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Hammarskjöld
Hammarskjöld billede

For Evigt
Civil War


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

High Roller

29. juni 2007 af Morten Pedersen

3 stjerner Skriv en kommentar

High Roller  billede

High Roller er filmen om Stu Ungar, den eneste, der har vundet World Series of Poker 3 gange, og tilmed også den yngste, der har præsteret dette.

Poker er hot. Spil det med vennerne, spil det på nettet, læs om det og se nu også en film om det.

For poker-entusiaster vil navnet Stu Ungar sikkert få en klokke til at ringe. For os andre er det nok mere tvivlsomt, om øjenbrynene ville hæve sig, men ikke desto mindre, så kan man nu erhverve sig denne DVD, der handler om den i pokerverdenen legendariske Stu Ungar. Og han er legendestof, fordi han har vundet World Series of Poker 3 gange, og det har ingen andre præsteret. Og ligeledes har han rekorden som den yngste spiller, der nogensinde har præsteret dette.

Man kan godt se filmen om Stu Ungar, uden at have styr på begreber som No Limit Hold´em, Blinds, Flop og short Stack. For selv om man ikke er vild med poker, kan man sagtens følge med, da der ikke gås voldsomt meget i dybden med, hvordan man spiller spillet. Omvendt er det nok bedst, at man har en vis interesse for poker. For filmen om Stu Ungar er hvad jeg vil betegne som lav kvalitet. Og den er bestemt ikke seværdig på grund af historien i sig selv. Så derfor er det bedst, at man kan følge tiltrækningen ved at sidde med ved de store borde i Las Vegas, for ellers vil jeg anbefale, at man vælger en filmisk biografi over en anden person.

Vi møder Stu Ungar første gang som et vrag. Han er ved at nå mod enden af sin karriere og sikkert også sit liv, og han mildest talt rådner op på et hotelværelse i Las Vegas, fordrukken og afhængig af diverse stoffer. Han opsøges af en ukendt mand, og gennem samtale med ham gennemlever Stu sit liv igen. Det opklares ikke, hvem manden er, eller hvad hans mission er. Måske skal han ses som et billede på, at Stu taler sit liv igennem med sig selv, men uanset hvad fungerer det ikke, for samtalen er sløv og underligt konstrueret, og forstyrrer mere selve historien end den giver et sikkert tilsigtet afbræk.

Stu starter sin spillekarriere tidligt, og viser hurtigt et særligt talent for kortspil – til at begynde med er det Rummy, der er favoritten. Stu vinder med lethed over alle, der tør stille op – men problemerne begynder at melde sig, når gevinsterne skal forvaltes. De ryger hurtigt ud igen ved spil på heste og andet, hvor Stu ikke selv har indflydelse på udfaldet. Og det skal vise sig at forfølge ham gennem hele tilværelsen. Således kommer han hurtigt til at skylde de forkerte mennesker penge, og dermed er Stu fanget en en spiral, der ikke er til at komme ud af. Ind i mellem når han selvfølgelig visse højdepunkter, dels med at vinde WSOP, men også med at blive gift og få en datter. Men altoverskyggende er driften til at gå videre, ikke kunne stoppe mens legen er god - og dermed miste respekt, venskab og familien til fordel for en luset tilværelse som alkoholiseret spillebums.

Historien om Stu Ungar er ikke unik. En speciel person, med potentialet til noget stort, der ikke formår at tøjle talentet, og ender med at blive spildt. Et klassisk setup, også selvom vi har at gøre med en sand historie, som er set før. Pokervinkelen er for mig at se det spændende her, og den forsømmes desværre voldsomt. På intet tidspunkt får man en fornemmelse af, hvad det er, der gør Stu Ungar til sådan en dygtigt kortspiller. Er han et matematisk geni, en eminent bluffer eller kan han se gennem kort eller hvad? Det savnes meget, for filmen er småkedelig, skuespillet i bedste fald ordinært og man når aldrig at få en føling med, hvad det er, der gør poker til sådant et spændende kortspil. Instruktøren kunne i hvert fald have lært en del af Casino Royale for at få en fornemmelse af, hvordan man sælger varen på bedste vis. I High Roller deles der lidt kort ud, der spilles lidt, og så er det slut – og så har man pludseligt vundet WSOP. Tamt. Så konklusionen er klar. Tag hellere et spil fisk i stedet for at bruge tid på denne film, hvis du har hang til kort.

Filmen er venligst stillet til rådighed af:
On Air Video.

Titel: High Roller
Original Titel: High Roller
Premieredato: 4. juni 2007
Instruktør: A.W, Vidner
Skuespillere: Michael Imperioli, Renee Faia, Michael Nouri, Joe La Due, Steve Schirripa, Todd Susman, Peggy Walton-Walker, Pat Morita
Spilletid: 110 min.
Selskab: AWV Productions, Onairvideo, 2005
Genre: Drama


banner
Overskrift Højre Block
Birthday Girl
Perfect days
Ripple
KALAK
FØR STORMEN
All of us strangers
Drengen & Hejren
Argylle
Lærerværelset (B...
Golda (Blockbuster)



KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...