Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Oscar-Arrangemen...
Oscar 2020
Robert-Prisen 2020
Oscars® Nomineri...
Bodilprisen 2020...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Bombshell - Opgø...
Bombshell - Opgørets Time billede

Joker
Ad Astra
Mugge & Vejfesten
The Gentlemen
Downton Abbey
En Helt Almindel...
The Call Of The ...
High Life
Playmobil Filmen


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Highwaymen

12. maj 2005 af Carl Gustaf Hjelt Liebe

2 stjerner Skriv en kommentar

Highwaymen  billede

Pas på biler med kun 1 forlygte, de kommer efter dig

Den unge Rennie Cray mister sin kone i en bilulykke. I et forsøg på at få hævn over den moralforladte “hit'n'run” bilist, forfølger Rennie bilisten og kører pladask ind i siden, så han invalideres. Dette får Rennie 3 år for, men hvad han kommer tilbage til – efter et par år indenfor murene, er en bitter virkelighed og en lille overraskelse: en psykopatisk morder, der bag sit rat kører uskyldige ofre ned på gaden. Hvem bliver mon det næste offer?

Highwaymen er eksemplet på en genre, der aldrig går af mode og som stadig sælger. Ligeledes er historien fortalt så mange gange før, i utallige afskygninger og former. Alligevel sluger vi seere disse film råt og man kommer som altid – alt for sent – til at finde ud af, at man sidder og spilder endnu et par timer foran tossekassen.

Highwaymen tager virkelig det værste fra de bedste “bilduel” film. Der er elementer af Spielberg's Duel, elementer fra Joy Ride med bl.a. Steve Zahn, men en Lost Highway bliver den aldrig. Der mangler bare så meget mere dybde i dialogen – under hele seancen sidder man lænet tilbage og forventer virkelig, at der kommer til at ske noget. Desværre snydes man så kollossalt, da der lægges op til det helt store action brag.

Filmen er dog skudt i nogle flotte områder og det er da et plus, men den mangler elegance og så en omgang af det tredje krydderi. En enkelt actionscene, der fanger, kan det blive til, men heller ikke mere. Det er til stor forundring at der anno 2005 kan brygges sådan en tam historie sammen, som bare lever højt på forgange films succeer. Der skal slås et slag for Spielberg's Duel. Den er fra 1971 og langt mere uhyggelig.

Spielberg's Duel havde en større effekt, og virkede mere realistisk – ergo den kunne man relatere til. I The Hitcher finder man en velspillet Rutger Hauer, der også kan være psykopat. Af en eller anden grund slår Colm Fiore's karakter som psykopatisk morder bare ikke igennem, i Highwaymen. Den falder i bogstaveligste forstand til jorden. Han er ikke vedholdende, der skal ikke meget til at slå ham ud. Det er selvsamme Robert Harmon, der i 1986 instruerede Hauer til The Hitcher. Det slap han og Hauer bedre fra.

Jim Caviezel, der spiller Rennie, i denne film, vil nogle måske genkende som “Jesus” fra The Passion Of Christ. Den virkeligt flotte kvindelige hovedrolle, Molly, spilles af Rhona Mitra. Hun har været med i en del større produktioner i sit hjemland, USA.

Highwaymen når desværre ikke at blive interessant nok til at komme anbefalet herfra.

dvd ekstra materiale
Der er absolut intet, hvorfor der heller ikke kan gives en retfærdig karakter for det! 0 stjerner!

Filmen er venligst stillet til rådighed af
SF/Fox.

Titel: Highwaymen
Original Titel: Highwaymen
Premieredato: 26. april 2005
Instruktør: Robert Harmon
Skuespillere: Colm Fiore, Jim Caviezel, Rhona Mitra, Frankie Faison
Spilletid: 77 min.
Selskab: New Line Cinema, SF-Film, 2003
Genre: Thriller


banner
Overskrift Højre Block
The Call of the ...
En Helt Almindel...
Three Identical ...
Running With The...
Frækkere End Pol...
Gemini Man
High Life
The Dead Don't Die
Sonic the Hedgehog
A hidden lifeKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...