Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
The World Of Han...
Ny Film Om Afdel...
Marvel-Amok: 22 ...
Cinema Made In I...
Interview Med Da...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Mødregruppen
Mødregruppen billede

White Boy Rick
Sådan Træner Du ...
Happy Death Day 2 U


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Hjertelandet

20. september 2018 af Sandra Virginia Bereza

5 stjerner Skriv en kommentar

Hjertelandet billede

I det vindblæste Nordjylland bor Sommai, en tidligere sexarbejder fra Pattaya. Hun kom til Thy for 25 år siden og har lige siden hjulpet kvinder fra Thailand med at finde danske ægtemænd. Nu gælder det niecen Kae. En kontaktannonce indrykkes, og inden længe melder den første mand sig. Imens sidder den unge kvinde Saeng i Thailand og forsøger at finde en dansk mand, men Sommai kan ikke hjælpe hende, og hun må i stedet forsørge sin søn via sexbarerne i Pattaya. Vi følger dem alle over en årrække og bliver vidne til konsekvenserne og deres livsvalg - for dem selv, deres børn og de to små samfund på hver sin side af kloden.

Hjertelandet er en dansk dokumentarfilm instrueret af Janus Metz og Sine Plambech. Filmen er optaget over ti år og følger tre generationer af medvirkende fra hhv. det nordlige Jylland og det nordøstlige Thailand. Filmen bygger på 15 års antropologisk feltarbejde i Danmark og Thailand, og er en videreudvikling af Janus Metz' og Sine Plambechs samarbejde om de prisbelønnede tv-film ’Fra Thailand til Thy’ & ’Fra Thy til Thailand’ fra hhv. 2007 og 2008.

Dokumentarfilmen følger nogle af disse par gennem mere end 10 år (2006 til 2017), hvor håbefulde thaikvinder, der søger en bedre fremtid, slår sig ned i dette tyndt befolkede område i Jylland med deres danske mænd, som ellers levede i ensomhed.

'Hjertelandet' er på den måde også en universel fortælling, der undersøger og tager fat på evigt gyldige emner som kærlighed og romantik, videre til drømme kontra hverdag samt familie og forhold.

Der er noget tankevækkende og melankolsk over denne bevægende dokumentarfilm
Der bor 926 thailandske kvinder i Thy. For 25 år siden boede der ingen … bortset fra én.”

Denne ene, Sommai, mødte sin blide, ældre mand Niels på et bordel I Pattaya, det thailandske slaraffenland for sexturister. Siden hun ankom, har Sommai leget Kirsten Giftekniv for de øvrige 925 thailandske tilflyttere. De er alle kvinder fra hendes egen hjemegn i det nordøstlige Thailand, der er ivrige efter at undslippe fattigdom ved at gifte sig med en dansk mand.

Det bliver aldrig gjort klart, om Sommai lukrerer på at være ægteskabsmægler – måske ville det være et tillidsbrud at spørge. Men man undrer sig over, hvorfor hun gør det.

I en af filmens mest rørende og fortvivlende historier følger vi et ægtepar, der lader, som om alt er fryd og gammen, selv om hun længes efter den søn, hun var nødt til at efterlade i Thailand. Da hun endelig får ham med til landet, forlader han hende igen efter et par år for at gå sin egen vej i den verden, hun har åbnet for ham.

Men alt i alt er det er en fortællende bemærkning fra personer, der søger at undslippe et liv af fattigdom og prostitution

Titel: Hjertelandet
Original Titel: Hjertelandet
Premieredato: 19. september 2018
Instruktør: Janus Metz, Sine Plambech
Skuespillere:
Spilletid: 90 min.
Selskab: Magic Hour Films, Metz Film, Upfront Films, Baldr Film, Vilda Bomben Film, Film I Vast
Genre: Dokumentar
Link: https://www.youtube.com/watch?v=k0UAkP1k31c
banner
Overskrift Højre Block
YAO
Child's Play
Løvernes Konge
My Name is Lenny
Midsommar
Mid90s
I Krig
Billionaire Boys...
Smagen af Toscana
Kæledyrenes hemm...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...