Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Jaime Rosales Ta...
The World Of Han...
Ny Film Om Afdel...
Marvel-Amok: 22 ...
Cinema Made In I...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Ser Du Månen, Da...
Ser Du Månen, Daniel billede

Green Book
Hacker
Toy Story 4
Dumbo


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Hobbyhorse Revolution

4. oktober 2017 af Peter Kruse Dam Jensen

4 stjerner Skriv en kommentar

Hobbyhorse Revolution billede

Dokumentaren "Hobbyhorse Revolution" fungerer som en dybfølt og rørende hyldest til ungdommens diversitet og viser, hvordan hobbyer kan være med til at forme identitet og venskaber.

Vi har gang på gang set dokumentarer og spillefilm om fodbold, baseball, basketball, boksning og svømning. Således blev der også lavet en filmatisering om tennisikonet, Björn Borg, i år, og som havde præmiere for et par uger siden. Men det er langt fra alle børn, der dyrker de traditionelle sportsgrene og hobbyer. Igennem de seneste 10 år er interessen for dyrkelse af kæpheste steget markant. Det er gået fra at være en almindelig børneleg, som de fleste børn, der drømmer om at ride på heste, gennemlever, til at blive et verdensfænomen, en passioneret livsstil, som er voldsom populær i Finland, men som også langsomt har bredt sig til Danmark og Sverige samt en del andre lande. Og denne ejendommelige og finurlige hobby, der bliver taget ligeså alvorligt som fodbold og baseball af de praktiserende hobbyister, er et dejligt bekendtskab at gøre i denne charmerende dokumentar.

I fuld galop
I "Hobbyhorse Revolution" møder vi de tre unge finske piger, Aisku, Elsa og Alisa, som alle har én ting til fælles: deres passion for kæpheste. De ligger løbende videoer ud på de sociale medier af deres kæpheste, som de selv laver, giver navne og personligheder. Fællesskabet imellem pigerne bliver styrket kraftigt af deres fælles interesse, og selvom der bliver set skævt til dem i lokalsamfundene, når de hopper rundt i gaderne på deres kæpheste, dyrker de fortsat modigt deres hobby. I en tid hvor det bliver sværere og sværere for unge mennesker at finde deres fodfæste, står disse piger frem og er tro imod dem selv og deres ønske om at være anderledes.En kærlighedserklæring til fantasien og fællesskabet
"Hobbyhorse Revolution" er et brændende bevis på, hvorfor dokumentaren er et så fantastisk og vigtigt filmmedie. Den kan tage fat i emner, der på papiret kan virke fjollede, men som i virkeligheden indeholder nogle vigtige budskaber. At det er okay at være anderledes, og at man sagtens kan tillade sig at afvige fra normen, selvom man som ung bliver presset i alle mulige forskellige retninger. Disse modige piger som, til trods for deres jævnaldrendes misbilligende blikke, holder stædigt fast i deres fantasi og deres frisind, og overkommer igennem deres passion personlige nederlag såsom ensomhed, fordomme og social dumping. Den belyser vigtigheden af fællesskab, og hvorfor diversiteten i samfundet skal hyldes og ikke latterliggøres. På mange måder er "Hobbyhorse Revolution" en kærlighedserklæring til fantasien og fællesskabet.

Konstant eufori
Selma Velhunen, der i 2012 blev Oscarnomineret for kortfilmen "Do I Have to Take Care of Everything?", skruer konstant på de rigtige knapper. Hun ved, hvornår hun skal lave close-up på pigerne, når de er i fokus, og deltager i en stor kæphestkonkurrence, hvor alting er på spil. Hendes valg af musik er forfriskende inspireret af 80'er keyboard, og sangene, der er valgt til soundtracket, fungerer fint. Specielt Sia's eksplosive "Chandelier" smelter perfekt sammen med scenen, hvor en flok piger rider på deres kæpheste igennem en skov i konstant eufori.

"Hobbyhorse Revolution" er en opløftende og positiv dokumentar, som i den grad kører på flere hestekræfter, end man umiddelbart skulle tro.

Titel: Hobbyhorse Revolution
Original Titel: Hobbyhorse Revolution
Premieredato: 4. oktober 2017
Instruktør: Selma Vilhunen
Skuespillere:
Spilletid: 90 min.
Selskab: Reel Pictures, 2017
Genre: Dokumentar
Link: http://reelpictures.dk/hobbyhorse-revolution/


banner
Overskrift Højre Block
Alright Now
Dumbo
Robin Hood (2018)
Angel Has Fallen
Mellem Linjerne
Crawl
Escape Plan - Th...
Fisherman's Frie...
Once Upon A Time...
PetraKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...