Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Jagtsæson 2 - I ...
Jagtsæson 2 - I Medgang Og Modgang billede

Deadpool & Wolve...


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Honeydripper

27. april 2009 af Ole Jessen Hansen

3 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Honeydripper  billede

Godt portræt af sydstaterne i USA i 1950´erne med blues som baggrund.

Vi befinder os i sydstaterne i 1950. Byen hedder Harmony, og det er i starten af denne film det eneste har ligner noget der kommer i nærheden af harmoni. Honeydripper er navnet på en af de lokale blues barer der ligger i udkanten af byen. Den bliver drevet af Pine Top Purvis (Danny Glover) sammen med sin kone Delilah (Lisa Gay Hamilton) og med datteren China Doll (Yaya DaCosta) på sidenlinien som medhjælper i baren.

Det går ikke godt på Honeydripper. Der er ingen gæster mere. For selv om der er kundepotentiale fra de lokale soldater og fra de mange sorte bomuldsplukkere i området, så vælger de alle at gå til konkurrenten på den anden side af vejen. Her har de nemlig valgt at underholdningen skal bestå af den indkøbte jukeboks, mens Pine Top Purvis vil have live underholdning, hvilket ikke er en succes.

Alt ser skidt ud for Pine Top Purvis, der er ikke har råd til at købe sprut og bliver truet med at blive smidt ud af sin bar, hvis ikke der kommer penge til ejeren inden weekenden.

Samtidigt ankommer til byen med godstoget en ung mand med en guitar ved navnet Sonny (Gary Clark Jr.) Han er ved en tilfældighed stået af i byen. Han leder efter job, men inden han overhovedet når så langt, bliver han arresteret af den lokale racistiske sherif (Stacy Keach) Han anholder Sonny for løsgængeri, og han bliver dømt til at plukke bomuld i den lokale bomuldsmark.

Pine Top forsøger i et sidste desperat forsøg på at redde sin bar, og dermed også sin eksistens, at få den store guitar og blues sanger Guitar Sam til at optræde på sin bar. Det lykkes at få ham booket, men pga. sygdom møder han ikke op, og for at redde sin bar, bliver Sonny overtalt til at spille istedet for, og det er der vist ikke noget der fortryder....

Honeydripper er en velspillet film, med gode skuespillere i rollerne, og med en god og flot beskrivelse af sydstaterne i USA efter 2. Verdenskrig. Der er god musik i filmen, og fyren der spiller Sonny, er i virkeligheden en meget berømt musiker i USA.

Sandrew Metronome.

Titel: Honeydripper
Original Titel: Honeydripper
Premieredato: 9. december 2008
Instruktør: John Sayles
Skuespillere: Danny Glover, Lisa Gay Hamilton, Charles S, Dutton, Vondie Curtis-Hall, Mary Steenburgen, Gary Clark Jr., Mable John, Stacy Keach, Yaya DaCosta
Spilletid: 124 min.
Selskab: Honeydripper Films, Sandrew Metronome, 2007
Genre: Drama


banner
Overskrift Højre Block
The Bikeriders
Twisters
Kinds of Kindness
Marguerites Formel
Grusomme Mig 4
A Quiet Place: D...
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...