Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Til Verdens Ende
Til Verdens Ende billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Hope and Glory (DVD)

26. oktober 2005 af Søren Falgaard

4 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Hope and Glory (DVD) billede

John Boormans halvbiografiske film om livet i London under anden verdenskrig, set fra en drengs synspunkt

Den britiske instruktør og krigsbarn John Boorman blev Oscarnomineret for sin beskrivelse af anden verdenskrigs London. Men krigen er ikke det vigtigste i filmen her, bomberne falder og mændene tager i krig, men det vigtigste for den 9årige dreng, Billy er at være dreng og at lege, som drenge nu engang gør.

Til at starte med virker krigen og bomberne tiltrækkende på drengen, men efterhånden går krigens alvor op for den fantasifulde knægt.

Filmen er charmerende med sin underfundige humor og sine interessante coming of age-tematikker. Humoren følger i høj grad de så hverdagsagtige situationer, hvor Billys bedstefar, der er en noget sur gammel mand, f.eks. beordrer Billy og hans lille søster til at fange en masse fisk. Opgaven ser ud til at mislykkes og bedstefarens vrede skræmmer de to børn, men de reddes af et tysk bombefly på afveje – Flyet sender en bombe ned i floden, og så kan de to vend tilbage til kysten med båden fuld af fisk.

Børnene lever i en hverdag med en disciplineret skoleleder, men i deres sammenhold finder de et fællesskab, der umiddelbart virker tilforladeligt. I gruppens indre logik ligger der dog en vis form for hånlig ondskab, der ikke skåner de folk, der er uheldige og rammes af bombardementerne fra de tyske fly.
Og netop heri ligger en af filmens forcer, den skildrer krigens absurditet fra børnenes synspunkt – hvilket naturligvis både er charmerende og skræmmende.

Med den velspillende Sebastian Rice-Edwards i hovedrollen skabes en karakter, som man føler med. Drengens fantasi-univers bliver logisk også i forhold til den alvor, der stadigvæk hænger i tykke smeltende arms tykke tråde. Filmen er også fyldt med interessante sidekarakterer, for det meste knyttet til Billys familie, hvor søsters lystige flirt udvikler sig til kærlighed, og morfarens sure overflade og ego falder over i komik.

John Boorman, manden bag den fantastiske ”Deliverence” (1972), hvor en lille gruppe storbymennesker oplever en dramatisk tur i Hill Bill land, lavede med ”Hope and Glory” (1987) en film, der bestemt fortjener den genudgivelse den hermed får på DVD.

Det er småt med ekstramaterialet på DVD’en. Det begrænser sig til en trailer for en hel del krigsfilm af forskellig art. Traileren er forholdsvis underholdende og er en form for filmhistorisk flash over de film, der skriver sig ind i denne genre.

Filmen er venligst stillet til rådighed af
Universal Pictures.

Titel: Hope and Glory
Original Titel: Hope and Glory
Premieredato: 26. oktober 2005
Instruktør: John Boorman
Skuespillere: Sarah Miles, David Hayman, Derrick O’Connor, Susan Wooldridge, Sammi Davis, Ian Bannen, Sebastian Rice-Edwards, Jean-Marc Barr, Anne Leon, Amelda Brown
Spilletid: 97 min.
Selskab: Columbia Pictures
Genre: Krig
Link: http://www.imdb.com


banner
Overskrift Højre Block
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...
Bad Boys: Ride o...
Knox Goes Away
RYUICHI SAKAMOTO...
Fuld af kærlighed
Furiosa: A Mad M...
De uønskede
Inshallah en drengKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...