Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Støt Cinemaonline
Ny Streamingtjen...
Tag 24 Minutter ...
Nordisk Film Inv...
Cph:Dox. 18. – 2...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Spioner På Missi...
Spioner På Missioner billede

The Outpost
Bølle På Eventyr
Undtagelsen
Birds Of Prey


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Horseplay

9. maj 2005 af Helle Perrier

2 stjerner Skriv en kommentar

Horseplay billede

En australsk komedie, der vil en hel masse, men ikke rigtigt kommer ud af starthullet.

Der er langt mellem de australske komedier, som vi får lov til at se herhjemme. Tidligere har film som Priscilla: Queen of the desert og Muriel’s wedding været fortjente succeser.
Horseplay har dog ikke fået en chance i biografen, og det er der nok en grund til. For den vil en hel masse, men mangler lige det sidste for at komme helt op at ringe.

Det går skidt for Max Mackendrick. Han elsker væddeløbsheste, og har giftet sig med datteren til en af australiens mægtigste hestetrænere. Desværre hader faderen Max, og bedøver hans eneste hest, så han bliver tvunget til at snyde, og dermed ender med at blive udelukket fra sporten på livstid. Det falder naturligvis heller ikke i god jord hos konen, der også begynder at hade ham. Ja, alle hader efterhånden Max, og han ser snart ingen anden udvej end at svindle i the Melbourne cup – Australiens største væddeløb, for at genvinde nogle af sine tabte penge og måske også få æren igen hen ad vejen.
Han bliver nødt til at få hjælp af sin bedste ven, en dameglad revisor, og en skolepige der har hang til pistoler. Banen er altså kridtet op til en god komedie, med en masse skæve typer vi kun kan holde af.

Det er faktisk skuespillere og i karakteropbygningen at Horseplay har sin styrke. Der er et kæmpegalleri af alskens mere eller mindre betydningsfulde personer. Hvis man skulle se filmen for noget var det det. Det er en skam at sige at det allerbedste ved filmen er de sammenlagt ca. 10 minutter hvor Hugo Weaving er narrator og binder filmen sammen. Desuden er Jason Donovan god som den meget klamme revisor Henry.
Filmens største problem er strukturen. Den er forsøgt opbygget som eksempelvis Lock, Stock and two smoking Barrels eller Pulp Fiction, men den har bare slet ikke samme gejst eller gnist. For ja, persongalleriet er momentvis sjovt, men det er så også det eneste. Historien er mildest talt tåbelig, og man smiler måske en gang eller to i filmens forløb.
Hvis manuskriptforfatterne havde givet den komiske dimension af filmen en ekstra skalle ville den helst sikkert have haft potentiale. Det hele er alt, alt for rodet, og de første to minutter af filmen der rent faktisk er gode, er desværre ikke garant for resten af filmen.
Filmen er ganske udmærket hvis man sidder indenfor en regnvejrsdag og der slet, slet ikke er noget i fjernsynet.

Det er dejligt at blive præsenteret for noget australsk filmkunst ind i mellem, desværre måtte man gerne sende noget der havde lidt mere kvalitet med dernede fra.

Ekstramateriale: Der er lidt cast and crew og credits samt nogle trailere. I det store hele har man ikke rigtig gjort noget ud af at lægge noget om selve filmen med som ekstramateriale, hvilket ellers kunne være interessant.

Vurdering 2/6
Filmen er venligst stillet til rådighed af Paramount Home Entertainment I/S.

Titel: Horseplay
Original Titel: Horseplay
Premieredato: 27. april 2005
Instruktør: Stavros Kazantziois
Skuespillere: Marcus Graham, Jason Donovan, Tushka Bergen
Spilletid: 90 min.
Selskab: AFFC, Paramount home entertainment, 2003
Genre: Humorbanner
Overskrift Højre Block
Star Wars: Episo...
War Of The World...
Bad Boys For Life
Undtagelsen
Maryam – den per...
Trolls på verden...
Frost 2
Birds Of Prey (4...
Blokhavn
SangklubbenKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...