Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Årets Robert-Nom...
Nyt Fra San Seba...
Hbo Nordic Blive...
Bjørn Nørgaard –...
Nordisk Film Uds...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

The Last Duel
The Last Duel billede

Tag Min Hånd
Monsterfamilien ...


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

House M.D.

8. oktober 2006 af Maria Moni

5 stjerner Skriv en kommentar

House M.D. billede

Tag 1 del ”CSI,” 2 dele ”ER” og tilsæt 1 stk. formidabel og velspillende Hugh Laurie. så har du opskriften på hospitalsserien House M.D.

Når andre læger har opgivet alt håb, om at helbrede en patient træder Dr. Gregory House (Hugh Laurie) ind på banen. Han er en kynisk og direkte ubehagelig læge, som gør flittigt brug af sarkasme og ironi. En alvorlig sygdom har efterladt ham delvist invalid og i smerter. Derfor humper han rundt på hospitalet med sin stok, alt imens han spiser smertestillende piller, som om de var slik. House er en menneskesky person, som helst undgår at have kontakt til de patienter, som han behandler, og hans faste motto er: ”Everybody lies!” De fleste mennesker ville undgå sådan en læge, hvis det ikke lige var fordi, at han var den bedste indenfor sit område.

House og hans team bestående af Dr. Eric Foreman (Omar Epps), Dr. Robert Chase (Jesse Spencer) og Dr. Allison Cameron (Jennifer Morrison) arbejder som diagnostikere. Deres job består i, at helbrede de sygdomme, som andre læger ikke kan gennemskue. Det bliver ofte en kamp mellem liv og død, hvor de ligesom politiets retsmediciner følger de forskellige spor (i form af patientens symptomer), som sygdommen efterlader.

House M.D. er en serie, som har taget det bedste fra tv-serierne ”ER” og ”CSI”. Denne kombination fungerer rigtig godt. Der er skruet ned for intensiteten i forhold til ”ER”, men til gengæld får man et indblik i, hvordan den mere eftertænksomme del af hospitalsverdenen fungere. Dette kunne umiddelbart lyde kedeligt, men pga. af seriens stilistiske udtryk med computergenerede effektskud og det interessante efterforskningsarbejde opretholder serien spændingen hele vejen igennem de 22 afsnit.

Hugh Laurie er overbevisende i rollen som den bitre overlæge House, der som en anden teenager, gør oprør imod alle autoriteter. Laurie er den ingrediens, som holder serien sammen. Han spiller formidabelt, og eftersom serien skrider frem, kan man slet ikke undgå at holde af hans karakter, på trods af hans mavesurhed.

House M.D. er en serie som i høj grad benytter sig af retorik. Det er som regel House, som har de bedste linier. Replikkerne er skarpe og rammer plet hver gang. Nogle kan tænker man: ”Nej, det sagde du bare ikke!”. Og andre gange tager man sig selv i at trække på smilebåndet, når han rigtig folder sig ud. Især, når det går ud over de autoritære figurer i serien.

House M.D. er en fortræffelig serie, som kan anbefales til alle, der elsker intellektuel humor, tyk ironi og tør sarkasme.

Ekstramateriale
-The Concept
-Casting Sessions with Hugh Laurie
-Medical Cases
-Set Tour
-House-isms
-Dr. House

Ekstramaterialet er lidt tyndt og drejer sig mest om Hugh Laurie og hans karakter Dr. House. Bemærkelsesværdigt er dog featuren om House-isms, som handler om Dr. Houses sarkastiske sprogbrug. Dr. Houses skarpe replikker rammer plet hver gang, og de er med til at gøre serien ekstra seværdig. Serien gør brug af mange effektskud og specieleffekter, hvilket slet ikke bliver berørt i ekstramaterialet. Efter min mening ville det have været interessant, hvis de havde medtaget en feature, som gik bag kameraet på nogle af effektskuddene og specialeffekterne. Ekstramaterialet får derfor kun tre stjerner ud af seks mulige.

Filmen er tekstet på: Dansk, Norsk, Svensk og Suomi

Filmen er venligst stillet til rådighed af: Universal Pictures.

Titel: House M.D.
Original Titel: House M.D.
Premieredato: 19. september 2006
Instruktør: Skabt af David Shore
Skuespillere: Hugh Laurie, Lisa Edelstein, Omar Epps, Jesse Spencer, Jennifer Morrison, Robert Sean Leonard.
Spilletid: 0 min.
Selskab: Heel & Toe Films, Shore Z productions, Bad Hat Harry Productions og NBC Universel Television, 2004
Genre: Drama

banner
Overskrift Højre Block
Petite Maman
Fabian: Going to...
The Tragedy Of M...
Seal Team (Netflix)
Don’t Look Up (N...
Encanto (Disney+)
Rumble (Paramount+)
Ron's Gone Wrong...
CODA (Apple+)
Swan Song (Apple+)KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...